[中國內地] 中國好聲音第二季 (The Voice of China season 2)

中國好聲音第二季 (The Voice of China season 2) E-mail 此主題給朋友

7月12日起,每周五晚21:10

中國好聲音第二季發布會在上海舉行,現場公布本季導師陣容為那英、庾澄慶、汪峰、張惠妹,除保留第一季的那英、庾澄慶外,汪峰、張惠妹最新加盟。
第一季的劉歡、楊坤則無緣本季節目。

繼第一季《中國好聲音》那英、庾澄慶、楊坤和劉歡組成的導師團取得成功后,第二季的導師陣容受到很大關注。此前楊坤和劉歡已陸續確認退出,汪峰、張惠妹將加入的說法也流傳多時,此次是浙江衛視正式確認了該消息。

發布會公開的導師陣容也與之前網路曝光的完全一致。

詳全文 好聲音導師陣容公開 汪峰張惠妹新加盟-娛樂新聞-新浪新聞中心 http://news.sina.com.tw/article/20130617/9919366.html

個人like呢個組合多過上一季

幾時開始做呢??好期待呀!!!

汪峰、張惠妹係就係好紅,

但唔代表自動係一個好 coach......
引用:
原帖由 ooku 於 2013-6-18 01:30 AM 發表

我like都唔係因為佢地紅唔紅.....
汪峰ok ar, 上季佢有份做助教, 反而那英同楊坤教得麻麻地,
得哈林比較用心d
引用:
原帖由 HE6813 於 2013-6-18 12:14 PM 發表
汪峰、張惠妹係就係好紅,

但唔代表自動係一個好 coach......

回覆 #5: 中國好聲音第二季 (The Voice of China season 2)

巨聲幫在(東方衛視-中國夢之聲)出現,但不入二十強,會否再在第二季出現?

引用:
原帖由 peterpan97 於 2013-6-24 01:35 AM 發表
巨聲幫在(東方衛視-中國夢之聲)出現,但不入二十強,會否再在第二季出現?
第二季有大量知名歌星-_-
巨星幫有入圍過《我要上春晚》十強既劉威煌

CCTBB 的巨猩幫.....

WFC ??!!

而且 The Voice China 係浙江衛視
引用:
原帖由 peterpan97 於 2013-6-24 01:35 AM 發表

四個都係澎湃型, 肯定爆咪, 小調靚聲型不易突圍呢~~

一個真正和諧的社會, 不是爭議的消失, 而是公義的彰顯!

引用:
原帖由 HE6813 於 2013-6-27 01:41 AM 發表 CCTBB 的巨猩幫.....WFC ??!!而且 The Voice China 係浙江衛視
巨聲幫去到咪又係可能攞架去扔,d 人參加既都幾高質素,揀學員又唔求其

希望 TVB 會繼續轉播"中國好聲音第二季",有師兄知道嗎?

其實劉歡都唔錯, 佢d意見幾有point
劉坤又夠效果
唔知今季係咪汪峰會做劉坤個角色,同哈林爭呢(好似美版adam同blake咁)
引用:
原帖由 ooku 於 2013-6-18 01:30 AM 發表

應該會繼續,加上今次有"自己人", 機會甚大

但TVB最快都要遲兩個月,仲要收費台.....(免費台就更耐....)
如果你有bbtv / pps 可以同步睇有淅江衛視,或者之後上網隨時可以睇,雖然冇高清......
個人覺得比賽唔同電視劇,要趁熱睇唔攤得(唯一缺點係超多廣告)
引用:
原帖由 cand1 於 2013-7-5 02:14 PM 發表
希望 TVB 會繼續轉播"中國好聲音第二季",有師兄知道嗎?

引用:
原帖由 Constantine. 於 2013-7-5 19:45 發表
其實劉歡都唔錯, 佢d意見幾有point
劉坤又夠效果
唔知今季係咪汪峰會做劉坤個角色,同哈林爭呢 :smile_30 好似美版adam同blake咁)
嘻嘻,樓主 mix up 咗 "劉歡" 同 "楊坤" 啦,感覺上 "楊坤" 同其他導師比好像名氣及自信都差了一點。

引用:
原帖由 Constantine. 於 2013-7-5 20:42 發表
應該會繼續,加上今次有"自己人", 機會甚大

但TVB最快都要遲兩個月,仲要收費台.....(免費台就更耐....)
如果你有bbtv / pps 可以同步睇有淅江衛視,或者之後上網隨時可以睇,雖然冇高清......
個人覺得比賽唔同 ...
期待中,請問樓主"自已人"指的是????

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。