註冊 登入

黎緊黎幾個月想去台灣植髮的朋友

想問下各位植左髮既師兄大概咩年紀呀@@?
Thx!! =)

熱門搜尋: facial fitness 透明質酸 遮瑕膏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sthksthk 於 2016-5-2 01:14 AM 發表

想問下各位植左髮既師兄大概咩年紀呀@@?
Thx!! =)
通常都係33打後啦, 太年輕脫髮未停定, 醫生唔會幫你做

回覆 引用 TOP

植髮效果好唔好呀?我上網睇過,d 人做左植髮一段時間最後個d位都係luc返,大家知唔知會唔會出現呢個情況?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Federico12 於 2016-5-3 04:10 PM 發表

植髮效果好唔好呀?我上網睇過,d 人做左植髮一段時間最後個d位都係luc返,大家知唔知會唔會出現呢個情況?
你指既一段時間係幾耐?
植髮後2-3星期開始植落去果啲會甩返係一定既, 呢個係植髮其中一個必經階段, 毛狼仲保留係皮膚入面, 4-6個月會開始生返出黎。
你問得呢個問題, 應該對植髮唔係咁深入認識, 如果諗住去做, 上網睇多啲資料先啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Federico12 於 2016-5-3 04:10 PM 發表

其實係會luc 番, 但就要食藥去控制個脫髮問題,由其頭頂,植完過左N 年有食藥,都會脫,黎個係植髮醫生同我講,佢話之前係植得頭頂是密的,但而家都會梳番,所以佢地會建議植前,頭頂薄薄的就算了。頭頂對佢地來說不是重點
及一定要keep 保康c

回覆 引用 TOP

C兄甩頭髮甩成點 ?
我M位已經甩左7-8成 , 又變返M額
幾時先生返出黎啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JoeP 於 2016-5-7 12:58 PM 發表

C兄甩頭髮甩成點 ?
我M位已經甩左7-8成 , 又變返M額
幾時先生返出黎啊
我都係!! 阿叔咁而家!!

回覆 引用 TOP

C兄,你意思植完個D頭髮又LUC返啊?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crazyman_kk 於 2016-5-7 01:03 PM 發表

我都係!! 阿叔咁而家!!

慢慢長路有排等

熱門搜尋: 估價物業 insurance company 人民幣定期 樓宇按揭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joejoe1981 於 2016-5-9 02:18 PM 發表

C兄,你意思植完個D頭髮又LUC返啊?
植完個D頭髮會進入休止期 ,
一般人既頭髮既休止期係3-4個月 ,
每個人所有頭髮只有90%處於活躍生長期
但由於一般人既休止期頭髮分布成個頭所以唔明顯 , 但植髮休止期會集中哂係M位所以好明顯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 myfav 於 2016-5-4 02:40 PM 發表

你指既一段時間係幾耐?
植髮後2-3星期開始植落去果啲會甩返係一定既, 呢個係植髮其中一個必經階段, 毛狼仲保留係皮膚入面, 4-6個月會開始生返出黎。
你問得呢個問題, 應該對植髮唔係咁深入認識, 如果諗住去 ...
我有睇過資料呀,我見網上都幾多人話一開始做完既一 兩年時都OK生得唔錯,但係之後就開始luc返
我諗緊個價錢都好唔平但係做完又係會luc返,揾緊多d增髪既資料

回覆 引用 TOP

師兄請問我前中都冇曬頭髮,植髮古計需要幾多錢,是否有幾年都唔會脫落

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singsing2009 於 2016-5-10 05:42 PM 發表

師兄請問我前中都冇曬頭髮,植髮古計需要幾多錢,是否有幾年都唔會脫落
前中我諗都4萬中。要食藥控制,如果唔係就算植左的地方唔luck, 但準備m緊的地方, 即原本的髮線都會不停地向上移a

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singsing2009 於 2016-5-10 05:42 PM 發表

植落去果D係一生都唔會脫
因為(由後腦)植落去果D係原本唔會受DHT影響
D人話植完仲甩 , 係因為佢地唔知點控制DHT既生成
最有效方法 , 係食藥 (保列治 , 保康絲等等)
成日有人以為荷爾蒙過多就會甩頭髮 , 係錯 ~!
真正甩頭髮既原因係 男性荷爾蒙+原酵素 變為---> DHT , 一種會攻擊同弱化頭髮毛囊既物質
如果你本身男性荷爾蒙過多但無乜原酵素 , 根本難以轉化DHT出黎 , 所以點解有人到幾十歲都無M額就係咁解
另外 , 成日食D勁鹹或油膩野會有益原酵素 , 即間接有利DHT生成 , 所以即使你做完植髮 , 都要從飲食生活習慣控制住

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Federico12 於 2016-5-10 05:10 PM 發表

我有睇過資料呀,我見網上都幾多人話一開始做完既一 兩年時都OK生得唔錯,但係之後就開始luc返
我諗緊個價錢都好唔平但係做完又係會luc返,揾緊多d增髪既資料
做完又會luc返係錯既觀念
果D人係做完一兩年時間見到唔錯效果 , 就以為可以停食藥 , 結果一停食又開始甩
植髮唔係解決你天生雄性禿既問題, 尼個係基因問題 ,
植髮只係係視覺上解決需要 , 你毛囊一生人就係得咁多 , 無左就無左 , 最重要係識得保護同KEEP住現有果D
再唔係 , 你去植人地果D頭髮落自己度又得 , 但一世都要食排斥藥 , 你肯唔肯?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。