[香港] 【有線電視】《一級重案》討論區

【有線電視】《一級重案》討論區 E-mail 此主題給朋友

有冇人睇緊?  "案件重演"d 素人演員演技都幾自然, 嘉賓講解都幾好

如果換左個男主持就更好la...........

岩岩廣告話245會有足本wo, 可能唔doo粗口, 血腥埸面應該冇咩料到

無怪談咁假, 嘉賓有point, 支持

堅持做對的事

呢個唔錯

有意思好多!邊有怪談甘廢先得架

一般般, 每件case唔夠深入
男女主持都麻麻地la.........

滅門案訪問街坊同受害人舅父呢part都ok

有線套一級重案

好正WOR.....星期五CINE P 都有完全版, 露點碎屍乜都有....
係咪有線自家制作??

為食女立志做醫生
為食女, 立志做醫生!!
為食女立志!! 做醫生!!

房租一次性交一年
房租一次, 性交一年!!
房租, 一次性交, 一年!!

係自家製㗎!

咪又係搵D 所謂嘅專家黎包裝齋up 當秘笈,講嘅野好「行」,最好笑係佢地會不停數D 案,聽完先發覺原來香港咁多一級謀殺案 ,冰姐全程嗡廢話想佢收聲,成個節目最吸引反而係佢地返兇案現場拍攝和訪問番D 親戚朋輩鄰居,真係睇到有D 背脊涼涼地  ,不過扮拍攝單友好搞笑,想同佢講「你好假啊!」,基本上佢地都搵到D 料個節目都5 悶安排亦幾好,但就咪以為搵幾個專家出黎講D 「行」話就扮到好pro 查案分析埋人地心理咁囉,仲要不停repeat 佢地D 觀點 ,成個節目拍番平實D 少D 廢話會好好多。下集講父親殺女斬頭案,好似講埋傳說中嘅鬼故添,5 知有無返現場呢

睇完呢套,好期待「歲月」台重播「十大奇案」和「危險人物」。

咁激 ?  點解無乜報導和宣傳?  

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2013-1-14 09:34 AM 發表
咁激 ?  點解無乜報導和宣傳?  
激?一般㗎喳,只係D 案內容恐佈,又去返現場,係心理性恐佈,拍殺人場面都好克制,演員演技好green,根本無咩代入感,只係拍番個過程比觀眾睇下,較激嘅畫面會去CIN P 頻度先播,要再比錢㗎!嗡野分析訪問方面時間仲長D,播戲時間都好短㗎喳。

回覆 4# 的帖子

CIN P 頻度 係乜黎 ?
冇cable 唔知

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2013-1-14 05:07 PM 發表
CIN P 頻度 係乜黎 ?
冇cable 唔知
打錯字,係CINE(MA) P,45 頻度,cable 另一收費頻道,專播三級性片核突片,星期六日就娛樂台,三級鏡頭足本版就响CINE P,一星期一集,共五集,每次重點會講一兩單案,但談及嘅就會有五六單,之前有個list,點知返轉頭5 見左

http://www.hkidl.com.hk/TVContent?level1=3&level3=11&level4=ETM1303

http://news.hk.msn.com/entertainment/article.aspx?cp-documentid=251964059

我無裝有線電視,如果唔係我都好想睇!露點替身係張淨思。

CINE P係星期幾播?, 幾點播?

伸延閱讀
 45 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。