最後一次超級努力keep磅減小腿日記 (((

最後一次超級努力keep磅減小腿日記 ((( E-mail 此主題給朋友

各位sis好

真的十分十分感謝各位既支持同意見

2012年9月21日  決定 由143磅開始減肥啦

上班日食700- 850 卡路里  , 假日唔計卡路里咩都食
每日30分鐘以上運動(謝多燕or慢跑)
經過5個月既堅持,終於由143 lbs 減到 109 lbs

新計劃新目標

拉小腿 , 按摩小腿 ,用2b(有冇效都要用左先算)

小腿真係好嚴重地肌肉,超不合比例
開始減肥時有15.5"
...................
減左34磅都只係瘦得1.5"咋
新計劃最想係減下半身尺寸

肚臍腰位: 27.5"
臀部: 35"4分
(最粗位置)右手臂: 9.5"3分   左手臂: 9.5"3分            
(最粗位置)右大脾: 19"4分    左大脾: 19"2分
(最粗位置)右小腿: 14"2分    左小腿: 14"3分  

目標:
肚臍腰位: 26.5" 臀部: 35"(最粗位置)右手臂: 9"      左手臂: 9"            
(最粗位置)右大脾: 18.5" 左大脾: 18.5"
(最粗位置)右小腿: 13"    左小腿: 13"    <<<重點 超高難道任務

I know I can

20/9/2012
上圍    : 37"  
肚臍腰位: 35"
低腰   :  38.5"
pat     :  40"

20/2/2013  5個月努力後尺寸
上圍    :  32.5"  (-4.5")
肚臍腰位: 27.5" (-7.5")
低腰   : 31.5"分 (-7")
pat     : 35"4分 (-4"?分)

26/1  脂肪 : 19.2%

21/9  -20/10  143    --> 134.8  (-8.2 lbs)
21/10-20/11   134.8 --> 125.6 (-9.2 lbs)  
21/11-20/12   125.6 --> 116.2 (-9.4 lbs)
21/21-20/  1   116.2 --> 109.4 (-6.8 lbs)
21/1 - 20/  2   109.4 --> 109    (-0.4 lbs)
5個月共 -34 lbs

上身成果就不錯..但小腿就.................

第一餐: 笑牛芝士1粒 , 麥條+低糖豆漿半盒
2-9: 新鮮水果拼盆 , 叮蘿蔔糕x3+豆瓣醬 , 煎年糕x1 , 麥包x1 ,蕉 ,梳打餅x3
晚: 蒜蓉炒西蘭花一大碗
snacks : 曲奇x1

bearbear加油

真係slim左好多,上身已經減得好好
下身再多加努力

好快成功

bearbear好瘦啊!

我而家個肚腩係重災區,手擘線條又唔靚~

而家減到有d hea~ 可能係冬天著得多衫,遮晒d鬼崇位,"以為"自己達左標

哇~~身材好靚啊~~~

你之前個post係叫咩啊~~我想睇啊~~要以你為目標~~~

引用:
原帖由 wishbear 於 22-2-2013 01:54 AM 發表
各位sis好尼五個月來好開心有大家陪伴著真的十分十分感謝各位既支持同意見

2012年9月21日  決定 由143磅開始減肥啦

上班日食700- 850 卡路里  , 假日唔計卡路里咩都食
...
身體健康緊要…做運動量力而為
繼續支持bearbear

天秤座假裝快樂,真心難過!

引用:
原帖由 wishbear 於 2013-2-22 01:55 發表
20/9/2012
上圍    : 37"  
肚臍腰位: 35"
低腰   :  38.5"
pat     :  40"

20/2/2013  5個月努力後尺寸
上圍    :  32.5"  (-4.5")
肚臍腰位: 27.5" (-7.5")
低腰   : 31.5"分 (-7")
pat     : 35"4分 ...
恭喜bear bear達標呀, 真係有瘦到呀, 而且小腿都唔係太勁呀

樓主成績好好..謝謝分享

bear bear終於達標,恭喜
瘦瘦bearbear
maggie仲有漫漫長路...
bearbear有新目標
也希望你其他事都有新目標
我們一齊加油
但係你要量力而為

bear瘦左好多
已經着得落細碼3!
我仲未敢着背心同短褲出街

樓主好靚好瘦好羨慕><
我想問樓主你有無針性對去減肚or手臂??

睇相⋯好瘦呀

引用:
原帖由 bubupig 於 2013-2-22 07:30 AM 發表
bearbear加油

真係slim左好多,上身已經減得好好
下身再多加努力

好快成功

係丫~~謝謝你
下身真係要多加努力

引用:
原帖由 boo_mm 於 2013-2-22 08:23 AM 發表

bearbear好瘦啊!

我而家個肚腩係重災區,手擘線條又唔靚~

而家減到有d hea~ 可能係冬天著得多衫,遮晒d鬼崇位,”以為”自己達左標 ...
謝謝boo
肚腩同手臀
做謝多真係好ok
但我尼排唔做得
有d灰

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。