註冊 登錄
用戶名 密碼

18 12
發新話題發佈投票

[用後感] 韓國人氣gel mask Faith in Face

[用後感] 韓國人氣gel mask Faith in Face E-mail 此主題給朋友

超推薦!!!!
韓國大熱的Faith in Face mask,其實第一次試係因為去韓國的藥妝店入貨,無意下發現的!第一眼就比佢迷人的包裝吸引

(由於post不到相,唯有請各位上官網睇
http://www.faithinface.com.hk/ )

呢個brand的面膜共有5款,另加一款eye mask ,整張mask都係啫喱狀,滿滿都係精華,仲吾似paper mask咁會滴。。。
我只係試過當中4款,分別是

HOLD ME TIGHT 緊緻極彈芭比面膜
作用:緊緻皮膚,補水保濕

INVISIBLE PORE 毛孔管理啫哩面膜
作用: 毛孔收縮,補水保濕,皮膚鎮靜

用後感: 以上兩款其實作用差不多,用後的確感到皮膚有彈性亦好似緊緻左(可能心理作用) 但始終收毛孔不是單單一兩張mask就可以見效,所以效用不大。

BLACK AND WHITE FILM STAR 明亮肌肤啫喱面膜
作用:明亮肌膚,補水保濕

用後感: 呢款其實有美白作用,美白加保濕可算係女士恩物。我特地選了捱夜後面色不好的時候用,感覺用完後膚色真的均勻好多,而且的話係有光澤左,所以是頗推介的一款!

AFTER SHOWER LOOK 補水鎮靜啫哩面膜
作用: 皮膚鎮靜,補水保濕
用後感: 呢款係韓國大熱的一款,我都揾左幾間藥妝店先揾到強調是好似沖完涼咁幫皮膚refresh加保濕,用完之後感覺的確飽滿左,不過係用呢款的時候,下巴至頸的位置好似有小小敏感,不過整體而言都很不錯!

整體而言我會最推薦美白的BLACK AND WHITE FILM STAR,因為效用的確好好,而且因為成張都係gel雪凍用效果仲正!

另外仲有兩樣products無試,分別係NOURISH ME 營養管理啫哩面膜(作用:補充皮膚營養,補水保濕)同 EYE AM NOT TIRED 水凝膠眼膜,有機會一定買埋!

絲打每盒個邊賣幾銀兩港元呀...

真正的生意,
並非只係賺取金錢,
更重要的是賺取人心。

我喺萬0買咗after shower look嚟試,覺得好普通,無咩特別

引用:
原帖由 黑市股票王 於 2013-7-23 08:15 PM 發表

絲打每盒個邊賣幾銀兩港元呀...
每張計嫁,我買果陣做緊減價2400圜一張,依家好似無優惠就3000圜!
萬0都有得買啦不過得3款

引用:
原帖由 Backpackers 於 2013-7-23 08:19 PM 發表
我喺萬0買咗after shower look嚟試,覺得好普通,無咩特別
有無試過另外果d?反而pore我就無乜效

我都用過after shower look 哥隻都係冇咩特別, 可能人夾人啦

之前見新出 買左AFTER SHOWER LOOK -3-都係覺得一般 但我用其他牌子既GEL MASK 都係覺得一般般=3=
唔會再回購

我仲打算買黎試下, 都係睇多D人用享先再決家買唔買黎用.
引用:
原帖由 Backpackers 於 2013-7-23 08:19 PM 發表

韓國以家d包裝越黎越拍得住日本,靚到我都想買盒。

逝者已逝,生者如斯。

引用:
原帖由 琳妹子 於 2013-7-26 12:11 AM 發表
韓國以家d包裝越黎越拍得住日本,靚到我都想買盒。
好多時都係見包裝靚就買左

我都係用左AFTER SHOWER個款, 唔錯喎, 我都係仲意用GEL MASK, 呢款算平啦, 萬0好似賣$69.9, 咁又唔係貴韓國好多咋喎。等我之前仲諗住留返去韓國先買,相差十零廿蚊我都或者會係香港買既~ GEL MASK 好重呀MA

引用:
原帖由 橡膠膠 於 2013-7-26 09:25 PM 發表
我都係用左AFTER SHOWER個款, 唔錯喎, 我都係仲意用GEL MASK, 呢款算平啦, 萬0好似賣$69.9, 咁又唔係貴韓國好多咋喎。等我之前仲諗住留返去韓國先買,相差十零廿蚊我都或者會係香港買既~ GEL MASK 好重呀MA
我岩岩想叫朋友係韓國入貨,點知都賣緊3000圜,都要20蚊塊,所以係萬0買就算啦

試過收毛孔個隻,對我黎講真係冇咩特別

會唔會好大陣香味架?

引用:
原帖由 wendy123201314 於 2013-7-30 01:23 PM 發表
會唔會好大陣香味架?

都有少少嫁,而且不同功能的款都有不同的顏色!

伸延閱讀
 18 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。