註冊 登錄
用戶名 密碼

45 123
發新話題發佈投票

勇者鬥蝦堡之,麥記蝦堡篇

勇者鬥蝦堡之,麥記蝦堡篇 E-mail 此主題給朋友

搵唔到圖,張就用住e張先

我食的係玉子蝦堡
今次我會好簡單,直接咁講

我第一次食,感覺可能好怪,形容上都未必貼切
但個包樣子不吸引,亦沒圖中的蝦餅咁大
和之前的玉子將軍漢堡差不多大細

先索一下氣味,好,真係好..........無特別
菜一般,唔多唔少,如果可以我會選擇叫多菜

要評論e個包係非常困難,但我嘗試講
就係食左好似無食到咁
味道食完都唔太記得,可見味道多一般
一直食,食食下我想起一件事,就是個包味道好似某道中菜
就係京都骨了,我食到最後先記起
當然可能你食會覺得似其他中菜
這難道就是所謂的中西合璧,西式的漢堡包,帶有中式的味道
個人就覺得一般了

講返個包
菜有菜味,包有包味,醬有醬味
但蝦無蝦味,蛋無蛋味
醬幾多,多到我認為個包只係醬同包的混合,根本感覺不到蝦餅的存在
明明叫蝦堡,但你係完全感覺唔到蝦餅的存在
當我食這個蝦堡時,他的口感令我想起另一種食物
就係食牛扒時的脂肪,但豬扒時的脂肪
個蝦餅食落去1粒粒咁,好似果d脂肪的口感
其實個蝦餅都幾有層次感,一粒粒像脂肪的蝦餅,進口後的感覺特別,談不上係好,但亦談不上係難食
這就是所謂的中庸之道嗎
基本上我食個蝦餅係唔脆的

好吧基本上個包的蝦餅同件蛋都係多餘的
毫無存在感
唔知會唔會有人叫蝦堡走蝦,走蛋

味道一般,唔試都無所謂,對我來講絕無下次

重試左佢隻"色色"粉,咖哩味的
入口就咖哩味
原來包咖哩粉先係背後隱藏的boss
差一點中伏,前面個蝦堡頂多係2打6級別
咖哩粉,入口咖哩味,無耐就覺得苦,好彩我無倒曬落包薯條度,避過了咖哩粉的偷襲
你喜歡吃苦瓜應可接受咖哩粉的味道

蝦堡
味道:2
香味:1(唔係太感覺到)
價錢:4
飽肚:2
樣子:3

總版規
[五] 嚴禁使用過大或不雅成份的簽名或頭像圖片
內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。

老麥d包 , 又貴又唔好食

個蝦包之前都出過, 唔係新野但我覺得都ok la(當然有得揀都係mos記既蝦包好d)

呢個包勁唔掂

好掛住芋頭批呀

真係麻麻地

引用:
原帖由 U18 於 2013-11-2 12:13 AM 發表
個蝦包之前都出過, 唔係新野但我覺得都ok la(當然有得揀都係mos記既蝦包好d)
你竟然用mos比??

有可比性嗎??

這是鮮雞和冰鮮雞的分別

總版規
內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。

我唔會再試

香芋批我至愛

引用:
原帖由 microre 於 2013-11-2 12:52 AM 發表
我唔會再試

香芋批我至愛
點解你會走左來e度

總版規

引用:
原帖由 pp88 於 2013-11-2 12:56 AM 發表

點解你會走左來e度
不嬲都有來的

四點巴塞.點睇

香芋批點睇?

引用:
原帖由 microre 於 2013-11-2 12:59 AM 發表

不嬲都有來的

四點巴塞.點睇
4點都要睇....

我幾日就來飲食版一次,睇人食咩

總版規

引用:
原帖由 koeyko 於 2013-11-2 01:01 AM 發表
香芋批點睇?

我唔太喜歡甜食,我認為佢香就幾香,但太甜
食過一次,都係喜歡蘋果多
當然我最喜歡係田園批,但佢無再出
田園批先係極品

總版規

引用:
原帖由 pp88 於 2013-11-2 01:13 AM 發表

4點都要睇....

我幾日就來飲食版一次,睇人食咩
四點睇完訓覺.o岩o岩好.

我經常都來.呢樹有幾位周圍去搵o的好野食同大家分享既版友.我見到合心水既都會去試下.在這亦多謝佢地一聲.

又無實圖

二款刀唔会食

伸延閱讀
 45 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。