註冊 登入

雄禿自救區第 14 章

引用:
原帖由 sleepy2005 於 2015-5-17 11:21 PM 發表

植髮有兩種,一種要鏟+開刀=平價(幾萬蚊搞掂)
一種唔使鏟+微創=好貴
呢度D植髮posts通常講第一種,甚至有巴打走去台灣,大陸植…………因為平
我唔想開刀,應該會幫襯第二種,會去D明星專去植髮H仁安,budge ...
就甘睇應該第1種唔洗開刀
第2種要開刀不過如果想有好明顯效果我覺得開刀好D,因為通常會密D
因為唔開刀果隻好多人話做完都好梳
同埋2種應該
1種要鏟不過唔洗開刀,不過要鑽,不過效果冇甘密
第2種要鏟小小,不過要開刀,效果會好密

回覆 引用 TOP

我之前在台灣做了fut植髮,大概2800株。現在已過了7個幾月,效果不錯,髮線有返,外表看來唔覺植髮,原本是第3期。其實做fut都不會很痛,只是開頭一個禮拜感覺唔係咁好。但後腦的疤痕已很難看到,除非摌青啦。個人建議不要浪費金錢亂買野搽,當然我仲有搽倍健同食藥啦。

回覆 引用 TOP

還有最麻煩是要摌光先做到fut(fue 都要),如果是做前額大範圍。m字唔駛。

回覆 引用 TOP

命裡有時 終需有
命裡無時 莫強求

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kawaieele 於 2015-5-16 10:52 PM 發表

今日search 過中環有位醫生有得做,我打去問,姑娘話約6000-8000 一次,視乎範圍

打左會生返頭髮? 要打幾多次呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 902rs 於 2015-5-18 09:07 PM 發表

還有最麻煩是要摌光先做到fut(fue 都要),如果是做前額大範圍。m字唔駛。

師兄植左幾多錢啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 米奇王子 於 2015-5-18 07:34 PM 發表

就甘睇應該第1種唔洗開刀
第2種要開刀不過如果想有好明顯效果我覺得開刀好D,因為通常會密D
因為唔開刀果隻好多人話做完都好梳
同埋2種應該
1種要鏟不過唔洗開刀,不過要鑽,不過效果冇甘密
第2種要鏟小小,不過要開 ...
開刀果隻先要鏟,又留巴,唯一好處係平,上網search植髮效果,全部都係鏟頭+開刀
唔開刀微創果隻唔使鏟,但貴!
上仁安網頁睇下,因為佢只做微創果款,D明星多數幫襯仁安,應該唔差

回覆 引用 TOP

6萬左右。所謂微創其實係fue, 范圍大都要摌架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 好驚食飯 於 2015-5-15 09:04 AM 發表

用左foam 5%都接近九個月,對前額完全無用...有無師兄真係用後有效......?

另外,saw palmetto 都吃左成年,無咩效,頭髮一樣甩咁多,我係晚間睡前服用,請問正確嗎?

http://n2.hk/d/images/r10/mobile. ...
]
我到係夜晚服,開頭1日2粒,甩少左之後一日一粒,你去,董哥的家,個到好似話有隻產品話可以對前面生到髮

昨天的事,明天做
今天的事,唔會做
明天的事,搵人做

回覆 引用 TOP

有冇朋友覺得熱天會甩多些?

熱門搜尋: 借錢 破產申請 物業貸款 股票入門 財務 儲蓄計劃 保險

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 winter@hk 於 2015-5-18 05:10 PM 發表

邊到買啊,食1000mg,醫之選咪160mg完全無用

網購,過數/信用卡 希望仲買到啦
想問係唔係越多MG越有效?
師兄有冇食開? 食開幾多MG?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 behappier! 於 2015-5-19 06:55 AM 發表

網購,過數/信用卡 希望仲買到啦
想問係唔係越多MG越有效?
師兄有冇食開? 食開幾多MG?
咩網買?唔知係咪啊,我食個隻寫1000mg
係比我係屈記買個隻有效d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sleepy2005 於 2015-5-18 10:04 PM 發表

開刀果隻先要鏟,又留巴,唯一好處係平,上網search植髮效果,全部都係鏟頭+開刀
唔開刀微創果隻唔使鏟,但貴!
上仁安網頁睇下,因為佢只做微創果款,D明星多數幫襯仁安,應該唔差

http://n2.hk/d/imag ...
有邊個明星係做過植髮 ?

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 jackylo9319 於 2015-5-19 04:33 PM 發表

有邊個明星係做過植髮 ?
http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20140223/52217247

報道話,蕭正楠係鬗筏茪諈麇筐髐@項名為DHI植髮,唔使開刀同縫針,仲要係無創微痛,唔使留院,聽落真係男士福音。據知蕭正楠今次花費10萬,植600個毛囊,計落即係166蚊增值1條頭髮,是否超值就見仁見智,不過用錢搞得掂,總好過慢慢變秃頭中坑。

報道又話接受魕O種手術後,只休息兩星期,不過為攥粉,蕭正楠鬗W星期就頂硬上,出席品牌活動,不過佢事前就施展髮術,戴帽兼整鱄迶誘簼Х恭X席活動,表現極不自然。

其實原先天生額高、冇乜髮線上移顁dwin,鬖~前要斷剃頭拍古裝劇,搞到頭髮生長開始減慢,話晒都開始步入中年,新陳代謝慢就梗啦,分分鐘生唔番出薄A可想拍古裝劇鴷N價有幾大,加上翠如BB之前拍劇時,曾經取笑Edwin髮線上移,可能因為咁,加速佢去植髮翵M定。

蕭正楠今次取用齔L創微痛植髮技術,聲稱可保永久生長,過程只需局部麻醉,再從身體任何部位抽取毛髮用作植髮之用,傷口少於一毫米,捐髮區數天便可痊癒。 

仲有好多old news搵唔返, D 明星多數幫襯仁安,因為唔使開刀,係美麗華樓上,鼠上去植完走人,快靚正

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。