註冊 登錄

[其他] 成個大阪食咁多野,最難食係磯丸水產

成個大阪食咁多野,最難食係磯丸水產 E-mail 此主題給朋友

發現一個道理,愈係遊客熱點,愈係網上話好食既都係伏
磯丸簡直係垃圾中既垃圾,店員SERVICE差,見你係遊客已經唔想理你
蟹蓋極難食,得個咸字完全無蟹味,香港食貴少少既日本鋪都好食過佢
叫得4樣野都可以漏單,但埋單識照出單比我,真係幾好笑

第二最難食係神座拉麵,一樣係得個咸字
金龍果D唔洗講,試都廢事,行過門口都FEEL到佢臭

第三難食係牛角,香港仲好食過佢,野飲稀過水,和牛無牛味,一味得個林字
成個場焗到不得了,抽氣係垃圾,香港都有獨立抽氣筒,日本係得窗邊果個抽氣扇

當然好食都唔少,多數都係自己誤打誤撞入去既好食
食下松屋,M記有驚喜,好食過香港好多

回覆 引用 TOP

M記嘅驚喜咪就係廣告與實物一樣不符,
仲差過香港的添。

返工別發呆,放工別發呆!

回覆 引用 TOP

磯丸真係唔得, 店員無服務可言. 又可以漏單. ��

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkd77 於 11/1/2017 09:14 AM 發表
磯丸真係唔得, 店員無服務可言. 又可以漏單. ��
呢間嘢從冇去食過,淨係見到佢哋個格局都唔想入去,唔知點解咁多香港客鍾意幫襯。

Neumann

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 膠兵 於 2017-1-11 12:12 AM 發表
磯丸簡直係垃圾中既垃圾,店員SERVICE差,見你係遊客已經唔想理你
蟹蓋極難食,得個咸字完全無蟹味,香港食貴少少既日本鋪都好食過佢
叫得4樣野都可以漏單,但埋單識 ...
金龍真係超臭極度臭 唔明點解咁多人排隊又勁多人話好食 聞到都已經唔想行過去 兼想嘔x.x

回覆 引用 TOP

呢間野新宿食過,只食燒貝殼類飲下酒係可以,其他野食就不敢恭維

熱門搜尋: 保安課程 私人補習 日語課程 英語課程

回覆 引用 TOP

係大阪未去過,東京的都👌

熱門搜尋: 保濕 美容 飄眉 保濕面膜 醫學美容

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 U-Transit 於 2017-1-11 07:13 AM 發表
M記H驚喜咪就係廣告與實物一樣不符,
仲差過香港的添。
有人話好過HK, 又有人好似你咁話差過, 不過去到日本應該都少食M記了

冷靜觀察、穩住陣腳、沉著應付、韜光養晦
善於守拙、決不當頭、抓住機遇、有所作為

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 膠兵 於 2017-1-11 12:12 AM 發表
叫得4樣野都可以漏單,但埋單識 ...
其實我係東京大阪食野, 唔會要求太高, 基本上沒一間食過會留戀, 食飽就算, 個度就如香港既旺角老尖一樣, 行下街shop 下 ping 就ok~

反正我就算去都唔會留多過一日, 留肚去第2 度食好過啦

唯一食完有記憶既, 係銀座一間叫準鮨既壽司(好似係咁譯, 第一個字係日文), 朋友帶去食的, OMAKASE既, 不過價錢有D離地, 每人約萬五 yen 埋單....

地球...... 麻 麻 地 !!

回覆 引用 TOP

金龍果D唔洗講,試都廢事,行過門口都FEEL到佢臭

大阪名物

回覆 引用 TOP

咸魚青菜各有所好.

熱門搜尋: 陪月員 懷孕須知 人奶 產後修身

回覆 引用 TOP

我會留意哩幾間唔入去

熱門搜尋: 保濕 美容 飄眉 保濕面膜 醫學美容 韓國代購 激光去斑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 uncle9nine 於 2017-1-11 10:03 AM 發表
呢間野新宿食過,只食燒貝殼類飲下酒係可以,其他野食就不敢恭維
燒貝殻係抵食既,其他就又貴又難食

回覆 引用 TOP

十分同意磯丸水產食物質素唔得!!
但金龍呢part就唔同意,佢間野外觀麻麻但碗拉麵真係店👍🏻唔好睇佢間野柒就覺得伏先得架,要試過先知啊!!

回覆 引用 TOP

磯丸 幾年前食過都OK, 太多遊客去麻, 差左唔出奇
上個月去見成田果間直頭冇人幫襯

熱門搜尋: 陪月員 懷孕須知 人奶 產後修身
12/芬蘭.塔林.斯德哥爾摩, 沙巴, 關西, 關島, 台北
13/匈牙利.維也納.捷克, 曼谷, 沙巴, 清邁, 沖縄
14/北海道, 沙巴, 華欣, 東京, 冰島.奧斯陸, 台中
15/首爾, 關西, 九州, 波蘭, 金邊
16/北海道, 山陰.山陽, 九州.山口, 鹿兒島, 靜岡
17/華欣, 南東北, 北海道

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。