註冊 登入

澳洲會計, 稅務, 升學 & CPA Australia 專用分區 - 7

引用:
原帖由 聖祖康熙 於 2013-11-19 01:39 PM 發表

想問問本 study guide 係咪全世界都一樣?

我身邊好多人都話個課程提供既練習嚴重不足!
網頁入面果d又過份兒戲! 根本幫唔到你準備考試
係香港讀書既學生知道,
比你咁足料,
雞晶補習社邊有生意呢 ?

教學留一線, 第二日才可相見~~ $ $ $ $

落魄江湖載酒行,
楚腰纖細掌中輕,
十年一覺揚州夢,
贏得青樓薄倖名.
--杜牧

回覆 引用 TOP

Beside Final, I think  self study good for the rest

回覆 引用 TOP

material 足唔足夠真係幾見人見智
但係因為好多question 得唔算好直接比答案你
我地都要睇番一D 大學書, 去加深番印象

回覆 引用 TOP

SMA 最新 sem2 2013 已經上傳啊,  自己上去 download 吧.  

M1 http://freakshare.com/files/o6bmkn77/104_SMA_Module-1.rar.html
M2 http://freakshare.com/files/8j730m11/104_SMA_Module-2.rar.html
M3 http://freakshare.com/files/ofai7tpz/104_SMA-Module-3.rar.html

Good luck

回覆 引用 TOP

thx 晶姐

熱門搜尋: 肩周炎 癌症 白內障

回覆 引用 TOP

晶姐 有無aaa sem2 2013

回覆 引用 TOP

回覆 19# 的帖子

thank you so much

do you remember the question for the exam??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 n628 於 2013-11-22 01:00 AM 發表

do you remember the question for the exam??
pay, then tell u  ...  HAHA

just a joke  

上去澳洲足迹去搵下,呢科好多人分享,好有價值 d share

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 n628 於 2013-11-22 01:00 AM 發表

考完都唔記得啦.

回覆 引用 TOP

回覆 23# 的帖子

比條link睇睇

回覆 引用 TOP

考CPA Australia 俾credit card 既問題

1. 聽聞東亞有張 CPA Australia 既 credit card 有冇人用緊? 係咪交會費& 考試費會有jetso? 我只係一個audit junior, 值唔值得申請呢?
2. 如果用credit card 交會費 & 考試費 (唔係用東亞CPA credit card), 有冇得做分期? (i.e. 恆生credit card)

thanks!

回覆 引用 TOP

有用人有 Global Strategy Leadership study guide ??

Please sent to my email stephy45699@gamil.com

回覆 引用 TOP

想問大家喺未出成績前會唔會喺"my cpd diary" 上面見到自己考左嗰科有多"100 CPD" pending?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sundaysss 於 2013-12-2 10:07 AM 發表

想問大家喺未出成績前會唔會喺"my cpd diary" 上面見到自己考左嗰科有多"100 CPD" pending?

只見到 pending , 其他咩都冇呀, 會唔會我 fail 呀

熱門搜尋: 借貸 物業貸款 投資

回覆 引用 TOP

其實係唔係每一科考完既都係pending 100 CPD

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。