註冊 登入

[香港] 成日同人講唔睇TVB係咩心理?

膠登廢青成鳩曰話唔睇,根本咪又係睇

回覆 引用 TOP

有啲人仲好笑,藝人喺大台,就話對方唔識做戲,藝人一離開大台城,短時間內去左其他電視台,就話人地好好戲!

好多新移民不喜歡只得一個台,有嘢睇,根本無睇班人不是真正本土人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JACKPANG117 於 2017-6-16 10:03 PM 發表

有啲人仲好笑,藝人喺大台,就話對方唔識做戲,藝人一離開大台城,短時間內去左其他電視台,就話人地好好戲!
掉返轉講,
一套撒嬌令袁文傑成為城中型男,
譚凱琪在無記變咗樣靚身材正,近排仲好演技添。

人生流流長,乜都政治正確行先,過得快樂嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤冇士 於 2017-6-10 02:49 PM 發表

好多人經常同人講唔睇tvb, 又會問人點解睇tvb, 其實唔係好明呢種人咩心態,睇d咩野要經常同人講?點解又要問人睇某個電視台原因?又好少見人問點解睇viutv,其實係咪俾人知唔睇tvb會型d同高級d?

然後睇tvb劇果個俾人 ...
因為潮囉 型囉把口話唔睇d人其實睇得最多
以為自己睇大6劇高級d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbbear1 於 2017-6-10 04:43 PM 發表

口口聲話唔睇 TVB 個班人 返而最清楚 TVB 做緊咩 吓吓都答到咀
完全中哂

回覆 引用 TOP

啱睇嘅,不論邊個台都會照睇,唔啱睇嘅,邊個台播都一樣唔會睇。

回覆 引用 TOP

頗有同感,免費電視就係有呢樣嘢好多一些選擇,啱睇咪追追囉,
唔啱咪轉台,使鬼同人講唔睇乜台乜台又熄機咩!

引用:
原帖由 moyy 於 2017-6-17 06:50 PM 發表

頗有同感,免費電視就係有呢樣嘢好多一些選擇,啱睇咪追追囉,
唔啱咪轉台,使鬼同人講唔睇乜台乜台又熄機咩!
對,唔鐘意一個台可以理性討論,最憎人盲反,其實你唔睇已經係最大嘅抗議,點解唔俾其他人鐘意睇?

引用:
原帖由 赤冇士 於 2017-6-18 01:11 AM 發表

對,唔鐘意一個台可以理性討論,最憎人盲反,其實你唔睇已經係最大嘅抗議,點解唔俾其他人鐘意睇?
就是有些人為人子女,不俾父母睇父母睇大台,在電視機做手腳,說較不到,不過他是黃絲,真有其事………

引用:
原帖由 wayne138 於 2017-6-18 03:39 發表

就是有些人為人子女,不俾父母睇父母睇大台,在電視機做手腳,說較不到,不過他是黃絲,真有其事………
絕對不孝!

無線獨有J2 / J5數碼專台!亦獨有免費iNews。其他兩間邊有!

而且節目好過妖TV咁多!

非黃絲人士,連子女都睇無線各台!

815人類歷史big big大日子

1945 日本戰敗
1948 大韓民國立國
2017 犯民大失勢 無線83新聞台 85財經台 雙雙開台

# Do Bigger Things - Samsung Galaxy Note 8
引用:
原帖由 cxa343 於 2017-6-18 08:36 AM 發表

絕對不孝!

無線獨有J2 / J5數碼專台!亦獨有免費iNews。其他兩間邊有!

而且節目好過妖TV咁多!

非黃絲人士,連子女都睇無線各台!
咁講,夠有人會唔俾家人睇ViuTV啦,
我甚至見過有所謂藍絲連雙親想去邊度旅行,都要政治正確行先。

回覆 引用 TOP

我都好想知
見到有D人話唔睇TVB又成日出現TVB討論區
我唔睇波我唔會去足球區

回覆 引用 TOP

睇得毒果多,怨恨成心魔!  

引用:
原帖由 W.L.Wood 於 2017-6-18 11:10 AM 發表

睇得毒果多,怨恨成心魔!  
咁點都唔夠話在A1公然鼓勵打假波的百份報係仗義執言咁搞笑的,
然而佢地做本地體育的團隊,確係為呢份報紙挽回唔少印象分。

BTW,佢地老細真係有隻馬叫仗義執言,但跑咗十場最叻都係得第五。

熱門搜尋: 乳癌 健身教練 輪椅 濕疹治療 肩周炎 肺癌 隱形眼鏡

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。