註冊 登入

科學人小聚學會.吹水實驗室

未入黎講過野
入黎留個名

回覆 引用 TOP

嘩∼
最近份工困身到飛天

係霸左機做野果陣可以鬼鬼祟祟上黎劏下人

月球個遊戲我會響星期日頒獎喇∼據超版講已經頒左金幣俾其中3位添喇∼

生命只是一種持續的化學反應;
靈魂不曾存在,精神只是神經細胞的電流火花;
自我的存在只是記憶數據的處理擬態;
不過,在唯物以外,我的存在是產生了虛無的心∼
身是塵土心是虛空,「我」只是時間中的泡沫。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joencc 於 2006-10-20 10:55 AM 發表
嘩∼
最近份工困身到飛天

係霸左機做野果陣可以鬼鬼祟祟上黎劏下人

月球個遊戲我會響星期日頒獎喇∼據超版講已經頒左金幣俾其中3位添喇∼
我想問金幣有乜用ga?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BVEsun 於 2006-10-20 11:59 AM 發表

我想問金幣有乜用ga?
問得好!!

事實上我都唔知!!

係香港討論區不解之謎之一∼∼

據超版講當哩個區上到市就可以用金幣換股票,又或者買野當錢駛。

我就覺得係虛榮啦∼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joencc 於 2006-10-20 12:55 PM 發表

問得好!!

事實上我都唔知!!

係香港討論區不解之謎之一∼∼

據超版講當哩個區上到市就可以用金幣換股票,又或者買野當錢駛。

我就覺得係虛榮啦∼
咁多不解之謎……

我對於換股票有興趣~

望到討論區咁多廣告……
就知肥過肥仔水~~

快d 儲夠1000 積分要個blog 就算……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BVEsun 於 2006-10-20 01:16 PM 發表

咁多不解之謎……

我對於換股票有興趣~

望到討論區咁多廣告……
就知肥過肥仔水~~

快d 儲夠1000 積分要個blog 就算……
咁你多d上黎留言啦,我出左名獎分重手.扣分聖手
多人玩野扣多d
報串(用置頂個投訴區)獎分多d
好文正回應又獎兩野
響實驗室吹水又會有帖分∼∼

回覆 引用 TOP

希望有多些有趣及生活牲的expt 資料

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joencc 於 2006-10-23 10:07 AM 發表

咁你多d上黎留言啦,我出左名獎分重手.扣分聖手
多人玩野扣多d
報串(用置頂個投訴區)獎分多d
好文正回應又獎兩野
響實驗室吹水又會有帖分∼∼
原來係咁ga... =_=
等我仲成日走去報告tim....
蝕哂分…

回覆 引用 TOP

咁就吹多兩野la,不過近來無乜野吹

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ft101 於 2006-10-23 09:26 PM 發表
希望有多些有趣及生活牲的expt 資料
你開個靚題目,吸引就自然有好多人回

你睇下,有人整發電機,算唔算有趣?

熱門搜尋: 腰背痛 肺癌 口罩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BVEsun 於 2006-10-23 11:32 PM 發表

原來係咁ga... =_=
等我仲成日走去報告tim....
蝕哂分…
係呀,短訊息係無辦法比分架
去投訴區啦∼
先到先得架

你今日又蝕左喇∼
引用:
原帖由 sonicsoniccat 於 2006-10-24 12:06 AM 發表
科學其實都好好吹丫,試下用科學吹個小說出黎又得
講下男女化學方程式又得
響街玩野就死o者,哩度唔玩挑釁唔爆粗唔留灌水,吹水點吹都得∼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sonicsoniccat 於 2006-10-24 12:06 AM 發表
你睇我d reply 就知……

我個人太認真…
唔識吹水~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BVEsun 於 2006-10-24 12:36 AM 發表

你睇我d reply 就知……

我個人太認真…
唔識吹水~~
我份人最唔識就係開話題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sonicsoniccat 於 2006-10-24 11:27 PM 發表

我份人最唔識就係開話題
Except 講科學~~

不過通常得我講… 無人講………

因為太主觀………

回覆 引用 TOP

講真,有邊位份工同科學實驗有關.......

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。