註冊 登入

【髮型相集】對髮型有疑問?唔知點表達?希望我能夠為你解答(4)

本主題由 發 於 2017-8-16 09:57 PM 提升
引用:
原帖由 kevinchow98 於 2014-8-8 01:23 PM 發表
http://upload.lsforum.net/users/public/j33791b64543a9eadej50.jpg想問下依個頭點剪thz
側面後面剷返 唔好剷得太高 頭頂長少少 多層次剪短斜陰撥去一邊。

佢呢d感覺髮質唔好太直會理想一點

回覆 引用 TOP

樓主,我想問下如果個頭想介線,有無d一條線或兩條線過既圖案有得參考

回覆 引用 TOP

你好,我想問下呢個頭算唔算BOB頭?3個鐘之內整唔整到?
同埋呢,係咪除左負離子直髮之外,BOB頭同捲髮呢啲都係叫電髮?我好少去SALON,謝謝

附件

2014-8-11 06:51 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 牙不 於 2014-8-11 03:59 PM 發表
樓主,我想問下如果個頭想介線,有無d一條線或兩條線過既圖案有得參考
一條線過都係幾何圖案。
其他既種類太多你有圖髮型師做到或你髮量配合到既都得。

圖片沒有提供 sor

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wing5c06 於 2014-8-11 06:51 PM 發表
你好,我想問下呢個頭算唔算BOB頭?3個鐘之內整唔整到?同埋呢,係咪除左負離子直髮之外,BOB頭同捲髮呢啲都係叫電髮?我好少去SALON,謝謝
唔叫bob頭 唔需要整負離子 除非天生曲。

剪就ok 反而染下色會冇咁老

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 於 2014-8-11 10:35 PM 發表

唔叫bob頭 唔需要整負離子 除非天生曲。

剪就ok 反而染下色會冇咁老

咁係咪剩係用風筒吹先可以整到呢個效果?(本書佢係教人用風筒吹的)
我想去salon整呢個頭既話,係咪比張相髮型師睇就得?
髮型師會點同我整?

回覆 引用 TOP

剪頭髮的時候叫髮型師頭頂剪層次,但剪完約2星期開始就變成一pat野,然後個轉仲亂咁飛起(個轉都算幾短),好難睇。應該剪短還是留長? 下次有沒有辦法可以避免這種情況再發生?

回覆 引用 TOP

我想問依個髮型點剪?

附件

2014-8-12 10:58 AM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 於 2014-8-11 10:05 PM 發表

一條線過都係幾何圖案。
其他既種類太多你有圖髮型師做到或你髮量配合到既都得。

圖片沒有提供 sor
我上網搵唔到圖片.應該打咩字搵

熱門搜尋: 學日文 浸大持續進修學院 酒店業 升學 保安課程 會計 韓文課程

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wing5c06 於 2014-8-11 11:20 PM 發表
咁係咪剩係用風筒吹先可以整到呢個效果?(本書佢係教人用風筒吹的)我想去salon整呢個頭既話,係咪比張相髮型師睇就得?髮型師會點同我整?
一定係用風筒吹就ok

比埋相既話髮型師會更了解個長度比例同你的風格喜好

髮型師會點同你整 你唔需要知 亦太複雜你唔易明 只係表達好出來 接下來髮型師會跟據你的條件去盡量配合

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 suijai_kk 於 2014-8-12 01:30 AM 發表
剪頭髮的時候叫髮型師頭頂剪層次,但剪完約2星期開始就變成一pat野,然後個轉仲亂咁飛起(個轉都算幾短),好難睇。應該剪短還是留長? 下次有沒有辦法可以避免這種情況再發生?
轉位飛果度轉位周圍唔好剪太短同碎。
一pat野要睇你本身咩髮質或者你既層次點去做 有d髮質剪幾多層次都要靠電或產品配合先得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbqbbq123 於 2014-8-12 10:58 AM 發表
我想問依個髮型點剪?
中短髮唔剷 留的水過耳 後面要有髮腳 頭頂低層次 分界。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 於 2014-8-13 12:47 AM 發表

轉位飛果度轉位周圍唔好剪太短同碎。
一pat野要睇你本身咩髮質或者你既層次點去做 有d髮質剪幾多層次都要靠電或產品配合先得

thank you, 但我而家係咪應該等個轉長番D先再剪比較好?

同埋如果我想個陰剪到好似上圖咁要點講?因為就咁講斜陰可能會剪到好似下圖咁...
[attach]3581666[/attach]
[attach]3581667[/attach]

回覆 引用 TOP

上圖下圖都係斜陰 只係長短 同個 section分區唔同。

你剪斜d 碎陰撥埋一邊

熱門搜尋: shampoo 頭髮 膠原蛋白 髮尾油 頭髮稀疏 髮型

回覆 引用 TOP

ching,我電完錫紙之後一日頭頂已經撻撻地 其實有冇特別方法保養?例如要日日梳頭 或者 洗完頭一定要吹咁嫁?thx

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。