註冊 登錄

劉丹GE 洪七公係咪最似原著洪七公

本主題由 suetying_suki 於 2017-4-21 03:38 PM 移動

劉丹GE 洪七公係咪最似原著洪七公 E-mail 此主題給朋友

真係將洪七性格同外形都表露無遺,
再睇返大陸版,發覺大陸版真係唔太掂

回覆 引用 被引用(1) TOP

引用:
原帖由 樹上純情的P圖 於 2017-4-17 12:45 PM 發表

真係將洪七性格同外形都表露無遺,
再睇返大陸版,發覺大陸版真係唔太掂
大陸版真係唔惦,除咗拍得唔似東邪,西毒丶洪七公都唔似!
引用:
原帖由 Michelle1785 於 2017-4-18 04:53 PM 發表

大陸版真係唔惦,除咗拍得唔似東邪,西毒丶洪七公都唔似!
就算是台灣版的梁家仁也是沒那麼出

引用:
原帖由 樹上純情的P圖 於 2017-4-18 04:55 PM 發表

呢套劇,主打全部都係靚女,
唔著重人物角色配合劇情需要,
尤其是男配角,跟本做得唔似。

始終係 83 版最好睇!

引用:
原帖由 Michelle1785 於 2017-4-18 05:02 PM 發表

呢套劇,主打全部都係靚女,
唔著重人物角色配合劇情需要,
尤其是男配角,跟本做得唔似。

始終係 83 版最好睇!
國內片風格

回覆 引用 TOP

我覺得係
仲有老頑童係秦煌做得最好

引用:
原帖由 Gordon51 於 2017-4-18 09:06 PM 發表

我覺得係
唔知因咩事轉咗視帝祥

熱門搜尋: 洗碗 銀行估價 梳化 service apartments 裝修設計 物業按揭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Gordon51 於 2017-4-18 09:06 PM 發表

我覺得係

回覆 引用 TOP

TVB 83年版嘅東邪、西毒、北丐、老頑童最神似,冇得輸

熱門搜尋: 黑眼圈 fitness beauty 骨膠原 韓國代購 瘦身 去暗瘡印
引用:
原帖由 樹上純情的P圖 於 2017-4-18 04:55 PM 發表

梁家仁應該最似,本身洪七公就有喬峰ga影子,劉丹個樣唔夠正氣凜然

新版嗰個直頭似小人,不過佢做胃食樣唔錯

當大家決心貫徹自己的正義時
自傷殘殺是必然的下場....
這就叫做本末倒置?
引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2017-4-19 10:29 PM 發表

梁家仁應該最似,本身洪七公就有喬峰ga影子,劉丹個樣唔夠正氣凜然

新版嗰個直頭似小人,不過佢做胃食樣唔錯
唔知点解我觉得刘丹个造型似啲,特别你眉毛同胡子、梁家仁同我睇小说插画所见有啲出入,新版就认真唔得

回覆 引用 TOP

丹爺係演得好,但未係最神似,
洪七公武功是修煉係降龍十八掌
跟原註描述是屬於剛猛一類功夫
再加上有貪吃習慣
梁家仁演洪七公最為神似
但據梁家仁說佢個人反而喜歡演周伯通多啲。

引用:
原帖由 戰鬥吧 於 2017-4-20 02:12 AM 發表

丹爺係演得好,但未係最神似,
洪七公武功是修煉係降龍十八掌
跟原註描述是屬於剛猛一類功夫
再加上有貪吃習慣
梁家仁演洪七公最為神似
但據梁家仁說佢個人反而喜歡演周伯通多啲。
演得太武狀元,唐伯虎點秋香果套

回覆 引用 TOP

Yes...我buy丹爺

回覆 引用 TOP

只可以說最經典。

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 73 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。