娛樂新聞眼~~~網絡版12

引用:
原帖由 sukicool 於 2013-5-4 11:44 PM 發表

李綺紅個樣可愛過梁小冰,兩個都係攞季軍。
轉貼

當年的五強是譚小環、活麗明、李綺虹、張可頤及黃 瑩,首先五人互選心中的三甲,司儀曾 ...
「你椅紅」聰明女黎既,不過佢口音同樣子局限咗佢發展。

當年我比較鍾意「皇幾型」多D,奈何佢個樣變殘得幾快。

至於「將可以」,不嬲都覺得佢寸寸貢。

引用:
原帖由 LLABIEB 於 2013-5-4 11:43 PM 發表

亞軍翁杏蘭當年攞友誼小姐,個個都FRIEND啦。難得佢人緣好,又可以攞到亞軍。佢之前嗰D,記憶中,攞親「友誼小姐」奬,冠亞季一定冇份。友誼小姐係佳麗亙選,通常都唔會選大熱門。 ...
翁杏蘭後來係美國結婚,袁詠儀特登飛去美國觀禮。翁杏蘭嫁咗一個韓國男人,傳聞佢依家定居芝加哥,係一間IT公司任職。

勞錦嫦都攞咗友誼小姐,佢係史上第一個入到三甲又攞埋友誼小姐獎既佳麗,但係當年佢好似唔係大熱門,反而翁杏蘭就係。

附件

2013-5-4 11:58 PM

翁杏蘭

2013-5-4 11:58 PM

勞錦嫦

引用:
原帖由 LLABIEB 於 2013-5-4 11:54 PM 發表

「你椅紅」聰明女黎既,不過佢口音同樣子局限咗佢發展。

當年我比較鍾意「皇幾型」多D,奈何佢個樣變殘得幾快。

至於「將可以」,不嬲都覺得佢寸寸貢。
「將可以」未選港姐前,係樂壇女子組合「花生女郎」成員之一。「花生女郎」有一日上《婦女新姿》做訪問,有主持人問「將可以」點解會入樂壇,佢當時好寸咁答:我鍾意呀。

http://www.youtube.com/watch?v=VjQZxNK8f_4

附件

2013-5-5 12:08 AM

樂壇女子組合「花生女郎」,張可頤(右一)

2013-5-5 12:09 AM

樂壇女子組合「花生女郎」,張可頤(右一)

引用:
原帖由 sukicool 於 2013-5-4 11:58 PM 發表

翁杏蘭後來係美國結婚,袁詠儀特登飛去美國觀禮。翁杏蘭嫁咗一個韓國男人,傳聞佢依家定居芝加哥,係一間IT公司任職。

勞錦嫦都攞咗友誼小姐,佢係史上第一個入到三甲又攞埋友 ...
勞錦嫦嗰屆我未睇過,唔該哂。我有印象係由高麗虹嗰屆開始。

翁杏蘭俾我感覺冇乜野心,志在參與。我記佢好似剩係拍過《卡拉屋企》。

引用:
原帖由 sukicool 於 2013-5-5 12:08 AM 發表

「將可以」未選港姐前,係樂壇女子組合「花生女郎」成員之一。「花生女郎」有一日上《婦女新姿》做訪問,有主持人問「將可以」點解會入樂壇,佢當時好寸咁答:我鍾意呀。

http://www.youtube.com/watch?v=V ...
我成日覺得佢講野既態度幾似「影后玉」,可能大家都係英國讀書啩。佢D咁既態度都可以喺TBB撈到咁多年

SUKI姐有冇睇近排《阿者伯人》「豬餵山」嗰集?

佢話當時佢去TBB做EYT,裡面有位藝員特別針對佢,

試過做趣劇特登將D薯片整碎哂,

然後乘機倒落「豬餵山」嗰頭度,搞到佢好狼狽。

佢話呢位藝員係女,唔係阿姐級,唔算係佢既直接競爭者。

你知唔知係邊個?

我估緊係「塵敏2」,其實「塵敏2」以前既人品係點呢?

引用:
原帖由 LLABIEB 於 2013-5-5 12:08 AM 發表

勞錦嫦嗰屆我未睇過,唔該哂。我有印象嗰屆係由高麗虹嗰屆開始。

翁杏蘭俾我感覺冇乜野心,志在參與。我記佢好似剩係拍過《卡拉屋企》。
唔使客氣!

我記得翁杏蘭係美國選過青春小姐,佢嚟香港係中文大學做交換生,學期完後,選香港小姐。試過娛樂圈生活,就返美國繼續讀書。

翁杏蘭都拍過電影,就係93年既《新難兄難弟》,佢好似做一個師奶,有成竇仔女。

附件

2013-5-5 12:22 AM

93年既《新難兄難弟》

2013-5-5 12:22 AM

93年既《新難兄難弟》

引用:
原帖由 LLABIEB 於 2013-5-5 12:15 AM 發表

我成日覺得佢講野既態度幾似「影后玉」,可能大家都係英國讀書啩。佢D咁既態度都可以喺TBB撈到咁多年

SUKI姐有冇睇近排《阿者伯人》「豬餵山」嗰集?

佢話當時佢去TBB做EYT,裡面有位藝 ...
應該唔會係「塵敏2」。佢個人不嬲好低調。佢好一本正經,以前讀藝訓班時係女班長,男班長就係廖啟智。我有親友以前係九龍塘某巿超做野,佢話「塵敏2」買野時,講野好客氣,同當時仲係拖友既廖啟智,講野都係唔該前,唔該後。

引用:
原帖由 LLABIEB 於 2013-5-4 11:43 PM 發表

亞軍翁杏蘭當年攞友誼小姐,個個都FRIEND啦。難得佢人緣好,又可以攞到亞軍。佢之前嗰D,記憶中,攞親「友誼小姐」奬,冠亞季一定冇份。友誼小姐係佳麗亙選,通常都唔會選大熱門。 ...
涼粉冰和醜醜好似無乜兩句,但醜和關宝慧x慧儀最friend

引用:
原帖由 busybusyone 於 2013-5-5 12:35 AM 發表

涼粉冰和醜醜好似無乜兩句,但醜和關宝慧x慧儀最friend
因為佢哋三個合作過處境劇《我愛玫瑰園》,所以會FRIEND啲

引用:
原帖由 busybusyone 於 2013-5-4 11:38 PM 發表

佢同醜醜和另一亞軍friend 嗎?好似好friend wor
袁詠儀同亞軍既翁杏蘭,仲有同姚康莉好老友,三個人選完後仲繼續保持友誼。袁詠儀係一次訪問中要用英文回答,結果出醜,後來佢要選環球小姐,就搵翁杏蘭惡補英文。梁小冰好似同個個佳麗都唔係好朋友。

http://www.youtube.com/watch?v=rdngqxG_B1w

附件

2013-5-5 12:47 AM

姚康莉

引用:
原帖由 sukicool 於 2013-5-5 12:47 AM 發表

袁詠儀同亞軍既翁杏蘭,仲有同姚康莉好老友,三個人選完後仲繼續保持友誼。袁詠儀係一次訪問中要用英文回答,結果出醜,後來佢要選環球小姐,就搵翁杏蘭惡補英文。梁小冰好似同個個佳麗都唔係好朋友。

http ...
我覺得姚康莉堅唔靚喎。點解大熱?學歷好好?定有後台?

梁小冰人緣冇咁好,會唔會因為佢大陸落黎(個樣似係大陸人),同班港女港姐唔啱KEY?

引用:
原帖由 sukicool 於 2013-5-5 12:08 AM 發表

http://www.youtube.com/watch?v=V ...
呢隊組合好似係鄭敬基發掘出黎
前排睇返卡拉屋企有一集仲搵咗佢地客串
唔知係咪鄭敬基要求嘅呢

引用:
原帖由 LLABIEB 於 2013-5-5 12:53 AM 發表

我覺得姚康莉堅唔靚喎。點解大熱?學歷好好?定有後台?

梁小冰人緣冇咁好,會唔會因為佢大陸落黎(個樣似係大陸人),同班港女港姐唔啱KEY?
姚康莉生得好高大,有成五呎八吋半高,同埋佢個樣都幾特別,d人話佢有東方氣質。佢係美國華僑,細細個就移民咗去美國,係美國讀完大學,

當年我都唔係咁注意港姐既新聞,淨係記得梁小冰未選港姐前,拍過衛生巾廣告,佢紮住馬尾,著體操衫。然後跳馬,跟住對住個鏡頭一笑,不過當時個樣都係扁口扁面,唔多省鏡。

引用:
原帖由 enilno 於 2013-5-5 01:05 AM 發表

呢隊組合好似係鄭敬基發掘出黎
前排睇返卡拉屋企有一集仲搵鼳\地客串
唔知係咪鄭敬基要求鴭O
傳聞係鄭敬基發掘佢地出薄A我記得「花生女郎」其中一個成員袁麗麗(Lily)好快就嫁髐H,佢個老公就係參加亞洲電視《未來偶像爭霸戰》既區耀國,區耀國個樣其貌不揚,佢出過唱片,都演出過亞洲電視既片集。

附件

2013-5-5 01:26 AM

區耀國

區耀國

袁麗麗(好似係左三果位)

引用:
原帖由 sukicool 於 2013-5-5 01:26 AM 發表

傳聞係鄭敬基發掘佢地出嚟,我記得「花生女郎」其中一個成員袁麗麗(Lily)好快就嫁咗人,佢個老公就係參加亞洲電視《未來偶像爭霸戰》既區耀國,區耀國個樣其貌不揚,佢出過唱片,都演出過亞洲電視 ...
當年有報導話區耀國係大碧姐個姨甥.

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。