註冊 登入

黎緊黎幾個月想去台灣植髮的朋友

引用:
原帖由 crazyman_kk 於 2016-4-17 16:11 發表

頭個日做完手術, 醫生就好怕個頭有時除恤, 帶帽 沖涼會整到植的地方,
所以都會叫你要小心D, 不好撞到個頭
我之前見到個post, 個c hing 可以植完去夜場, 真心堅
我一植完就想買D野食回hotel了, 因開刀的位置好不舒 ...
師兄要剃頭做,好大機會係吳醫師喎 :)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Federico12 於 2016-5-10 05:10 PM 發表

我有睇過資料呀,我見網上都幾多人話一開始做完既一 兩年時都OK生得唔錯,但係之後就開始luc返
我諗緊個價錢都好唔平但係做完又係會luc返,揾緊多d增髪既資料
據我所知, 植落去果啲頭髮生出黎之後係唔會甩返, 如果你本身髮線後退緊就一定要食藥, 如果唔食髮線會繼續向後移頭髮繼續甩, 但植左果啲仍然係度就會覺得好怪, 亦都會影响左植髮個效果。

回覆 引用 TOP

c兄, 我都係第一次聽可以植人地D頭髮喔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joejoe1981 於 2016-5-12 07:52 PM 發表

c兄, 我都係第一次聽可以植人地D頭髮喔
器官都可以移植 , 頭髮更加可以 , 不過會有排斥作用 (要食抗排斥藥解決),
而且根本唔會有人願意植自己頭髮俾人 , 所以無人會咁做

回覆 引用 TOP

到今日, 都植左個半月, 今日洗頭時, 額頭有個位流血,好少好少, 有無人試過, 可能植髮區的一點損左...
同埋頭後面個傷口, 到今日沖涼都會有少少血水出黎..... 成個幾月都未埋好個口!!!!!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crazyman_kk 於 2016-5-14 01:30 AM 發表

到今日, 都植左個半月, 今日洗頭時, 額頭有個位流血,好少好少, 有無人試過, 可能植髮區的一點損左...
同埋頭後面個傷口, 到今日沖涼都會有少少血水出黎..... 成個幾月都未埋好個口!!!!!!!
洗唔洗keep住食消炎藥呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Federico12 於 2016-5-15 03:19 PM 發表

洗唔洗keep住食消炎藥呀?
咁我又無食到,做完手術後個幾日都無食到止痛消炎的藥

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crazyman_kk 於 2016-5-14 01:30 AM 發表

植髮區出血 , 多數係個毛囊KEEP唔到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JoeP 於 2016-5-15 11:37 PM 發表

植髮區出血 , 多數係個毛囊KEEP唔到
心諗到而家個半月,有d 植左的頭髮都未luck,
搞到一粒點出左血

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crazyman_kk 於 2016-5-15 11:40 PM 發表

心諗到而家個半月,有d 植左的頭髮都未luck,
搞到一粒點出左血

師兄, 係咪有一粒粒紅色咁呀, 係頭瘡呀, 我問過吳大夫, 佢話3星期毛狼已經穩定, 粒瘡熟左可以jit爆佢, 入面應該會有頭髮。
我都植左有一個月啦, 植髮區仲有2,3成頭髮未甩晒, 呢排jit爆左2粒頭瘡, 係會有血水出架

回覆 引用 TOP

我植髮區啲頭皮長期都紅色, 我都問過大夫, 佢話係正常既, 因為血管增生, 供應血液俾新毛狼, 有啲人頭半年都係咁樣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 myfav 於 2016-5-16 05:15 PM 發表

我植髮區啲頭皮長期都紅色, 我都問過大夫, 佢話係正常既, 因為血管增生, 供應血液俾新毛狼, 有啲人頭半年都係咁樣
吳大夫22號到hk, 叫我上去覆診

吳醫生:流血應是毛㯱假性發炎,會自癒,保持乾淨就好,不影響植入頭髮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crazyman_kk 於 2016-5-17 03:02 AM 發表

吳大夫22號到hk, 叫我上去覆診

吳醫生:流血應是毛㯱假性發炎,會自癒,保持乾淨就好,不影響植入頭髮

咁就可以放心啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JoeP 於 2016-4-27 01:00 AM 發表

植1000條 , 收15萬台幣 (即 3萬8 HKD)  
前後相片既話, 只有後 , 無前 , 唔敢影 , 自己影都無信心
加密左紅色圈圈2邊果個位 (即M字) ,
藍色圈圈果度我原本有好密既頭髮嫁 ,
不過佢照剷 ...
update 下

一個月+10天後的情況

各位同我差唔多時間植既C兄記得如果開始生返出黎既話通知一聲
時間應該唔會差好多

洗完頭既時候

原本剷左既已經生返2CM左右出黎 , 不過M位仲未生

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JoeP 於 2016-5-17 12:21 PM 發表

update 下

一個月+10天後的情況

各位同我差唔多時間植既C兄記得如果開始生返出黎既話通知一聲
時間應該唔會差好多

洗完頭既時候
好呀,大家keep 住update 下
而家我係個半月

熱門搜尋: 粉底 化妝品 眼睛 cc cream 瘦面 吊線雙眼皮

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。