註冊 登入

雄禿自救區第 14 章

引用:
原帖由 好驚食飯 於 2015-5-15 09:04 AM 發表

用左foam 5%都接近九個月,對前額完全無用...有無師兄真係用後有效......?

另外,saw palmetto 都吃左成年,無咩效,頭髮一樣甩咁多,我係晚間睡前服用,請問正確嗎?

http://n2.hk/d/images/r10/mobile. ...
頭髮有無變硬,我食sp 3個幾月,食左係甩少左,我睇過一文章說sp係收補作用,不是阻擋dht

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 winter@hk 於 2015-5-15 03:29 PM 發表

頭髮有無變硬,我食sp 3個幾月,食左係甩少左,我睇過一文章說sp係收補作用,不是阻擋dht

無變硬....
Foam 5% 用完個頭十幾日的確生左些少毛仔,之後毛仔就無晒了..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 好驚食飯 於 2015-5-15 07:05 PM 發表

無變硬....
Foam 5% 用完個頭十幾日的確生左些少毛仔,之後毛仔就無晒了..
甘有無甩少左呢?一日甩幾多?

回覆 引用 TOP

請教各位ching.     我27, 兩邊額角脫髪(我髪型唔覺,但後梳就覺),用左minoxidil 5% 半年,有少少毛仔出番,有幾樣問題想請教:
1. 醫生介紹用nioxin , 我本身有暗瘡問題,結果頭髪邊生哂暗癚,太潤,大家可否介紹一隻洗頭水防脫及重生,又唔會好似nioxin 甘rich ? 賣廣告果隻維生烏𢇃素可以馬?
2. 我看到有一種叫prp injection
「PRP就是(Platelet Rich Plasma)簡稱,就是利用自體細胞來達到生髮的方式,為PRP可以加速活化毛囊,促使頭髮生長。」
Work 嗎?香港有冇醫生做同幾錢到?
3. 植髪需要剃頭嗎?

謝謝各位大大

回覆 引用 TOP

回覆64 #的帖子

PRP 我都想知香港有冇得搞,不過有都唔平!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ray838 於 2015-5-16 08:51 PM 發表

PRP 我都想知香港有冇得搞,不過有都唔平!http://n2.hk/d/images/r10/androidD.jpg
今日search 過中環有位醫生有得做,我打去問,姑娘話約6000-8000 一次,視乎範圍

回覆 引用 TOP

女性脫髮, 睇過醫生, 醫生叫用培健,
但係用培健就要用一世, 但想知道用有開既c兄知唔知,
1) 如果真係用左冇效,唔用係唔係仲甩多左?
2) 如果用左有效, 但係之後可能唔記得用一兩次,會唔會又甩過?

今日去萬0見到仲有幾隻牌子既洗頭水,
1) 添康髮
2) phyto
3) f 字頭...綠色包裝...個名太長, 唔記得左

有D仲貴過培健, 但係有冇人試過有冇效? 會唔會同培健一樣有甩返既side effect?

回覆 引用 TOP

Ching. 如果去睇醫生,應該睇皮膚科?
有無醫生介紹?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cake523 於 2015-5-17 09:46 AM 發表

Ching. 如果去睇醫生,應該睇皮膚科?
有無醫生介紹?
打去頭髮38登記有免費醫生睇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DeadWalker 於 2015-4-28 12:26 PM 發表

26歲..見到自已有髮線危機,,想植髮,,但原來植髮..要鏟光晒後面先做到..即刻灰左..

又唔想食藥...我諗D咩精華落去都無得救...依家都唔知點好
植髮有兩種,一種要鏟+開刀=平價(幾萬蚊搞掂)
一種唔使鏟+微創=好貴
呢度D植髮posts通常講第一種,甚至有巴打走去台灣,大陸植…………因為平
我唔想開刀,應該會幫襯第二種,會去D明星專去植髮鴾祕w,budget10萬……儲緊錢

熱門搜尋: 永久脫毛 生髮 腋毛 hair

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 npmuap 於 2015-5-17 03:04 AM 發表

女性脫髮, 睇過醫生, 醫生叫用培健,
但係用培健就要用一世, 但想知道用有開既c兄知唔知,
1) 如果真係用左冇效,唔用係唔係仲甩多左?
2) 如果用左有效, 但係之後可能唔記得用一兩次,會唔會又甩過?

今日去萬0見到 ...
女性用2%,用左有效可以減量,無效應該就可以唔用,我用過一支2%完全無效,我到之後無用,我用個時成日唔記用到無事,你上網查下個隻產品有無效先買

回覆 引用 TOP

有無師兄植過髮?效果係咪一定係永久

回覆 引用 TOP

我諗我大概搵到方法係香港買到Saw Palmetto喇
咁想請教師兄通常食幾多MG先最適合防脫髮/減DHT?
我GOOGLE左 好似160MG 但英文唔好 都係估估下
有冇師兄知答案?
THX

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 behappier! 於 2015-5-18 01:09 PM 發表

我諗我大概搵到方法係香港買到Saw Palmetto喇
咁想請教師兄通常食幾多MG先最適合防脫髮/減DHT?
我GOOGLE左 好似160MG 但英文唔好 都係估估下
有冇師兄知答案?
THX
邊到買啊,食1000mg,醫之選咪160mg完全無用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kawaieele 於 2015-5-16 10:52 PM 發表

今日search 過中環有位醫生有得做,我打去問,姑娘話約6000-8000 一次,視乎範圍
你會試嗎

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。