註冊 登入

沙巴天尼@尖沙咀帝X酒店

沙巴天尼@尖沙咀帝X酒店 E-mail 此主題給朋友

係部手機睇到之前去過嘅Semi lunch buffet 想share 下。
呢間意大利餐廳係香港應該好出名。但係,去食完之後我覺得真係又貴質素又麻麻。點解咁多人會鍾意去呢間架? 價錢又唔平。
同8 1/2真係差太遠。。。
我諗我唔會再去。

前菜都有平時嗰啲 Parma ham, salad, smoked salmon還有青口。味道還可以

跟住就係燒洋架。我覺得普普通通渣喎。

甜品有得係架甜品車到揀。到呢個時候我已經好飽。冇乜點食。。。甜品就還可以。

杯咖啡和餐後小食都唔啱我。杯咖啡很樣衰。又唔好飲。

咁以後唔好再去就可以了

回覆 引用 TOP

美美早!  有食帖出真好Sabatini H好, 好似係years ago 了 香港人咁喜brunch, 你嗰日都唔滿

杯咖啡個拉花

引用:
原帖由 travelmiumiu 於 2017-5-18 08:39 AM 發表

美美早!  有食帖出真好Sabatini 嘅好, 好似係years ago 了 香港人咁喜brunch, 你嗰日都唔滿
早晨呀miumiu
謝謝收看。
哈哈。我都覺。去之前個排我個朋友提過呢間餐廳。咁果日我又係尖沙咀咪諗住試下Lunch囉。又貴又普通
我去果日係平日。

引用:
原帖由 Alice_school 於 2017-5-18 08:41 AM 發表

杯咖啡個拉花
Well... technically 佢不是拉花。
是求其整杯咖啡仲要難飲比你嘆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2017-5-18 08:42 AM 發表

早晨呀miumiu
謝謝收看。
哈哈。我都覺。去之前個排我個朋友提過呢間餐廳。咁果日我又係尖沙咀咪諗住試下Lunch囉。又貴又普通
我去果日係平日。
我記得小時 (好細個, 好細個) 時, 佢真係風風火火的.  你而家啲食物相真係一啲都唔值呢個價.  新鴻基好似呢2年都放棄餐飲業了.  好似以前係世佬太引入, 而家個家庭都.....

以前去過一次,真係儲夠錢去食嗰種。可能着得寒酸,個樣又生得後生。有俾人鄙視嘅感覺,以後唔再去

引用:
原帖由 travelmiumiu 於 2017-5-18 08:50 AM 發表

我記得小時 (好細個, 好細個) 時, 佢真係風風火火的.  你而家啲食物相真係一啲都唔值呢個價.  新鴻基好似呢2年都放棄餐飲業了.  好似以前係世佬太引入, 而家個家庭都.....
唉。。。香港飲食業競爭激烈。如果佢不進則退。冇辦法啦。佢價錢收得貴過人,質素又唔係特別好。你睇到杯咖啡到直頭樣衰。根本冇心做。一味話sell service。家陣你係去食飯,食物質素當然行先啦。

依家去嘅人覺得係身份象徵

引用:
原帖由 sictakho 於 2017-5-18 08:54 AM 發表

以前去過一次,真係儲夠錢去食嗰種。可能着得寒酸,個樣又生得後生。有俾人鄙視嘅感覺,以後唔再去
佢service 我覺得又唔係差。佢有介紹都比意見。嗰日我一個人去食ja ma。。。冇乜問題。不過食物就真係差。。。

引用:
原帖由 94132010bibi 於 2017-5-18 08:57 AM 發表

依家去嘅人覺得係身份象徵
有乜鬼身份象徵? 象徵無品味。唔識食? hahahhaa

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2017-5-18 08:54 AM 發表

唉。。。香港飲食業競爭激烈。如果佢不進則退。冇辦法啦。佢價錢收得貴過人,質素又唔係特別好。你睇到杯咖啡到直頭樣衰。根本冇心做。一味話sell service。家陣你係去食飯,食物質素當然行先啦。
我諗無人理呢盤生意架啦, 係都理咗啊哥先  佢哋又唔志在呢個sector, 引入時俾手袋郭太玩燹H啫 , 而家佢都未必可以理到

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2017-5-18 08:57 AM 發表

佢service 我覺得又唔係差。佢有介紹都比意見。嗰日我一個人去食ja ma。。。冇乜問題。不過食物就真係差。。。
此一時彼一時啦,依家多咗咁多靚餐廳,唔到佢唔做好D。

又加上你係白富美……

早晨,富豪小師妹!羊架看來不錯,會唔會你食慣高級嘢才覺得普通?

您的心境如何,您的世界也如何,您的人生也必如何!
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。