註冊 登入

高談闊論養金魚

引用:
原帖由 12_21 於 2017-10-6 07:17 AM 發表

次數
上面講讚女仔取態段野
都中既!拍拖少但諗到都算係咁啦,有d男人點極都唔明,但有d男人就算明都好難做到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fish_isaac 於 2017-10-6 09:44 AM 發表

你啲魚半夜陪你出動,或係瞓覺
佢地半路就訓覺,訓完覺半夜都會出動

引用:
原帖由 fish_isaac 於 2017-10-6 09:53 AM 發表

最近加番三條魚水清魚靚。反而早前得番五條,水濁了,魚不活潑,滿缸都是魚便便;硝化細菌又起作用了;魚多未必唔好
邊關事呀!你都話5條,魚缸全部都係魚便便,當然濁啦,而且你一定無洗棉啦

引用:
原帖由 lttsang888 於 2017-10-6 10:05 AM 發表

個幾月,個頭個身穩過泰山,絲毫不動
即係餵左過幾月都無肉瘤?

引用:
原帖由 Jenny藍月女神 於 2017-10-7 04:03 AM 發表

即係餵左過幾月都無肉瘤?
系啊,我都懷疑係流金

引用:
原帖由 Jenny藍月女神 於 2017-10-7 04:00 AM 發表

佢地半路就訓覺,訓完覺半夜都會出動
果然物似主人,我以為佢地瞓哂懶理主人添

引用:
原帖由 Jenny藍月女神 於 2017-10-7 04:02 AM 發表

邊關事呀!你都話5條,魚缸全部都係魚便便,當然濁啦,而且你一定無洗棉啦
洗棉唔一定好,小心太乾淨冇哂啲菌

引用:
原帖由 lttsang888 於 2017-10-7 10:03 AM 發表

系啊,我都懷疑係流金
流金? 條魚係點既樣架?

我都有餵豐年蝦想爆頭,但感覺好難,特別係我d魚超細

咦!原來我一直同你講既人係你,我仲以為係fish_isaac

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fish_isaac 於 2017-10-7 10:08 AM 發表

果然物似主人,我以為佢地瞓哂懶理主人添
佢地訓到咁上下起身就想要糧啦

熱門搜尋: 新娘化妝 鑽石 婚宴 粉底 耳環 婚禮 化妝學校
引用:
原帖由 fish_isaac 於 2017-10-7 10:11 AM 發表

洗棉唔一定好,小心太乾淨冇哂啲菌
唔係架!一定要洗棉,裡面勁污衊架,過左d水又落返魚缸入面

引用:
原帖由 Jenny藍月女神 於 2017-10-8 03:23 AM 發表

佢地訓到咁上下起身就想要糧啦
都係主人有糧最吸引

引用:
原帖由 Jenny藍月女神 於 2017-10-8 03:26 AM 發表

唔係架!一定要洗棉,裡面勁污衊架,過左d水又落返魚缸入面
綿要洗,但唔駛太乾淨

引用:
原帖由 fish_isaac 於 2017-10-8 03:07 PM 發表

都係主人有糧最吸引
係呀∼次次遠處見到我就要游過來要糧,真係激死!又要忍手喎

我次次都係一邊餵糧,佢地記得,只會游一邊要糧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fish_isaac 於 2017-10-8 03:08 PM 發表

綿要洗,但唔駛太乾淨
唔洗乾淨就太多雜質

我有件重大事同你報告!金魚街發現有一檔有朝天金魚買呀

昨日去金魚街見到,10蚊3條,袋裝魚,終於見到朝天眼真身啦,真係好正!不過我無買呀,因為袋裝魚唔好,太多病,見到尾有血絲,所以即刻要放棄

你對日出金魚有無興趣?即係對眼突出,身體圓同短,有點似琉金+珠鱗+龍睛+碟尾,細細條咁好似幾可愛,近排興

引用:
原帖由 Jenny藍月女神 於 2017-10-9 03:20 AM 發表

唔洗乾淨就太多雜質

我有件重大事同你報告!金魚街發現有一檔有朝天金魚買呀

昨日去金魚街見到,10蚊3條,袋裝魚,終於見到朝天眼真身啦,真係好正!不過我無買呀,因為袋裝魚唔好,太多病,見到 ...
Show d 相出黎吸引下我地啦,有好嘢要分享呀!😌

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。