註冊 登入

失業好難受 曰子好難捱

失業好難受 曰子好難捱 E-mail 此主題給朋友

做左大約5年sales 24歲人都泥緊
失業都差唔多一個月 自問自己就英文唔好啦 學歷差 得中四
每曰起身就好似機械人咁 上求職網 睇有咩新既工
搵份sales都咁難 係我要求太高定係點
要求每月12000 唔係好基本既薪金嗎?
有時搵工搵到灰到想死
有時念不如係樓下間零食店番工 仲好
但又怕咁樣就浪費左我既sales經驗
唉 人生好難條路行 人選工 工選人

唔洗做幾好呀

引用:
原帖由 iloveu39 於 2017-4-27 02:33 PM 發表

唔洗做幾好呀
有錢就講唔洗做幾好姐😑 無錢 無野做 生活幾大壓力

回覆 引用 TOP

好多請sales工呀,唔難搵喎。

引用:
原帖由 fuwing28 於 2017-4-27 04:14 PM 發表

有咩sales工容易搵到,依家多數搵工send cv等電話消息

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fuwing28 於 2017-4-27 04:14 PM 發表

有無介紹?

係勞工署網頁大把

回覆 引用 TOP

而家出面份份工出手咁低,想走都難!

引用:
原帖由 高文 於 2017-4-27 09:17 PM 發表

而家出面份份工出手咁低,想走都難!
依家真係低

熱門搜尋: 保濕 liposuction 瘦面 eye mascara bb cream 韓國代購

回覆 引用 TOP

屋苑保安員
泰利專業顧問有限公司
地區:觀塘,藍田,將軍澳,元朗        行業:商用服務業
職責: 負責一般物業管理及客戶服務工作, 巡邏, 訪客登記, 處理客戶投訴及查詢, 車輛記錄 (須輪3班工作,不能只做某一班) (每天工作8 - 8.25小時)
資歷: 中五程度; 良好粵語優先; 一般普通話優先; 一般英語優先; 懂讀寫中文; 略懂讀寫英文; 持保安人員許可證優先

待遇: 每月$13,000 - $13,500, 有勤工獎金, 年假10天, 酌情性花紅,醫療福利, 膳食津貼, 進修津貼, 超時工作津貼及子女奬學金, 上午7時15分至下午3時半,下午3時15分至下午11時半或下午11時15分至上午7時半, 每週工作6天,輪班,輪休

中五學歷得依D

回覆 引用 TOP

搵政府工做HEA人都幾好呀..

引用:
原帖由 iloveka12 於 2017-4-27 11:14 PM 發表

搵政府工做HEA人都幾好呀..
中五學歷都無點搵政府工

回覆 引用 TOP

進修黻捸I

回覆 引用 TOP

之前有咩sales 經驗

樓主, 少壯不努力......別戀金褸衣, 惜取少年時....最後, 子女繼續貧窮落去.

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。