[香港] 【有線電視】《一級重案》討論區

【有線電視】《一級重案》討論區 E-mail 此主題給朋友

有冇人睇緊?  "案件重演"d 素人演員演技都幾自然, 嘉賓講解都幾好

如果換左個男主持就更好la...........

岩岩廣告話245會有足本wo, 可能唔doo粗口, 血腥埸面應該冇咩料到

無怪談咁假, 嘉賓有point, 支持

堅持做對的事

呢個唔錯

有意思好多!邊有怪談甘廢先得架

一般般, 每件case唔夠深入
男女主持都麻麻地la.........

滅門案訪問街坊同受害人舅父呢part都ok

有線套一級重案

好正WOR.....星期五CINE P 都有完全版, 露點碎屍乜都有....
係咪有線自家制作??

為食女立志做醫生
為食女, 立志做醫生!!
為食女立志!! 做醫生!!

係自家製㗎!

咪又係搵D 所謂嘅專家黎包裝齋up 當秘笈,講嘅野好「行」,最好笑係佢地會不停數D 案,聽完先發覺原來香港咁多一級謀殺案 ,冰姐全程嗡廢話想佢收聲,成個節目最吸引反而係佢地返兇案現場拍攝和訪問番D 親戚朋輩鄰居,真係睇到有D 背脊涼涼地  ,不過扮拍攝單友好搞笑,想同佢講「你好假啊!」,基本上佢地都搵到D 料個節目都5 悶安排亦幾好,但就咪以為搵幾個專家出黎講D 「行」話就扮到好pro 查案分析埋人地心理咁囉,仲要不停repeat 佢地D 觀點 ,成個節目拍番平實D 少D 廢話會好好多。下集講父親殺女斬頭案,好似講埋傳說中嘅鬼故添,5 知有無返現場呢

睇完呢套,好期待「歲月」台重播「十大奇案」和「危險人物」。

咁激 ?  點解無乜報導和宣傳?  

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2013-1-14 09:34 AM 發表
咁激 ?  點解無乜報導和宣傳?  
激?一般㗎喳,只係D 案內容恐佈,又去返現場,係心理性恐佈,拍殺人場面都好克制,演員演技好green,根本無咩代入感,只係拍番個過程比觀眾睇下,較激嘅畫面會去CIN P 頻度先播,要再比錢㗎!嗡野分析訪問方面時間仲長D,播戲時間都好短㗎喳。

回覆 4# 的帖子

CIN P 頻度 係乜黎 ?
冇cable 唔知

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2013-1-14 05:07 PM 發表
CIN P 頻度 係乜黎 ?
冇cable 唔知
打錯字,係CINE(MA) P,45 頻度,cable 另一收費頻道,專播三級性片核突片,星期六日就娛樂台,三級鏡頭足本版就响CINE P,一星期一集,共五集,每次重點會講一兩單案,但談及嘅就會有五六單,之前有個list,點知返轉頭5 見左

http://www.hkidl.com.hk/TVContent?level1=3&level3=11&level4=ETM1303

http://news.hk.msn.com/entertainment/article.aspx?cp-documentid=251964059

我無裝有線電視,如果唔係我都好想睇!露點替身係張淨思。

CINE P係星期幾播?, 幾點播?

伸延閱讀
 45 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。