註冊 登入

科學人小聚學會.吹水實驗室

"HF"I don't know but I know "Hf".

你真的想开Lab?Or you already got Lab?

I joint you

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秦皇 於 2006-10-3 10:46 PM 發表

唔怕,我已經call定三個特異氣功大師,有乜依郁,就用念你救你出來噢..
我驚我變左勁大質量,郁都唔郁喎∼

生命只是一種持續的化學反應;
靈魂不曾存在,精神只是神經細胞的電流火花;
自我的存在只是記憶數據的處理擬態;
不過,在唯物以外,我的存在是產生了虛無的心∼
身是塵土心是虛空,「我」只是時間中的泡沫。

回覆 引用 TOP

不如睇下點樣可以用電磁爐來改變磁場,再來改埋風水。

諸法無我、諸行無常、涅槃寂靜。
道可道、非常道,名可名、非常名。
行之有道,成之有天。
要常存感恩之心。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Demon_soldier 於 2006-10-4 05:07 PM 發表
"HF"I don't know but I know "Hf".

你真的想开Lab?Or you already got Lab?

I joint you
佢講的 HF 指  hydrofluoric  acid, 用來extract 鈾......不過HF咁毒, 如果有支都大把野玩唔玩鈾分離啦,

引用:
原帖由 cle0p 於 2006-10-7 10:55 AM 發表
我係女仔喎!我本來去開宗教版,點知一有文講宇宙大爆炸論(同神創論有出入),就被耶教版主移過來,我跟住個 post ,就過來了!
原你係女仔來ka

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 philip2003195 於 2006-10-7 10:58 PM 發表

原你係女仔來ka
好事丫∼
多d女仔內容無咁硬挷挷∼

生命只是一種持續的化學反應;
靈魂不曾存在,精神只是神經細胞的電流火花;
自我的存在只是記憶數據的處理擬態;
不過,在唯物以外,我的存在是產生了虛無的心∼
身是塵土心是虛空,「我」只是時間中的泡沫。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siusks 於 2006/10/3 00:30 發表
講真......如果可以有mythbusters咁大的lab同equ....咁就正.....不過佢地唔係好識chem.....haha
Mythbusters係好正的工作…收錢搞事

在一個晴朗的早上再度起行
聲稱需要證據,超乎尋常的聲稱需要超乎尋常的證據
對毫無證據的聲言,可信手揚棄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BVEsun 於 2006/10/3 12:35 發表
我屋企都有粒子加速器
微波爐…

在一個晴朗的早上再度起行
聲稱需要證據,超乎尋常的聲稱需要超乎尋常的證據
對毫無證據的聲言,可信手揚棄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joencc 於 2006-10-7 11:28 PM 發表

好事丫∼
多d女仔內容無咁硬挷挷∼
我以為佢係男仔

熱門搜尋: dse 情緒病 上門補習 degree

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 beta_shit 於 2006-10-7 01:58 PM 發表

佢講的 HF 指  hydrofluoric  acid, 用來extract 鈾......不過HF咁毒, 如果有支都大把野玩唔玩鈾分離啦,
唔係呀....HF有乜好玩呀......你想用來做電路板呀?定係做nano呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2006-10-8 02:02 PM 發表

Mythbusters係好正的工作…收錢搞事
我都係咁話.....如果佢請我就好喇.....反正佢地冇乜人識chem.....

熱門搜尋: 防脫髮洗頭水 染髮 髮尾油 膠原蛋白 防脫髮 生髮 永久脫毛

回覆 引用 TOP

版主你好 請容許本人在此賣個廣告

各位大家好

天文地理討論將於明晚10月14日開始
舉辦問答有獎遊戲  最先全答中的會員會有不錯的獎勵
所以有時間就抽空玩下

p.s 記得答案要直接pm給我 再回覆通知發pm的時間 方便我核實是否收到pm

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 綺雅 於 2006-10-12 01:55 PM 發表
版主你好 請容許本人在此賣個廣告

各位大家好

天文地理討論將於明晚10月14日開始
舉辦問答有獎遊戲  最先全答中的會員會有不錯的獎勵
所以有時間就抽空玩下

p.s 記得答案要直接pm給我 再回覆通知發 ...
點玩ga...
我去到個區都見唔到ge...

回覆 引用 TOP

我聽日物理做溫度計...
唔知會做成點@@
聽人講好難做><

熱門搜尋: 保溫袋 service apartments 通渠 銀行估價 裝修設計 物業按揭 地產公司
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。