宣明會舊書義賣大行動

宣明會舊書義賣大行動 E-mail 此主題給朋友

收書日期:
6月27日-8月4日
地點:
•        AEON (康怡店 / 荃灣店 / 黃埔店 / 屯門店 / 九龍灣店 / 荔枝角店 / 九龍城店 / 大窩口店/ 將軍澳店)
•        AEON SUPERMARKET (觀塘店 / 藍田店 / 禾輋店 / 尖沙咀店 / 銅鑼灣店)
•        Living PLAZA by AEON (元朗店 / 北角店 / 旺角店 / 海怡店)

收書種類:
教科書、參考書、小說、消閒書籍、簡體字書、兒童圖書及漫畫書 (恕不回收報章、雜誌及文儀用品)

賣書:
日期:        2013/07/31 - 08/07
時間:        上午11:00-晚上8:00 (7月31日下午1:00 開始)
地點:        鑽石山荷里活廣場一樓明星廣場(鑽石山港鐵站C2出口)

日期:        2013/08/09 - 08/14
時間:        上午11:30-晚上8:00
地點:        荃灣悅來坊商場地庫一樓 (荃灣港鐵站B2出口 / 大窩口港鐵站B出口)

類別及義賣價:
特價書籍        每本 HK$5
兒童圖書及漫畫書 / 簡體字書        每本 HK$8
小說 / 消閒書籍        每本 HK$20
中學教科書籍        每本 HK$50
參考書        每本 HK$30, HK$60或HK$100

備註:收集舊書後的處理程序
大會將舊書分類(教科書、參考書、小說、消閒書籍、簡體字書、兒童圖書及漫畫書),以便
日後進行義賣
如收到報章、雜誌、文儀用品、不良刊物、破爛或已被塗污的書籍,均會集合回收作循環處理
義賣活動期間,大會將邀請多間本地志願機構到場免費選取書籍,供機構的圖書館使用或送給
有需要的家庭
整個義賣活動完畢後,剩餘的舊書將集合回收作循環處理

一年一度盛事又來了,好期待,搵下有乜書可以捐出黎先

"Procrastination is the thief of time; year after year it steals, till all are fled" - Edward Young

呢d真係要支持下

終於執左65本書出黎,聽日搬去AEON,賣仔莫摸頭,摸頭眼淚留

"Procrastination is the thief of time; year after year it steals, till all are fled" - Edward Young

引用:
原帖由 markpang1234 於 2013-7-7 01:34 AM 發表
終於執左65本書出黎,聽日搬去AEON,賣仔莫摸頭,摸頭眼淚留
我有十幾本,聽朝拎

引用:
原帖由 markpang1234 於 2013-7-7 01:34 AM 發表
善心活動支持

《歲月無聲— 一個日本人追尋香港日佔史迹》 我今後會繼續聆聽戰爭倖存者的回憶,保存更多歷史資料,希望披露更多日本侵略中國的真相。謹將此書獻給受戰爭蹂躪,含恨而終的人們。一 和仁廉夫

引用:
Ching 真善心!

引用:
原帖由 saxTenor 於 2013-7-7 05:11 PM 發表

Ching 真善心!
我剛剛睇返記錄,上年義賣我幾乎日日都去,總共買左118本,今年我要忍下手,因為屋企真係無地方擺,睇完的就俾返宣明會,循環再義賣

我執左 十 幾本  , win -win,清左好多空間

引用:
原帖由 markpang1234 於 2013-7-7 06:49 PM 發表

我剛剛睇返記錄,上年義賣我幾乎日日都去,總共買左118本,今年我要忍下手,因為屋企真係無地方擺,睇完的就俾返宣明會,循環再義賣
環保最好

《歲月無聲— 一個日本人追尋香港日佔史迹》 我今後會繼續聆聽戰爭倖存者的回憶,保存更多歷史資料,希望披露更多日本侵略中國的真相。謹將此書獻給受戰爭蹂躪,含恨而終的人們。一 和仁廉夫

幫到人係好事
我絕對支持

可惜,身邊有D人 (仲要係老師),將一D學生做過晒的作業拎去宣明會,原因係宣明會的人會幫佢處理,自己唔駛搞

個人覺得就真係唔係太好囉!

人渣
發覺AENO對收書唔太著重,問左三次先比到
引用:
原帖由 suetying_suki 於 2013-7-8 09:23 AM 發表
幫到人係好事
我絕對支持

可惜,身邊有D人 (仲要係老師),將一D學生做過晒的作業拎去宣明會,原因係宣明會的人會幫佢處理,自己唔駛搞

個人覺得就真係唔係太好囉!

引用:
原帖由 rayabbie 於 2013-7-8 04:23 PM 發表
人渣
Ching去左邊間Aeon?

引用:
原帖由 rayabbie 於 2013-7-8 04:23 PM 發表
人渣
AEON D人會唔會唔係好知呀
上一次捐書,我係樂富,都問佐好耐,佢地先答到我個捐書箱係邊

引用:
原帖由 saxTenor 於 2013-7-8 06:28 PM 發表
Ching去左邊間Aeon?
荃灣西個間,開頭比個實Q點左上二樓,然後又要落返樓下,再去服務處放低問左三個人

伸延閱讀
 35 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。