註冊 登入

無去台灣2年,食番夠本之旅

本主題由 c0ldheart 於 2017-11-20 10:55 PM 設置高亮
引用:
原帖由 ad_discuss 於 2017-5-30 10:27 AM 發表

多謝分享
多謝支持!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛你就是害你 於 2017-5-30 01:43 AM 發表

但西門町的酒店會否貴些
因大部份時間是在外面
晚上也夜浦去bar
住的反而可以經濟些
其實西門町現在多了很多酒店,價格都相對下調,我之前試過Just Sleep 和Amber呢2間都好合理,C兄可上網先比較鵅A揾間啱自己心水先訂!

之前分享了些成功個案,都有一些不成功的,就好似呢間又是近東門區,女友做了搜集,因那區有幾間食近似的食物,呢間好似ok 就去了試鵅I

附件

2017-5-30 11:45 AM

引用:
原帖由 lkpcop88 於 2017-5-30 01:26 AM 發表

非常同意C兄講法,不同分店是有分別,因之後再食是在寧夏夜市見到,但師大那分店出色好多,唔知有無C兄都試過呢!thanks
真的嗎?好,下次去試吓先

引用:
原帖由 pt1997 於 2017-5-30 11:49 AM 發表

真的嗎?好,下次去試鴷
真的,強烈推介師大那分店,記得在捷運台電大樓站一出往夜市那条路,正!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lkpcop88 於 2017-5-30 11:45 AM 發表

之前分享了些成功個案,都有一些不成功的,就好似呢間又是近東門區,女友做了搜集,因那區有幾間食近似的食物,呢間好似ok 就去了試鵅I
講番呢間先,因好食和味道是好個人性的,所以不便開名,因女友好鍾意食小籠包,又好想試新,就去了呢間主打絲瓜小籠包的,答案不用說了,哈哈!我想大家會食鼎x豐台灣店多d ,記得不是香港店!

回覆 引用 TOP

Yummy Taiwan

8月同老婆阿女去

台灣食野、又好食,又平

引用:
原帖由 bitebite 於 2017-5-30 12:13 PM 發表

Yummy Taiwan
係呀,真好味,仲有d plan了食唔到,要等下次了!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 many仔 於 2017-5-30 12:18 PM 發表

台灣食野、又好食,又平
Yes , 2人在永和食早餐,不用港幣20,好味又飽!

引用:
原帖由 無盡疑惑的烈女 於 2017-5-30 12:14 PM 發表

8月同老婆阿女去
C兄你回來都分享番d好嘢俾大家參考鵅I

熱門搜尋: 癌症 心臟病 隱形眼鏡
引用:
原帖由 lkpcop88 於 2017-5-30 12:27 PM 發表

C兄你回來都分享番d好嘢俾大家參考鵅I
玩得開心d , Happy summer trip  , 正!

回覆 引用 TOP

今次共去了4個夜市,上次師大for 女友shopping,  今次去寧夏淨係食,目標帶女友食柯仔煎!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無盡疑惑的烈女 於 2017-5-30 12:14 PM 發表

8月同老婆阿女去
8月份去會好熱,帶定防曬產品

熱門搜尋: 恆生旅遊保險 財務 樓宇按揭
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。