註冊 登入

[其他] [PTVC Vol.14]最憎人以笑遮醜

《明報》新聞截圖

Eddie Chan

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 theharbourside 於 2016-12-27 12:15 PM 發表

請問那一則新聞呢?
http://news.tvb.com/local/5861d3796db28c54263c7022

http://www.bastillepost.com/hong ... 1%E6%95%85%E9%9A%9C

"樂視體育回應指,就昨晚晚上LeSports HK播放英超6場賽事時出現故障一事,經過調查,此事是由於調度播放系統故障引起,事故出現後,技術人員已於30分鐘內進行修復,恢復播出。作爲英超在香港的獨家版權持有方,由LeSports HK接收信號及製作後交予now TV播放的英超賽事,則運作正常,未受影響。"

回覆 引用 TOP

元旦晚八點, 099 無間斷直播叱吒頒獎禮

Eddie Chan

回覆 引用 TOP

土豪好心同鬧台學習下如何"維稳"啦。。。

成半日先出黎解釋昨晚單野。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2016-12-27 22:29 發表

土豪好心同鬧台學習下如何"維稳"啦。。。

成半日先出黎解釋昨晚單野。。。
炒到人都無隻,邊有人仲幫公司維穩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leowanhk 於 2016-12-27 10:53 AM 發表

2017歡迎CEN 借屍還魂
而家啲娛樂新聞, 性質就好似放咗個屁都要講感受; 又或者啲記者, 夾硬要阿 A 講評論阿 B 君, 而個件事, 又同自己無關的。

呢啲咁嘅新聞, 加上啲藝人答題質素參差, 真係不看也罷。

The opinions posted on this site are my own and do not represent i-Cable's positions, strategies or opinions. Unless I decide to be bad or call out an idiot...

Long-term fight for Video-On-Demand(playback&premiere content) of i-Cable PayTV network

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 roger20060519 於 2016-12-27 10:31 PM 發表

nice shot

同埋, 網上有人又 Boot 又 off, 玩成個鐘都睇唔到場波, 敢問, 佢地點計半小時呢?

The opinions posted on this site are my own and do not represent i-Cable's positions, strategies or opinions. Unless I decide to be bad or call out an idiot...

Long-term fight for Video-On-Demand(playback&premiere content) of i-Cable PayTV network

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~o_my_god~ 於 2016-12-27 10:38 PM 發表

nice shot

同埋, 網上有人又 Boot 又 off, 玩成個鐘都睇唔到場波, 敢問, 佢地點計半小時呢?
可能你用鬧台,所以全程睇到啦......
上半場呢...係無事既...我頭45分鐘不斷睇晒各場賽事......
跟住去到50分鐘左右,愛頓入波後轉番去睇阿記就有事,然後就全部"直播大廳"睇唔到(只能靠英超1台睇曼魚.....)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 roger20060519 於 2016-12-27 10:31 PM 發表

炒60個,點及當年李X街炒成千個咁震撼?

土豪無好似鬧台咁整個維穩辦出黎網上維穩,呢點已經好蝕....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2016-12-27 10:51 PM 發表

炒60個,點及當年李X街炒成千個咁震撼?

土豪無好似鬧台咁整個維穩辦出黎網上維穩,呢點已經好蝕....
呢個年代維穩辦仲work 嘅話,099都唔會咁冷清啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~o_my_god~ 於 2016-12-27 10:34 PM 發表

而家啲娛樂新聞, 性質就好似放咗個屁都要講感受; 又或者啲記者, 夾硬要阿 A 講評論阿 B 君, 而個件事, 又同自己無關的。

呢啲咁H新聞, 加上啲藝人答題質素參差, 真係不看也 ...
似乎學觀星台因免費台開檔而「轉型」,連為食情報局都收檔。

人生流流長,乜都政治正確行先,過得快樂嗎?

回覆 引用 TOP

話薯片死咗的同時,我用now one在621-625間左轉右轉,都係卡咗係621,好在warm boot就搞掂。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 woltif 於 2016-12-27 11:08 PM 發表

話薯片死咗的同時,我用now one在621-625間左轉右轉,都係卡咗係621,好在warm boot就搞掂。
最不幸係聖誕快車vod 唔包車仔同阿記(曼聯都冇),又畀人鏟到上天花

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 woltif 於 2016-12-27 11:05 PM 發表

似乎學觀星台因免費台開檔而「轉型」,連為食情報局都收檔。
請留意1月2日節目表

熱門搜尋: 手錶品牌 帆布袋 不織布袋 名牌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leowanhk 於 2016-12-27 11:15 PM 發表

請留意1月2日節目表
睇咗先咁諗,CEN無限loop,其他自家製節目連重播都冇埋,頂多得返農曆年的流年風水運程飲食節目,學妖視咁儲定貨俾奇妙開台「首播」。偏偏呢個CEN有啲應該可以開新獨立節目的內容。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。