註冊 登入

[香港] 成日同人講唔睇TVB係咩心理?

引用:
原帖由 W.L.Wood 於 2017-6-18 11:10 發表

睇得毒果多,怨恨成心魔!  
絕對同意!

毒果根本日日都係仇中仇政府,極力支持非法行為,為左政治立場行先,乜都可以亂來!

熱門搜尋: interior design 鋁窗工程 裝修設計 銀行估價
815人類歷史big big大日子

1945 日本戰敗
1948 大韓民國立國
2017 犯民大失勢 無線83新聞台 85財經台 雙雙開台

# Do Bigger Things - Samsung Galaxy Note 8
引用:
原帖由 cxa343 於 2017-6-18 02:29 PM 發表

絕對同意!

毒果根本日日都係仇中仇政府,極力支持非法行為,為左政治立場行先,乜都可以亂來!
OT,
咁你點睇跟過肥佬黎搵食的,用返肥佬黎的招數對付返肥佬黎?

人生流流長,乜都政治正確行先,過得快樂嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JACKPANG117 於 2017-6-16 10:03 PM 發表

有啲人仲好笑,藝人喺大台,就話對方唔識做戲,藝人一離開大台城,短時間內去左其他電視台,就話人地好好戲!
講到尾,都係佢o地一早對T記預設咗立場,覺得凡係T記做乜都係衰o既啫!

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)

回覆 引用 TOP

新世代掛。其實TVB係伴著幾代香港人近五十年。由香港起飛到L型經濟。感情上係會睇下。但主要觀眾群老了。年輕人有太多選擇同比較。大台資源上跟吾上國內大制作,創意上比不上韓日英美源源不絶既精品劇。加上傳媒踩多兩脚。早幾年膠劇不絶。(呢兩年有改善)年青人自然睇吾起大台節目。不過走入去節目區不講原因只放下兩句xxx等於呃like無異。真有品味既人係吾會咁做。你吾欣賞係你自由。但你disturb别人就不妥。

引用:
原帖由 赤冇士 於 2017-6-18 01:11 AM 發表

對,唔鐘意一個台可以理性討論,最憎人盲反,其實你唔睇已經係最大嘅抗議,點解唔俾其他人鐘意睇?
為反而反已見怪不怪啦,話唔睇大台某劇熄機,點知鬼鬼鼠鼠又繼續入嚟討論該劇,俾人捉到斷正!

引用:
原帖由 moyy 於 2017-6-19 01:00 AM 發表

為反而反已見怪不怪啦,話唔睇大台某劇熄機,點知鬼鬼鼠鼠又繼續入嚟討論該劇,俾人捉到斷正!
呢個帖都有留言者話唔睇ViuTV節目的,咪一樣又成日討論ViuTV節目內容。

引用:
原帖由 woltif 於 2017-6-19 01:10 AM 發表

呢個帖都有留言者話唔睇ViuTV節目的,咪一樣又成日討論ViuTV節目內容。
依家係講緊話熄電視完全無睇該劇集,而一路可以知道劇情繼續入嚟鳩噏...

引用:
原帖由 moyy 於 2017-6-19 01:20 AM 發表

依家係講緊話熄電視完全無睇該劇集,而一路可以知道劇情繼續入嚟鳩U...
其實唔難,尤其是而家咁多劇透,再吸納即討啲內容,就可以9up,
我就冇咁好心機。

引用:
原帖由 woltif 於 2017-6-19 01:27 AM 發表

其實唔難,尤其是而家咁多劇透,再吸納即討啲內容,就可以9up,
我就冇咁好心機。
咁咪無鳩聊囉,咁唔like個劇集做完百彈齋主轉台或熄機囉...

引用:
原帖由 moyy 於 2017-6-19 01:35 AM 發表

咁咪無鳩聊囉,咁唔like個劇集做完百彈齋主轉台或熄機囉...
存在感對好多人來說係好重要,呢樣係冇分左中右。

熱門搜尋: 投資 汽車保險 insurance company 估價 外匯 銀行 物業按揭

回覆 引用 TOP

型d Lor,自己有taste

回覆 引用 TOP

以為高人一等囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤冇士 於 2017-6-10 02:49 PM 發表

好多人經常同人講唔睇tvb, 又會問人點解睇tvb, 其實唔係好明呢種人咩心態,睇d咩野要經常同人講?點解又要問人睇某個電視台原因?又好少見人問點解睇viutv,其實係咪俾人知唔睇tvb會型d同高級d?

然後睇tvb劇果個俾人 ...
同人講唔睇tvb,其實就同唱大陸劇好過港劇、大陸演員好過香港既......性質喺一樣,

等於有人講X你老母咁,都喺 “想贏”,喺咪事實,佢地先唔理,講出黎“大你”先,就覺得自己喺贏佐

回覆 引用 TOP

嗰啲咪就係對家啲打手囉.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 moyy 於 2017-6-19 01:20 AM 發表

依家係講緊話熄電視完全無睇該劇集,而一路可以知道劇情繼續入嚟鳩U...
唔睇都知有幾難 知邊個拍咪得羅 睇下套睹城 我只睇過預告 播左幾日d人就話幾爛幾垃圾劇情80-90年代甘

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。