註冊 登錄
用戶名 密碼

發新話題發佈投票

[翡翠台] 《衝上雲霄II》討論區

本主題由 suetying_suki 於 2013-7-19 01:34 PM 合併

《衝上雲霄II》討論區 E-mail 此主題給朋友

請會員集中在內討論,沒有在專區內討論的主題帖,將扣一分及合併到專帖處理

特此通知!敬請留意!

祝討論愉快

衝II d 劇情真係好X老士...

無啦啦係個放大鏡攞隻介指出泥

又話求分又剩甘=____________________=

震乳仲攪笑

擺明想溝人

又要用人阿媽做直口

仲賴深情甘回憶食朱古力

《衝上雲霄II》討論區

《衝上雲霄Ⅱ》
集數:43集
播出:2013年7月15日9:30PM
監製:歐冠英、陳維冠
演員:吳鎮宇、張智霖、胡杏兒、陳法拉、吳卓羲、馬國明、
   胡定欣、江美儀、羅仲謙、周志文、傅嘉莉、單立文、
   鄧梓峰、何君誠、梁靖琪、朱晨麗、岑麗香、鄧英敏、
   翟威廉、黃長興、陳倩揚、沈卓盈、陳 爽、黃子恆、
   溫家偉、夏竹欣、楊潮凱、曾守明、鄭健樂、李雪瑩、
   林芊妤、劉 俐、孫慧雪、王淑玲、謝卓言、甄敏婷、
   章宇昂、布偉傑、姚浩政、關浩揚、王致迪、裘卓能、
   魯振順、張秀文、梁珈詠、鄭俊弘、李晉強、趙希洛、
   陳國靖、陳欣淘、陳浩賢、魯振順、朱希敏、梁政珏、
   張嘉汶
客串:米 雪、陳敏之、張國強、蔡一智、湯盈盈、阮小儀、
   楊秀惠

播出消息
http://weibo.com/1919485367/zoKrKgvhi
万众期待的TVB剧集《衝上雲霄II》终于确定开播日期了,由吳鎮宇、張智霖、胡杏兒、陳法拉、吳卓羲及馬國明領銜主演,监制欧冠英、陈维冠。外景选址:香港、中國海南、法國、英國、中國台灣。播出时间:2013年7月15日晚9:30:《衝上雲霄II》于翡翠台、高清翡翠台同步首播。接档:《好心作怪》,大家期待吗?

[轉]

http://www.youtube.com/watch?v=OlVSH6J2qSo
http://www.youtube.com/watch?v=9OraKSZbNio

上回︰http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=19864797

祝討論愉快

大家「燃亮意志,鼓起勇氣」去睇第一集

硬係覺得今集會同金枝一樣,雷聲大雨點小,俾人插到飛起

引用:
原帖由 ~零~ 於 2013-7-12 03:02 PM 發表
硬係覺得今集會同金枝一樣,雷聲大雨點小,俾人插到飛起
有同感

係片頭見到做飛機維修員嘅胡杏兒揸住隻triangel公仔,唔係又玩呢味嘢呀???

讓你失敗,是為了讓你學到謙卑;
讓你受傷害,是為了使你更堅強;
讓你受打擊,是為了提醒你的缺點;
讓你失去,是為了教你懂得珍惜;
讓你痛苦,是為了讓你醒覺;

引用:
原帖由 ~零~ 於 2013-7-12 03:02 PM 發表 硬係覺得今集會同金枝一樣,雷聲大雨點小,俾人插到飛起
TBB唔敢係續集播出前先播衝一就知佢唔多掂,唔抱太大期望咯

呢個係討論區2?
點解仲係<衝上雲霄II>討論區?

樓上有板友話見到片頭,想問係邊度見到?

引用:
原帖由 HOHOHEHE 於 2013-7-12 04:08 PM 發表 呢個係討論區2?點解仲係討論區?樓上有板友話見到片頭,想問係邊度見到?
其實我講錯左,我係係youtube睇到段片,但段片係將衝二片段駁上歲月如歌,match好多

引用:
原帖由 Kenix_Kwok 於 2013-7-12 04:13 PM 發表 其實我講錯左,我係係youtube睇到段片,但段片係將衝二片段駁上歲月如歌,match好多
以為片頭咁快出
真係想知tbb點處理等首歌match到劇入面啲畫面

歲月如歌完勝…………

引用:
原帖由 Kenix_Kwok 於 2013-7-12 03:25 PM 發表
係片頭見到做飛機維修員嘅胡杏兒揸住隻triangel公仔,唔係又玩呢味嘢呀???

一早講左緣份公仔又牽引sam哥, chilam同陳fala個三角戀
tvb唔玩呢d玩咩? 點都會帶返上集少少黎做II

編劇技窮,又玩緣份遊戲

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。