[其他] 有冇好心人可以比minecraft1.4.7+光影mod+水反

有冇好心人可以比minecraft1.4.7+光影mod+水反 E-mail 此主題給朋友

好似咁....
thx so much自己整極都整唔到.....搞到好鬼燥!!

g][/url]

留名等懶人包

引用:
原帖由 lau0921 於 2013-3-18 07:20 PM 發表
留名等懶人包
我唔係懶...只係搵到...DL到....整極都整唔到
照住做...睇片做....做完入game都係咁

g][/url]

用magic launcher搞啦,方便好多

share張

附件

java 2013-03-02 00-18-26-93.jpg (223.31 KB)

2013-3-18 10:46 PM

java 2013-03-02 00-18-26-93.jpg

BF3:Pr0pheT_KiNG

引用:
原帖由 fk1794 於 2013-3-18 10:44 PM 發表
用magic launcher搞啦,方便好多

share張
嘩..!!
請問師兄點整?
能否透露步驟?

g][/url]

頂一頂,好想玩_

g][/url]

有冇巴打可以share?

g][/url]

引用:
原帖由 123qw9999k 於 2013-3-19 09:59 AM 發表
嘩..!!
請問師兄點整?
能否透露步驟?
用MC patcher,只係tick個better skies,跟住patch.
之後用magic launcher開game
Setup>configuration>NEW>"D5"(自己揀,打咩都得)
Minecraft.jar應該會寫住Modified!
Mods果度Add "OptiFine 1.4.6_HD_U_D5.zip"(我冇up隻game上1.5.X,OptFind亦好似支援1.5.X)
ADD完OptFine之後add "ShadersMod-mc1.4.6-ofUD5-1.43.zip"
Test 下run唔run到.

Run到後,入MAP/SERVER etc.
Option>Shaders>Shaders Folder>"Sonic-Ethers-Unbelievable-Shaders-Mod-Core-1.4.7"(而家最新版好似係v10 RC7 Ultra,但我用落會LAG+唔鐘意個效果,用返V10 RC6)
跟住換好支援光影既材質包,DONE.

天空的話,可以DOWN一個支援Better Skies既texture pack,跟住將果D天空整落黎放落自己想用個pack度.
跟住關返隻GAME原本既方塊雲.

OptiFine: http://www.minecraftforum.net/to ... a-af-and-much-more/
GLSL: http://www.minecraftforum.net
SEUS Shaders: http://www.minecraftforum.net

*IMPORTANT*
OptiFine D5一定要對返GLSL D5,shaders就唔影響

藍字-For 天空(Optional)
紅字-For SEUS(光影)(必要)
唔明再問

引用:
原帖由 fk1794 於 2013-3-20 01:36 AM 發表
用MC patcher,只係tick個better skies,跟住patch.
Setup>configuration>NEW>"D5"(自己揀,打咩都得)
Mods果度Add "OptiFine 1.4.6_HD_U_D5.zip"(我 ...
師兄..你個minecraft係邊到dl?等我dl番同你個MC一樣
我個MC係用MCLauncherDX開啟,咩綠色扳
入到去都冇你個D option..

g][/url]

引用:
原帖由 fk1794 於 2013-3-20 01:36 AM 發表
Mods果度Add "OptiFine 1.4.6_HD_U_D5.zip"(我 ...
嘩thankS!!!!搞點啦
仲有想問係咪install左光影mod就唔可以install其他咩..工業mod,小王國mod果d?

g][/url]

引用:
原帖由 123qw9999k 於 2013-3-20 04:06 AM 發表
嘩thankS!!!!搞點啦
仲有想問係咪install左光影mod就唔可以install其他咩..工業mod,小王國mod果d?
搞掂就好..
你可以整多份minecraft.jar(copy and paste再rename),跟住將工業呀小王國果d放入去先,run到的話,係magiclauncher揀返果個minecraft.jar,再add返果堆野..

我講得有d1999..

引用:
原帖由 fk1794 於 2013-3-20 10:04 AM 發表
搞掂就好..
你可以整多份minecraft.jar(copy and paste再rename),跟住將工業呀小王國果d放入去先,run到的話,係magiclauncher揀返果個minecraft.jar,再add返果堆野..

我講得有d1999..
姐係要一份brand new既minecraft.jar,跟住將工業放入去,再用magiclauncher add番光影mod?

有d mod又話要Forge又話要modloder,咁個次序其實係點?小王國mod,光影mod,我只係想加埋一齊

g][/url]

引用:
原帖由 123qw9999k 於 2013-3-20 04:17 PM 發表
姐係要一份brand new既minecraft.jar,跟住將工業放入去,再用magiclauncher add番光影mod?

有d mod又話要Forge又話要modloder,咁個次序其實係點?小王國mod,光影mod,我只係想加埋一齊
YES,你可以COPY AND PASTE 打左BETTER SKIES OR 原版果個,跟住整返個自己認得既名..跟住放工業入去>DEL META-INF(if 要DEL),再照上面做一次
Forge/modloader唔知,我自己都冇整,可能係External Mod果度,唔清楚,幫唔到你啦

引用:
原帖由 fk1794 於 2013-3-20 04:44 PM 發表
YES,你可以COPY AND PASTE 打左BETTER SKIES OR 原版果個,跟住整返個自己認得既名..跟住放工業入去>DEL META-INF(if 要DEL),再照上面做一次
Forge/modloader唔知,我自己都冇整,可能係External Mod果度,唔清楚,幫唔到 ...
thx,咁我trytry先

g][/url]

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。