東華學院interview

引用:
原帖由 1356 於 2013-1-15 09:52 AM 發表

只可以話你年少無知同天真,33222呢個成績絕大多數是入讀HD的基本條件,況且揀呢科絕對唔係野雞科。而且放榜當日都唔會即時俾正式offer,要等一個禮拜收信先知最後結果。並唔係你所講meet到要求成積達標就得,呢 ...
just don't want to waste time on this simple and childish matter anymore.
you'll know whether an offer will be granted to those who are holding a conditional offer very soon.
endless arguments are definitely meaningless at this stage.

引用:
原帖由 escalatorrr 於 2013-1-15 06:18 PM 發表

just don't want to waste time on this simple and childish matter anymore.
you'll know whether an offer will be granted to those who are holding a conditional offer very soon.
endless arguments a ...
meanwhile, i suggest you to look for the meaning of "conditional offer". not to say colleges, every university does the same to grant offers to an applicant who is holding a conditional offer once he or she meets the requirement(s) stated of that particular

del

咁姐系話,其實有conditional offer都冇乜保障,仲要同人爭?咁其實點解要有conditional offer哩樣野u_u…比左個假希望人地v_v如果照上面果個咁講,姐系al同as果d人會比dse考生著數d?

引用:
原帖由 tcs1109 於 2013-1-16 08:26 PM 發表 各位, 我是2012年DSE考生兒家讀緊副學士一年級最主要我英文只有lv2, 所以今年RETAKE DSE英文我IN左東華DEGREE,應該下星期先收到EMAIL有冇CONDITIONAL OFFER有CONDITIONAL OFFER的話, 我又MAX到佢miniu ...
最好去問下東華果邊,我諗有conditional offer,而達到個condition,咁好大機會都會收。

利申: 東華BBA (12月果陣收到offer,等9月開學)

ming

引用:
原帖由 tcs1109 於 2013-1-16 08:26 PM 發表
各位, 我是2012年DSE考生
兒家讀緊副學士一年級

最主要我英文只有lv2, 所以今年RETAKE DSE英文

我IN左東華DEGREE,應該下星期先收到EMAIL有冇CONDITIONAL OFFER

有CONDITIONAL OFFER的話, 我又MAX到佢miniu ...
東華乜degree?

引用:
原帖由 kenyuen1120 於 2013-1-16 09:33 PM 發表 情況(1)副學士呢類要求gpa頭一年有3.4屬於邊緣份子,+3.6具競爭力,+3.8就十拿九穩(包括HKU offer)情況(2)英文lv3,咁其他科?OU出名收最低,上年都要求+19分(5科),你有冇先?你因應邊種情況容易達 ...
其實我係Asso入黎東華degree。我in完果陣都係用普通心情面對,有就有架啦! 唔會打去問

DSE就唔太清楚,等其他師兄解答

如果想問關於interview果啲,幾時收到offer,我諗可以發表下心得

ming

引用:
原帖由 kenyuen1120 於 2013-1-16 11:22 PM 發表 咁你既情況相對來講特別,asso好地地唔讀埋落去就跳升讀仲高級既degree現在幾乎都出完gpa,除非你連低到升唔上第2個sem,被勸喻退學你本身夠唔夠班去讀都成問題,最後又俾多次HD個offer,到 ...
唔怕同你講,我係上年Asso畢業生,只係上年搵唔到degree收,搞到今年再報,咁好彩又收到offer。師兄,我上星期交埋留位費

我易家係返工返到9月先開學,所以我先話可以分享心得。

ming

引用:
原帖由 kenyuen1120 於 2013-1-16 09:33 PM 發表

情況(1)
副學士呢類要求gpa頭一年有3.4屬於邊緣份子,+3.6具競爭力,+3.8就十拿九穩(包括HKU offer)

情況(2)
英文lv3,咁其他科?OU出名收最低,上年都要求+19分(5科),你有冇先?

你因應邊種情況容易達 ...
其實我真係問左東華係咪只要meet到cond offer就100%可以讀
佢就答係
信不信由你地

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。