<嚇鬼亞嫂>討論區

睇左,我自己由頭笑到落尾,無冷場~
係有d驚嚇位,但以鬼片來說唔會發惡夢果隻囉~
如果帶埋拖友睇會好d

每天掛念妳

睇完嚇鬼阿嫂呢齣電影真係有喜出望外嘅感覺
雖然啲笑位曾經係八九十年代嘅香港電影出現過
裡面仲夾雜獎門人嘅遊戲項目 但都係嗰句
橋唔怕舊 至緊要受  因為好多九十後同零零後都未睇過呢啲橋
如果睇咗瘟泉嘅朋友一定會覺得嚇鬼阿嫂好睇好多
唔知點解我覺得香港電影每況愈下
想問睇咗嚇鬼阿嫂同低俗喜劇兩齣電影嘅朋友
會覺得邊套會好睇啲 我會選擇嚇鬼阿嫂
起碼有得笑下 睇低俗喜劇我真係完全笑唔出
唔知大家有冇同感呢 純屬個人意見 不喜勿插
P.S 女主角真係有啲似張柏芝
THANK YOU FOR YOUR ATTENTION !!!!

我覺得女主角有時像周秀娜, 有時像年青的洪欣, 真係好靚!!

其實老實講又唔係話非常好笑, 但近來真是好少睇笑片了, 所以這套很不錯, 而且我是見到好笑才去睇, 因為我好怕恐怖片, 睇左評語先去睇, 最鍾意個ending!!

我想回應樓上, 低俗喜劇我都有睇, 我是中女, 可能比較低俗, 所以低俗我真係覺得好好笑, 但我覺得呢兩套好唔同, 真的不應拿來比較!! 低俗是寫實片!! 阿嫂其實係愛情片!!

睇咗, 覺得係極度過譽咗, 笑片? 笑位太似8,90年代的港式笑片, 睇過n次呢種笑位後, 都幾悶下, 恐怖片?真係一d都唔恐怖囉, 愛情片? 個人覺得男女主角有d似搭錯線咁, 而且唔太襯, 男的太童顏, 女的太"熟".

不過, 都係一套合格的商業片, 得閒+有閒錢可以一看. 同埋泰國水鄉風情都幾特別. 而且港式字幕大加分!!

題外話, 個人睇過幾多泰國片下, 覺得泰國所謂賣座笑片的笑位都幾8,90年代港片feel下. 中意就會受, 唔中意就會覺得無聊硬滑稽囉.

引用:
原帖由 windshear 於 2013-5-23 03:18 PM 發表
睇咗, 覺得係極度過譽咗, 笑片? 笑位太似8,90年代的港式笑片, 睇過n次呢種笑位後, 都幾悶下, 恐怖片?真係一d都唔恐怖囉, 愛情片? 個人覺得男女主角有d似搭錯線咁, 而且唔太襯, 男的太童顏, 女的太"熟".
...
我都同意呢個評語 , d景幾得意, 起碼我未睇過!! 如果hk人拍番同樣既片, 我又應該讚唔落, 主要真係唔識d演員, 未睇過呢d場景, 所以覺得不錯!!

中伏鳥.....睇到鬼屋果part悶到頂唔順起身走人....

不過女主角就真係幾靚....男主角d低b表情睇到我毛管戙......

垃圾既野......梗會有d烏蠅鐘意摟下摟下......

呢套絕對值得推薦
正宗有笑有淚

為左睇Mario先至睇, 比想像中好笑
其實覺得D笑位似8.90年代果D, 係因為中字譯到岩香港人口味姐
可能泰文本身唔係咁既意思,你又聽唔明
BTW個女仔本身個樣都好似鬼, 已經令我驚驚地, 仲要好瘦好瘦
(個女仔戲外靚好多)

原先都無諗住睇~~因為從來都唔會睇鬼片恐怖片(入戲院睇就更加唔會)

不過啲人話好笑就去睇吓啦~~~都驚住咁入場因為都驚有啲恐怖核突場面~~~
尋晚睇完~~~

全場人勁笑~~~!!!真係好正~~~!!!

最尾好感動睇到喊~~~男女主角靚仔靚女~~~睇時都覺得男主角唔似泰國人好似mix原來真係~~~!佢勁紅~~紅到去大陸~~~! (現在變了花痴~)女主角好似柏芝~~~! ps主題曲同片尾曲都好好聽~~~!
真心覺得近年好少戲可以由頭笑到尾~~~! 大家不妨一睇~~~!

頭先係朗豪坊睇7:50pm,套戲俾想像中好睇
搞笑多過驚嚇,最尾男女主角既剖白係幾感人,結局亦出人意表
而我又唔覺套戲有太多冷場位,唔明點解有ching話悶要中途離場
最驚喜既係原來套戲既導演係泰國黎左香港,係散場時出黎謝票!!

Why So Serious??
認真便輸了....

不過女主角就真係幾靚....
agreed!!!

係著數D
扮惡扮鬼無甚對白亦吸引
否則未別有咁多洄響

IMO

可以一看心情

值得一看的感覺

值得推介!!
睇左兩次,都笑到標淚,
仲好感人添

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。