[新界及離島] 麗江雲南米線(有相)

麗江雲南米線(有相) E-mail 此主題給朋友

上個星期同老婆行去新北江商場食午餐,但無特別指定食邊間,諗住邊行邊睇啦,點知行過麗江雲南米線這店竟然有兩個位喎!如果有行開這商場的人,一定知道這間店由早到影晚都係排長龍的,但我坐低後才知這兩個位係有人的,不過職員點了頭我們當然唔客氣啦heehee,我們分別點了腩肉雞尖蘿蔔清湯米線、雞中翼麻辣小鍋米線,凍奶茶、凍檸茶,埋單$6X.

腩肉雞尖蘿蔔清湯米線:無試

雞中翼麻辣小鍋米線:滷水雞翼還算唔錯,個麻辣湯底真的很麻,但有個問題,食到成條舌頭都麻木晒,完全唔知自已食緊乜!飲杯奶茶都嚐唔出味道,加上湯底亦無層次感,麻而不香,真唔明點解咁多人的的幫襯!

1st.

雞中翼麻辣小鍋米線, 很麻, 正.

What most people call hell, he calls home
http://www.youtube.com/watch?v=qt_sO-PCSHE

Prepare for Glory
http://www.youtube.com/watch?v=Kc2wo1dGL7o

次次行過門口,都逼到行唔過,生意好到佢呀,不過今朝見前面間"彈"仔開張,唔知會唔會搶咁D人。
講開又講,新北江都幾多嘢食,前面間"枱"味,都成日爆場,勝在大碟抵食

所以通常食辣野我都揀飲菜蜜!
可解辣!!!

引用:
原帖由 mudulldull 於 2013-5-21 10:14 AM 發表
次次行過門口,都逼到行唔過,生意好到佢呀,不過今朝見前面間”彈”仔開張,唔知會唔會搶咁D人。
講開又講,新北江都幾多嘢食,前面間”枱”味,都成日爆場,勝在大碟抵食

...
你指味之家?這間係我飯堂之一

引用:
原帖由 pc38 於 2013-5-21 11:54 AM 發表
所以通常食辣野我都揀飲菜蜜!
可解辣!!!
我無想過咁麻姐!

引用:
原帖由 Gilbert_Lam 於 2013-5-21 09:29 AM 發表
1st.

雞中翼麻辣小鍋米線, 很麻, 正.
如果味道豐富姐就一流了

香港大部分麻辣米線都係以麻為主, 例如 X 仔果類
接唔接受到都真係睇你自己.

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖

引用:
原帖由 朱投炳 於 2013-5-21 02:37 PM 發表 香港大部分麻辣米線都係以麻為主, 例如 X 仔果類接唔接受到都真係睇你自己.
我唔覺X仔好麻囉,麻辣我本身係食得到的,上次去重慶食得最爽!

係好多人..食過一次覺得好普通..唔會再去...又或者可能我去個次咁岩失準la

唔係,係台味冰點

引用:
原帖由 tkdtkdtkd 於 2013-5-21 09:58 PM 發表
係好多人..食過一次覺得好普通..唔會再去...又或者可能我去個次咁岩失準la
所以我真唔明點解咁多人幫襯!唔通只求麻辣的刺激

引用:
原帖由 mudulldull 於 2013-5-21 10:54 PM 發表
唔係,係台味冰點

我無幫襯過這間喎

睇d相

d湯底好似好肥膩下

引用:
原帖由 五毛一號 於 2013-5-22 12:10 AM 發表
睇d相

d湯底好似好肥膩下
咁是你睇錯,湯底唔肥膩的

伸延閱讀
 24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。