新著龍虎門討論區 PART 31 羅剎新篇

本主題由 辟易 於 2014-2-18 04:09 PM 關閉
引用:
原帖由 jackowai 於 2013-8-15 23:26 發表
佢去少林,有人出來擋瓜
無黑級一間都唔使旨意夠英傑打

http://static.apple.nextmedia.com/images/apple-photos/apple/20120508/large/08ec1p8new.jpg

引用:
原帖由 eric1973 於 2013-8-15 02:03 PM 發表
呢場交, 由開始到現在, 成10期, 都唔知搞咩x 野, 完全feel唔到高手過招, 又唔緊張, 如果小虫果邊 1 vs 1, 可能會緊張d
發覺呢10期有1個共通點, 除非係1期裡面俾人KO, 否則就係無論呢期有幾傷, 只要捱到下期, 就當乜傷都冇再黎過, 好似有成個禮拜儲氣咁.... 反反覆覆, 有乜緊張感可言?

好似樓上ching講, 今期都係你一拳, 我一腳, 佢一掌咁, 冇乜進展.

引用:
原帖由 喜歡足球 於 15/8/2013 09:44 PM 發表
下期摩訶戰易筋,唔通是英傑大戰西城勇
似係少林既嘍囉多
如果真係西城勇 唔秒佢真係接受唔到

唔通喺金童個大弟子~~萬劫

我買老邪神

引用:
原帖由 獨行的自由人 於 2013-8-16 13:31 發表

似係少林既嘍囉多
如果真係西城勇 唔秒佢真係接受唔到
秒殺似乎誇張左點吧,英傑都要被秒殺,咁小虎,小龍咪連半秒都捱唔到

http://static.apple.nextmedia.com/images/apple-photos/apple/20120508/large/08ec1p8new.jpg

引用:
原帖由 kubrick8888 於 2013-8-16 09:43 發表

發覺呢10期有1個共通點, 除非係1期裡面俾人KO, 否則就係無論呢期有幾傷, 只要捱到下期, 就當乜傷都冇再黎過, 好似有成個禮拜儲氣咁.... 反反覆覆, 有乜緊張感可言?

好似樓上ching講, 今期都係你一 ...
下期英明可能又打番小龍一野

其實今輯羅殺新篇真係幾悶...或者由上輯通天教開始...其實可以改名叫王小虎傳啦...
基本上佢地既比例...係6成小虎...2成小龍...1成黑龍...其餘由群英分左...
真係幾悶...其實小龍..黑龍...或者風雷...韋陀都有好多FANS...
可惜黃生剩係識寫小虎...係間唔中先俾小龍同黑龍威下...雖然打大佬都梗預佢地兩個..但就似輔助多DD...
話明龍虎三皇..希望真係平均DD...而且正路佢地三個甚至韋陀...風雷應該
差唔多先岩...角色唔平均真係敗北...

至於呢輯真係...早完早著...完全唔得..火雲邪神西城勇又點可以取代..況且其實又有白蓮又有魔鬼黨呢D..或者可以再講其他...比D新意...

熱鬥小馬...拉屎藏...做隻出色的馬仔...慢慢跑...別亂走...

引用:
原帖由 jackowai 於 2013-8-17 03:14 發表

今期都係小龍勝點數,十八掌點會輸比佢,係英明自己自大者.........
武功之道,除非完全唔同層次,否則無話邊個一定食硬邊個,都係人的發揮

引用:
原帖由 魚魚小子 於 2013-8-17 12:26 AM 發表
其實今輯羅殺新篇真係幾悶...或者由上輯通天教開始...其實可以改名叫王小虎傳啦...
基本上佢地既比例...係6成小虎...2成小龍...1成黑龍...其餘由群英分左...
真係幾悶...其實小龍..黑龍...或者風雷...韋 ...
說的好。小弟我係200%小龍迷。  

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2013-8-17 08:07 AM 發表

武功之道,除非完全唔同層次,否則無話邊個一定食硬邊個,都係人的發揮
同意,但我也認為小龍是一個武術天才, 他的十八掌比小虎的十八腿精彩多!

我百份之一萬係小龍迷

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。