註冊 登入

真情系列 - 屋企人知唔知你學/楂26?

真情系列 - 屋企人知唔知你學/楂26? E-mail 此主題給朋友

有冇師兄姐好似小弟咁瞞住屋企人學26大家玩26有咩心路歷程可以分享下

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 227

1. 知,屋企人仲好支持添
2. 知,屋企人冇乜意見
3. 知,幾乎同屋企人反面
4. 知,已經反面
5. 唔知,無打算同屋企人講/被發現再算
6. 唔知,準備同屋企人講
7. 其他
8. 留名食花生

始終26都係皮包鐵
家人朋友擔心就難免
點都好,做好自己先

熱門搜尋: 日語課程 情緒病 補習老師 心理輔導 室內設計課程 diploma

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gpn888 於 2016-5-21 09:31 AM 發表

只許洲官放火...

我老豆車手獎都扲過兩次, 仲要係大獎.
對佢來講, 你知道會有危險性都想揸的話, 揸囉, 最起碼要做到自己注意交通安全先, 其他路面使用者你就控制唔到架啦.
佢又係拎過大奬(幾乎係終身成就獎)之後就冇再揸,亦都唔比我揸。無論你有幾小心都好,路上都係有好多盲毛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 26中毒人 於 2016-5-21 11:12 AM 發表

自己小心當然要,26有一定危險係不爭事實,早兩日攝車,馬路中間突然開車門落車,好彩停得切。樓上個老豆講得冇錯,揸前一定要誠認26既危險性存在,居安思危。
師兄好彩無事。之前有單意外又係報塞車,個九巴司機竟然喺路中心比個女乘客落車,結果個女乘客比個架攝緊車嘅26撞。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mofai1758 於 2016-5-21 02:06 PM 發表

始終26都係皮包鐵
家人朋友擔心就難免
點都好,做好自己先
所以我覺得揸26更加要識defensive driving

回覆 引用 TOP

老實講
香港地有幾大
快同慢都係最多都係差十分鐘左右
因為呢少少時間出事就無謂啦
間中爽吓都要睇時間場合
最緊要安全

回覆 引用 TOP

知呀 媽媽完全冇乜野 仲記得自己練鈄8 個時仆到手腳損哂咁返屋企 呀媽都話學車預左唔好灰心 不過都有叫我睇清楚左條路叫我小心d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kayla.l 於 2016-5-22 03:31 AM 發表

知呀 媽媽完全冇乜野 仲記得自己練鈄8 個時仆到手腳損哂咁返屋企 呀媽都話學車預左唔好灰心 不過都有叫我睇清楚左條路叫我小心d

好理性你屋企人

回覆 引用 TOP

考完買左車,過左半年比老婆發現牌簿!之後無奈接受

回覆 引用 TOP

報完臨考先同屋企人講 反應唔大

回覆 引用 TOP

通常我d朋友炒左屋企人先知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tw651890 於 2016-5-19 04:49 PM 發表

楂左3年 都未同屋企人講
渣左10年,都未被屋企人發現

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 新月~~ 於 2016-5-22 09:14 AM 發表

好理性你屋企人

都係既我都好開心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hoitinproperty 於 2016-5-24 02:38 PM 發表

考完買左車,過左半年比老婆發現牌簿!之後無奈接受

咁你太太會唔會坐你車?

回覆 引用 TOP

我諗依個真係26 車友H共同問題

回覆 引用 TOP

我阿媽重想我考到個牌之後搬去鄉郊地方囉

利申:有46牌,但係問題係46係奢侈品,喺香港根本無可能養得起。

光明去深圳?搭高鐵啦。
坪山去深圳?搭動車啦。
常平去深圳?搭火車啦。
平湖去深圳?搭動車啦。
唐家灣去珠海?搭城軌啦。
九龍去深圳?2018年開始可以搭高鐵啦。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。