註冊 登入

真情系列 - 屋企人知唔知你學/楂26?

真情系列 - 屋企人知唔知你學/楂26? E-mail 此主題給朋友

有冇師兄姐好似小弟咁瞞住屋企人學26大家玩26有咩心路歷程可以分享下

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 227

1. 知,屋企人仲好支持添
2. 知,屋企人冇乜意見
3. 知,幾乎同屋企人反面
4. 知,已經反面
5. 唔知,無打算同屋企人講/被發現再算
6. 唔知,準備同屋企人講
7. 其他
8. 留名食花生
引用:
原帖由 gpn888 於 2016-5-20 09:31 AM 發表

老豆順}26, 學車時問埋佢技術問題, 買二手車時搵佢幫手CHECK車
幸福 ...

回覆 引用 TOP

住香港,不過間中到外地探親,出入沒咩可能唔自已揸車,小朋友都識揸,因為咁樣可能屋企人容易接受D。
不過同上面CHING一樣聽過呢句 : 香港搭車咁方便仲咩要揸車。(但我揸46果陣佢沒出過聲,因為可以載佢= =")

回覆 引用 TOP

住香港,不過間中到外地探親,出入沒咩可能唔自已揸車,小朋友都識揸,因為咁樣可能屋企人容易接受D。
不過同上面CHING一樣聽過呢句 : 香港搭車咁方便仲咩要揸車。(但我揸46果陣佢沒出過聲,因為可以載佢= =")

回覆 引用 TOP

因為咁,果時同屋企人打大交
打足三日三夜
我贏咗

回覆 引用 TOP

家人開頭反對,之後冇我符,先報名,後被發現咗我個頭盔。

熱門搜尋: 日韓時裝 手錶品牌 婚紗晚裝 耳環 情侶戒指 鑽石

回覆 引用 TOP

報名學車前試下水温,成日輕輕提下26真係好方便,睇下娘親有咩反應。點知佢大力反對,仲叫我唔好諗住學😓
可惜我太鐘意車,最後偷偷地去學。最後考完強制就比娘親發現左。

回覆 引用 TOP

而家咁多馬路炸彈
等燈過馬路或行近馬路都出事啦
就算係街行
架車甩轆一野飛撞又係賴野
真係最緊要自己小心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gpn888 於 2016-5-20 09:31 AM 發表

老豆揸開26, 學車時問埋佢技術問題, 買二手車時搵佢幫手CHECK車
我老豆都有揸26,不過癩過嘢,所以唔比我學。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mike317 於 2016-5-20 09:49 AM 發表

不過同上面CHING一樣聽過呢句 : 香港搭車咁方便仲咩要揸車。(但我揸46果陣佢沒出過聲 ...
屋企人始終都係擔心嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mofai1758 於 2016-5-20 10:37 AM 發表

因為咁,果時同屋企人打大交
打足三日三夜
我贏咗
打三日三夜都冇問題,咩事都唔怕啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 戴嘉敏 於 2016-5-20 03:23 PM 發表

家人開頭反對,之後冇我符,先報名,後被發現咗我個頭盔。
我頭盔收得埋,未有事發生

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ThE_TrUe5566 於 2016-5-20 05:15 PM 發表

報名學車前試下水温,成日輕輕提下26真係好方便,睇下娘親有咩反應。點知佢大力反對,仲叫我唔好諗住學😓
可惜我太鐘意車,最後偷偷地去學。最後考完強制就比娘親發現左。

期待師兄你講埋落去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cans1987 於 2016-5-20 07:58 PM 發表

而家咁多馬路炸彈
等燈過馬路或行近馬路都出事啦
就算係街行
架車甩轆一野飛撞又係賴野
真係最緊要自己小心

啱聽,真係食叉燒包都會噎死,最緊要係自己小心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crazyken 於 2016-5-20 09:03 PM 發表

我老豆都有26,不過癩過嘢,所以唔比我學。

只許洲官放火...

我老豆車手獎都扲過兩次, 仲要係大獎.
對佢來講, 你知道會有危險性都想隍爾, 債o, 最起碼要做到自己注意交通安全先, 其他路面使用者你就控制唔到架啦.

回覆 引用 TOP

自己小心當然要,26有一定危險係不爭事實,早兩日攝車,馬路中間突然開車門落車,好彩停得切。樓上個老豆講得冇錯,陲e一定要誠認26既危險性存在,居安思危。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。