註冊 登入

☆★美髮師✬設計總監✬自家作品✬歡迎發問★☆

你好, 我天生頭頂頭髮少疏, 平時都會見少少肉色
有辦法嘛?就快PRE WEDDING
另外想約你APPOINTMENT既話, 可以點聯絡你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gapho 於 2014-4-3 12:01 AM 發表

你好, 我天生頭頂頭髮少疏, 平時都會見少少肉色
有辦法嘛?就快PRE WEDDING
另外想約你APPOINTMENT既話, 可以點聯絡你
明白,一般來講,即使髮量少,要做一些厚一点的髮型,或看上去多一点,整潔一点的效果是可以的
或者你可以比你張相我看看ma,我再幫你分析下好ma?
ths

回覆 引用 TOP

幾年前由長曲髮剪到直短髮(去到頸但未到膊),因為我天生少頭髮同好扁好直,就電左粟米同每日自己用look梳吹內彎(即bob頭),但之後頭髮長左再去剪,髮型師話之前電啲粟米長左好外眼,跟住幫我拉直左,但我而家成個頭都好直好貼,一啲弧度都冇,啲頭髮好似無曬力咁,日日要吹內彎再夾粟米,但係而家潮濕天吹完個頭又直返,我想知如果髮尾係咪電C字捲係咪會好啲?我想令個頭有返啲弧度,而家個頭真係好難打理,我應該點?

回覆 引用 TOP

請問角質層蛋白護理價錢係幾多?
引用:
原帖由 iforwardkit 於 2014-3-29 10:23 PM 發表

話禁快係呢度己經六年了,多謝各方好友對小弟的支持,
有時因工作太忙的關係未能經常回覆各位朋友,真係非常抱歉
舊的POST就快滿了,開番個新POST先,
CREATIVE DIRECTOR幫你解決頭髮問題,歡迎發問
個人履歷:現任某sa ...

回覆 引用 TOP

男仔頭髮又薄又幼,想易打理得嚟又有個型,可以點搞?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ping030124 於 2014-4-3 10:34 AM 發表

幾年前由長曲髮剪到直短髮(去到頸但未到膊),因為我天生少頭髮同好扁好直,就電左粟米同每日自己用look梳吹內彎(即bob頭),但之後頭髮長左再去剪,髮型師話之前電啲粟米長左好外眼,跟住幫我拉直左,但我而家 ...
你好,
其實好多顧客都會遇到你呢個問題
道理其實有点似一些自然捲的顧客須要電負離子頭頂加髮尾內捲或電曲禁,
如下圖

電後是做到理想的效果的,而且易打理,但長了後,修剪走電捲過的地方只餘負離子過的部份就會好直,直到連本身應有的自然效果都没有了
所以一般係呢個時候是須要再重新做過一点捲度係髮尾位置的
你的問題是栗米,其實道理是一樣的,只要係番髮尾位置電番少少捲,或向內捲一個C也可以的
但栗米由於電時藥水放置時間及夾的溫度都會比電直還高,所以再番電捲是會比較乾的
最好於電前做番些護理再電會較好
希望幫到你LA,THS

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 imbenjamin 於 2014-4-3 10:32 PM 發表

男仔頭髮又薄又幼,想易打理得嚟又有個型,可以點搞?
你好
一般你這類髮質,以剪來講最好以短為主,因太長會令髮型更貼更冇層次感
短就可以有鬆的效果,及多厚的感覺
而個人見意,一些須要電捲的髮型都會几啱的,電後什至可以不用落GEL,只吹乾也可以有理想的效果
比少少相你看看先,基於每個人的面型同髮質都有不同,
所以,有時真係好難準確禁比到意見你的,或者你可以比你張相我看看ma,我再幫你分析下

回覆 引用 TOP

可以PM個地址同價目表嗎?唔該你.

回覆 引用 TOP

回覆1 #的帖子

可pm價目表包括角質層蛋白護ma?

熱門搜尋: 兒童傢俬 辦公室傢俬 保溫袋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 a2001005 於 2014-4-4 03:16 AM 發表

己PM了,THS

熱門搜尋: cosmetic cosmetics 眼睛 韓國護膚品 plastic surgery bb cream

回覆 引用 TOP

回覆 #37

你完全解答到我心中嘅疑問,thx

熱門搜尋: 頭髮 脫髮問題 髮型 頭髮稀疏 頭髮護理

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ping030124 於 2014-4-4 09:35 PM 發表

你完全解答到我心中嘅疑問,thx

唔使THS^^

熱門搜尋: 腰痛 健身教練 脊醫 割包皮 皮膚敏感

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。