註冊 登錄

電x洗車屋 洗花我成部車

電x洗車屋 洗花我成部車 E-mail 此主題給朋友

港島區黃竹x 電x洗車屋 洗花我部車。
我2015年9月29日買車.30/9/1015拎去洗車,由於果日落雨天,我洗完車,趕住返公司,沒睇清楚,天色也暗,冇留意.
2/10拎去車房保養,相熟車房師傅4/10返工,即刻話我知。我5/10打電話去洗車屋,之後車埋格車比洗車屋店長睇。佢地推卸責任,話我格車係比人劃花!咁都得!
事問邊有人劃花格花,全車劃,上上下下左左右右,而且不是最明顯的地方!
註:我一洗完車,第二日即拎去車房,而我一放低格車在車房時,都發覺花花地,叫車房師父幫我check!師父佢地4/10返工就打比我,惡夢開始

附件

2015-10-8 01:54 PM

回覆 引用 TOP

新車唔會用機洗是常識吧?

解放被地球重力束縛的香港市民。自護萬歲!!

回覆 引用 TOP

On9...點解拎車時唔當場Check...傻X

回覆 引用 TOP

2日後先發現,認嗰個都自痴,就算即場發現佢賴皮又如何

回覆 引用 TOP

當場無CHECK 走左幾日都無得拗, 你又出過路面去過唔同地方...

所以我堅持自己洗車, 兩個禮拜一次, 當做運動

回覆 引用 TOP

親自經驗豐富自己洗車樂趣,去年新車落地車身新净又冇花痕

回覆 引用 TOP

樓主,睇花痕都變咗黑色,應該有一段日子啦!
何況d花痕會轉彎唔似洗車機造成,
洗車機花痕應該是又短又值,而且是白色底
何況自動洗屋一定有免責係款,打官司都唔怕你

民主只是一種選擇方式!
要達到理想民主,必須整個社會大部份人心智成熟
人人關心社會!
而且還要有政治人才,才能成就大業
但細看香港民主路上,不知何時能出政治人才?
只見不停破壞社會運作,攪對抗,拉布,拉攏民心
煽動學生攪事,這些垃圾民主行為,極為反感

回覆 引用 TOP

e d 花痕邊似洗花丫...
平時塵多冇留意啫..洗後先至check ~
MM洗花冇甘快黑色架~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hys@ 於 2015-10-8 02:26 PM 發表

2日後先發現,認嗰個都自痴,就算即場發現佢賴皮又如何

當場發現又可以話你未洗之前已經係花!

回覆 引用 TOP

想問樓主部車係咪新車?

回覆 引用 TOP

而家我只會去人手或無刷式自動洗車屋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ThomasTT392 於 2015-10-8 02:19 PM 發表

新車唔會用機洗是常識吧?
引用:
2015年9月29日買車.30/9/1015拎去洗車,由於果日落雨天,我洗完車,趕住返公司,沒睇清楚,天色也暗,冇留意.
2/10拎去車房保養,相熟車房師傅4/10返工,即刻話我知。我5/10打電話去洗車屋,之後車埋格車比洗車屋店長睇。佢地推卸責任,話我格車係比人劃花!咁都得!

事問邊有人劃花格花,全車劃,上上下下左左右右,而且不是最明顯的地方!
註:我一洗完車,第二日即拎去車房,而我一放低格車在車房時,都發覺花花地,叫車房師父幫我check!師父佢地4/10返工就打比我,惡夢開始
常識判斷, 不是新車

回覆 引用 TOP

以我個人常識認為,唔似洗車屋整花...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kuuun 於 2015-10-8 03:11 PM 發表

以我個人常識認為,唔似洗車屋整花...
似係交收車輛時有人用0左掩眼法

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。