註冊 登入

黎緊黎幾個月想去台灣植髮的朋友

訓到民宿個枕頭都係血。個頭墊左野,訓訓下走位,成枕血

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crazyman_kk 於 2016-4-7 08:23 AM 發表

你做fut?
有傷口係咁架啦, 小心護理,
墊左咩野? 醫生俾定自己準備?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crazyman_kk 於 2016-4-7 08:23 AM 發表

噢... 做完個晚訓仲會滲血架 @@"""

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 myfav 於 2016-4-7 11:14 AM 發表

你做fut?
有傷口係咁架啦, 小心護理,
墊左咩野? 醫生俾定自己準備?
醫生比的air枕同墊
黎幾日都訓得唔好,壓到頭會痛,要一星期時間真係

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sthksthk 於 2016-4-7 07:59 PM 發表

噢... 做完個晚訓仲會滲血架 @@"""
因為佢地係fut傷口落左大量生理鹽水,所以番到去訓時都會滲血

熱門搜尋: 豐胸 concealer cosmetic make up

回覆 引用 TOP

C兄,恭喜你做完手術,有冇相可以分享下啊?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joejoe1981 於 2016-4-15 04:07 PM 發表

C兄,恭喜你做完手術,有冇相可以分享下啊?
hi 以下係我才才的分享,
有時洗頭都見到好多短短的頭髮甩
我諗仲有半個月度就會甩曬, 等3-4個月先要生番出黎
而家around 手術做左10日左右了

附件

2016-4-17 04:03 PM

回覆 引用 TOP

頭個日做完手術, 醫生就好怕個頭有時除恤, 帶帽 沖涼會整到植的地方,
所以都會叫你要小心D, 不好撞到個頭
我之前見到個post, 個c hing 可以植完去夜場, 真心堅
我一植完就想買D野食回hotel了, 因開刀的位置好不舒服
所以想快D番去休息下,
張圖係第二天, 因大量生理鹽水在傷口, 所以洗血水是正常
我就11am左右就上番去吳醫生度洗頭, 有護士都會教點樣洗頭

附件

2016-4-17 04:11 PM

回覆 引用 TOP

掂喎! C兄,植完個頭型真係好睇好多, 不過係咪一定要剃光頭植呢?

熱門搜尋: 去印 beauty 凹凸洞 瘦小腿 脫髮 make up

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joejoe1981 於 2016-4-18 03:44 PM 發表

掂喎! C兄,植完個頭型真係好睇好多, 不過係咪一定要剃光頭植呢?
要睇情況,如果面積大就一定要
因佢要知邊d 地方係要植的
唔鏟睇唔清楚
同埋每條頭髮都有角度生長方向
佢植是都要就個角度植番入個頭度
所以要鏟左先睇得清

佢話有見過一d 植髮的人,比其他醫生植到d 頭髮生長方向亂黎,明明方向要向左的,就向左上

所以大機會係要鏟青的。雖然我都唔想鏟
但無計

回覆 引用 TOP

C兄,唔好意思,再想問多少少野,你植2000條左右,大概幾錢左右啊?

回覆 引用 TOP

師兄頭頂位置明顯密左多左頭髮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joejoe1981 於 2016-4-19 02:19 PM 發表

C兄,唔好意思,再想問多少少野,你植2000條左右,大概幾錢左右啊?
$22 束
2000 x $22 =44000 hkd

回覆 引用 TOP

好似幾好哦~~~ =) 請問師兄髮線設計同密度個D滿意嗎? 係咪要好密先會自然呀?___?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sthksthk 於 2016-4-22 04:10 PM 發表

好似幾好哦~~~ =) 請問師兄髮線設計同密度個D滿意嗎? 係咪要好密先會自然呀?___?
暫時ok. 好想快d 變番長見番個效果

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。