鎮海住宿資料

鎮海住宿資料 E-mail 此主題給朋友

我都plan咗3-4/4去鎮海賞櫻,但發覺住宿真是大問題,
很難找,沒甚麼中文資料,
剛剛找到一個很好的網站內有很多住宿資料,所以立即post上來=> http://culture.changwon.go.kr/jsp/sub03/03_03.jsp

不過只限韓文版本,大家要用翻譯機幫手。

如果住昌原 or 馬山,
可以直接睇 agoda .. 等既酒店網
http://www.agoda.com/zh-hk/pages/agoda/default/DestinationSearchResult.aspx?asq=vu082L3DuekIvJBTWRSHP1Q%2fs2ZVo4ru7j%2bI9p%2bC5Rt%2f25V2cqpip%2bf%2bUUpVCfSuPovR0pYcV60DJ9g%2b5wJRDDJtot6cl5JuU5895sfmfLNDESuXjpP8WNUk6V%2fydhRWAGsfObbuxg8FoRFeud4SGQgKCijn%2fDUOZ6hvVRSxRi4nP25u9w1p1%2b9CLWKwzWT1aSOCHBPOr0UN6kECofwS%2bUdI%2f%2fBWEL5kGUbPodX6gPNSGxywAhyREQAO19sK3YsC5sgGXogx91ftlm%2bmaXPcKA%3d%3d&tick=635288443655

鎮海就參考韓巢:
http://map.cn.konest.com/smap/64?stype=all&cp=1&cx=460510&cy=283770&lv=11&cm=1&nr=0&x1=459713&y1=283385&x2=461307&y2=284155

櫻花貼 #11 都有講過下
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=22932490&page=1#pid380976491

//
引用:
原帖由 pamela910 於 2014-2-24 01:52 PM 發表
我都plan咗3-4/4去鎮海賞櫻,但發覺住宿真是大問題,
很難找,沒甚麼中文資料,剛剛找到一個很好的網站內有很多住宿資料,所以立即post上來=> http://culture.changwon.go.kr/jsp/sub03/03_03.jsp

不過只 ...

回覆 2# 的帖子

超好呀, 唔該曬wai_gogo(偉哥哥)

回覆 2# 的帖子

wai gogo
我地只有四天玩, 所以直接想book 3晚鎮海,
主力睇花啦....

不過入到韓巢, 見到d 旅館
但唔識點樣可以訂到丫
可以指教嗎???

感激^^

引用:
原帖由 siukwan301 於 2014-3-2 01:17 PM 發表
wai gogo
主力睇花啦....

但唔識點樣可以訂到丫
可以指教嗎???

感激^^
鎮海好細, 四日會唔會太多呀呢類旅館無WEBSITE無EMAIL, 有電話就要打電話去預訂, 大前提係要識講韓文, 如果唔係就靠WALK-IN碰運氣

RETURN OF THE KING - JYJ

回覆 5# 的帖子

julikjh, 多謝曬你呀
我正為住宿憂愁中
如果照你咁講, 我就會死左條心, 唔住鎮海了

我地會好hea咁玩

如果唔住鎮海...邊度會較為近d或中心點呀???
如果係由busan站 去鎮海係咪都方便呀??? 如果係既, 我地就住busan站附近啦

唔該曬你,  julikjh

如果住幾晚鎮海,
鎮海玩 2 天
河東玩 1 天

鎮海北面20公里 附近洛東江有出名既油菜花田.. 不過 4月中才比較靚...
其實鎮海區都有小型油菜花田 ..

//
引用:
原帖由 julikjh 於 2014-3-2 02:11 PM 發表

鎮海好細, 四日會唔會太多呀呢類旅館無WEBSITE無EMAIL, 有電話就要打電話去預訂, 大前提係要識講韓文, 如果唔係就靠WALK-IN碰運氣

可以住一晚鎮海或馬山, 就有2天天玩鎮海... (我都係揀住昌原/馬山)
之後返釜山... 釜山都有幾處地方看櫻花>.

//
引用:
原帖由 siukwan301 於 2014-3-2 01:17 PM 發表
wai gogo
主力睇花啦....

但唔識點樣可以訂到丫
可以指教嗎???

感激^^

我同意住 鎮海/馬山一晚,
要玩哂鎮海, 1天唔多夠...想去埋河東更加要

鎮海的住宿要 walk in..
我自己揀馬山住, 網上 book 都方便
馬山返去釜山又易 ..

//
引用:
原帖由 siukwan301 於 2014-3-2 02:23 PM 發表
我正為住宿憂愁中

我地會好hea咁玩

如果係由busan站 去鎮海係咪都方便呀??? 如果係既, 我地就住 ...

引用:
原帖由 siukwan301 於 2014-3-2 02:23 PM 發表
我正為住宿憂愁中

我地會好hea咁玩

如果係由busan站 去鎮海係咪都方便呀??? 如果係既, 我地就住 ...
唔使客氣~
如果你係軍港節期間去, 由於超多人關係, 交通人流都會慢好多, 可以跟wai 兄所講, 係最近既馬山住一晚過去, 然後返釜山, 鎮海坐巴士去釜山只要一個鐘

RETURN OF THE KING - JYJ

謝謝兩位師兄的詳細解答
剛才wai兄提到馬山住宿都方便網上訂
請問可否send條link比我

去到鎮海當地才walkin 住, 唔得啦, 一把年紀, 太唔安心了, hahahha
所以呢個選擇會cancel

暫時諗:
第一, 二晚住馬山
最後一晚住釜山站附近

多謝兩位韓國通

一早已經在 #2 比左你

..
引用:
原帖由 siukwan301 於 2014-3-2 03:05 PM 發表
謝謝兩位師兄的詳細解答
剛才wai兄提到馬山住宿都方便網上訂
請問可否send條link比我

去到鎮海當地才walkin 住, 唔得啦, 一把年紀, 太唔安心了, hahahha
所以呢個選擇會cancel

暫時諗:
第一, 二晚住馬山
...

回覆 12# 的帖子

oh, 係係係
對不起, 對不起
真係論盡了^^

你好,我打算去镇海,关于住宿,好似比较少信息,请问有酒店预订网站的好介绍吗?多谢!

來自芭比@騰訊微博

去鎮海即日來點釜山得唔得?好怕坐唔到車返釜山。

伸延閱讀
 18 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。