yu kiu 推介: Priori 礦物粉

yu kiu 推介: Priori 礦物粉 E-mail 此主題給朋友

請問有人用過嗎?之前用過幾隻好快浮粉同遮毛孔遮得一般。

我用開佢既控油粉  夏天用真係一流呢。

幾好,但有人會覺得深色左
但我覺得個妝係愈耐愈貼,而且同你本身skin tone balance

引用:
原帖由 crazyeriko 於 2013-6-2 10:14 AM 發表
幾好,但有人會覺得深色左
但我覺得個妝係愈耐愈貼,而且同你本身skin tone balance

我見#2 都好似有D 深.. #1 又太淺
你是什麼skin 呢? 知唔知遮毛孔效果如何?  thx!!

我想問下咁Priori 礦物粉遮睱效果如何?

我都好想轉Priori礦物粉, 之但係之前用過Bare Minerals, 垃圾到不得了,怕左礦物粉,不過又真係想每朝返工快手啲...

引用:
原帖由 cire729 於 2013-6-2 12:57 PM 發表
我想問下咁Priori 礦物粉遮睱效果如何?

我都好想轉Priori礦物粉, 之但係之前用過Bare Minerals, 垃圾到不得了,怕左礦物粉,不過又真係想每朝返工快手啲...

http://i.dis ...
我都好想知遮睱效果!!! 因為我主要想遮毛孔..同遮小小泛紅。
我都試過Bare Minerals同Synierge,都係一樣唔掂。

唔得!仲衰過bm!!

點唔得呢?!?!?!

回覆 #3: yu kiu 推介: Priori 礦物粉

我都係偏白,用1號
我唔重意日本既白,好易變灰白。
但冇synergy 遮蝦咁好,但priori 多d...
用完礦物粉係唔好再轉用普通粉底
而且落妝會落得乾淨好多,一般防水防油粉底,落完第二日用toner 都有色既

引用:
原帖由 crazyeriko 於 2013-6-3 02:10 PM 發表
我都係偏白,用1號
我唔重意日本既白,好易變灰白。
但冇synergy 遮蝦咁好,但priori 多d...
用完礦物粉係唔好再轉用普通粉底
而且落妝會落得乾淨好多,一般防水防油粉底,落完第二日用toner 都有色既

http:/ ...
"用完礦物粉係唔好再轉用普通粉底"

點解既? 有反效果?

引用:
原帖由 superfatpig 於 2013-6-4 05:18 PM 發表

"用完礦物粉係唔好再轉用普通粉底"

點解既? 有反效果?
因為礦物粉long lasting d...用普通洗面就可以落得好好。對skin 傷害少,
相反普通粉底好難落,落得唔好又生粒粒。
諗唔到咩理由要轉番普通粉底,不過粉底液方便d

引用:
原帖由 crazyeriko 於 2013-6-5 03:49 PM 發表

點解粉底液反而仲方便?

因為礦物粉long lasting d...用普通洗面就可以落得好好。對skin 傷害少,
相反普通粉底好難落,落得唔好又生粒粒。
諗唔到咩理由要轉番普通粉底,不過粉底液方便d

我都想轉用呢隻, 除左生活百貨有得買仲有邊度有得買呢?

引用:
原帖由 AYUMI~ 於 2013-6-6 12:53 PM 發表
我都想轉用呢隻, 除左生活百貨有得買仲有邊度有得買呢?
我見到銅鑼灣東角X商場,有間新開嘅店有得買,$400有找,平過生活百貨

引用:
原帖由 leesuper 於 2013-6-6 10:03 PM 發表

我見到銅鑼灣東角X商場,有間新開嘅店有得買,$400有找,平過生活百貨

THX 請問係幾樓?

生活百貨太貴啦之前見有D人話3百幾買到

回覆 1# 的帖子

買左,用左幾個星期..
我覺得遮瑕度麻麻..我都係要用有色嘅base遮一遮再上先夠..但係我買嘅原意係皮膚好易敏感,覺得安全啲,但而家之前要用有色base先,都可能會敏感...
總括黎講..我覺得同everyday minerals 差唔多
我喺yahoo買,300幾

伸延閱讀
 29 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。