Chocolate Ville @ Bangkok

唔係市中心, BTS去唔到. taxi吧

我由central world 搭的士 去程塞車加上不熟路,用了差不多一小時車資加路費350。
回程用了半小時 車資加路費300

BTS 唔岩方向
果度係 kat khlong kum 無鐵路去

mrt lap phrao 轉的士 (遠d)
airport express city line- huamark 最近, 地圖 10km左右, 又係高速公路交匯處, 轉的士半小時之內到.
(不過未試過, 樓主試完返來出報告)

樓主亦可先到chocolate villa, 回程的士去 maga bangna shopping及晚飯, 之後搭shuttle bus 設 bts- Udom Suk station. (或者調轉, 午飯maga bangna 先).

引用:
原帖由 summer888 於 2012-10-30 04:28 AM 發表
BTS 唔岩方向

airport express city line- huamark 最近, 地圖 10km左右, 又係高速公路交匯處, 轉的士半小時之內到.
(不過未試過:smile ...
想問下CHOCOLATE VILLE係咪5點先開放定係餐廳先開咁晏, 影相就幾時都得呢?

引用:
原帖由 summer888 於 2012-10-30 04:28 AM 發表
BTS 唔岩方向

(不過未試過:smile ...
maga bangna 係一個咩地方, 主要賣D咩呢?
唔該

引用:
原帖由 zs020208 於 2012-10-30 09:48 AM 發表

唔該
這是一個新開的大型商場,全亜洲最大的宜家就係這商場。

下星期會去。請問在哪個鐵路站再轉的士會最近?現在多唔多的士司机識去呢?

引用:
原帖由 kk_baby 於 2012-10-30 12:12 PM 發表

這是一個新開的大型商場,全亜洲最大的宜家就係這商場。
除左宜家同埋大型超市外, 仲有D咩呢?

我搭左 200B TAXI咋喎, 去程係酒店幫我call taxi, 我叫佢幫我問埋價,
佢話Chocolate Ville好遠, taxi 要200B, 幫我地傾好, 落車俾200B 便可!
走個陣問餐廳邊度搭TAXI, 有人帶埋我地出去, 跟住我地自己同司機傾,
200B 返 central world ! 姐係來回TAXI 400B

引用:
原帖由 zs020208 於 2012-10-30 09:48 AM 發表

唔該
可以去呢度有多啲資料
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=21010725&page=3#pid345597917

伸延閱讀
 25 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。