註冊 登入

[香港] 成日同人講唔睇TVB係咩心理?

政治正確同人講一定話唔睇tvb,
掉轉話撐hktv的因為要塑造一個永遠不存在的圖騰來對立於tvb哩隻惡魔,
你當佢係神但hktv采你班傻仔有味轉營網購賣什貨去也
可憐人惟有過底viutv來填補心靈空虛,
哈!viutv哩座新圖騰油漆都未乾又整鑊《矛盾2》自我審查,
搞到哩班人冇晒精神心理無以為繼。

熱門搜尋: 面霜 暗瘡 飄眉 fitness

回覆 引用 TOP

有些人仲搞笑不睇大台,但睇J2及明珠,是否跟著矛盾去睇台………

回覆 引用 TOP

我地毛毛只睇郭文貴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 YM_羅蘭仕 於 2017-6-18 09:55 PM 發表

新世代掛。其實TVB係伴著幾代香港人近五十年。由香港起飛到L型經濟。感情上係會睇下。但主要觀眾群老了。年輕人有太多選擇同比較。大台資源上跟吾上國內大制作,創意上比不上韓日英美源源不絶既精品劇。加上傳媒 ...
ching理性分析    7,80年代社會冇依家咁富裕,娛樂項目亦比較小,tvb提供左好多免費娛樂比市民,雖然tvb係一盤生意但亦係一種社會責任,現今資訊發達,美,日,韓節目容易在互聯網取得,加上內地電視節目進步又太多錢(制作費)tvb實在有d比下去,但新一代唔睇咪唔睇囉,吓吓講到要tvb執笠咁,會唔唔過份咗,所以個人覺得好反感!   

引用:
原帖由 chiko9494 於 2017-7-21 06:57 PM 發表

ching理性分析    7,80年代社會冇依家咁富裕,娛樂項目亦比較小,tvb提供左好多免費娛樂比市民,雖然tvb係一盤生意但亦係一種社會責任,現今資訊發達,美,日,韓節目容易在互聯網取得,加上內地電視 ...
如果有日TVB執笠。代表香港經濟差到ㄧ個點。連ㄧ個電視台都養吾起。吾係講笑會暴動。

回覆 引用 TOP

睇個電視都要駡,未無謂羅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤冇士 於 2017-6-10 02:49 PM 發表

好多人經常同人講唔睇tvb, 又會問人點解睇tvb, 其實唔係好明呢種人咩心態,睇d咩野要經常同人講?點解又要問人睇某個電視台原因?又好少見人問點解睇viutv,其實係咪俾人知唔睇tvb會型d同高級d?

然後睇tvb劇果個俾人 ...
即系會睇甘解😂😂

回覆 引用 TOP

要睇好冇睇ge~~~~~~

回覆 引用 TOP

扮清高。
此地無銀三百兩,
話唔睇嗰啲就係最睇,
仲熟L過你,
好L虚偽;
反而認一路睇一路屌那些,
還算是個人物。

熱門搜尋: 投資 基金 估價物業 樓宇按揭 私人貸款 insurance company

回覆 引用 TOP

真係唔睇就唔會由開場小到結局啦!

回覆 引用 TOP

其實有時候覺得毒果出post

熱門搜尋: 學日文 上門補習 升學 nlp
夠有啲人話只睇viutv啦!
又唔見viutv節目大收,
哩啲人講嘢都好信!

引用:
原帖由 大剌客 於 2017-9-17 12:56 AM 發表

夠有啲人話只睇viutv啦!
又唔見viutv節目大收,
哩啲人講嘢都好信!
咪係成日講TVB有幾好睇 點知全係膠劇

引用:
原帖由 1119394 於 2017-9-17 09:55 AM 發表

咪係成日講TVB有幾好睇 點知全係膠劇
收視證明點膠都高過viutv

引用:
原帖由 wayne138 於 2017-9-17 00:21 發表

其實有時候覺得毒果出post
毒果?

總為反無線,支持妖TV!

仲有

915起,永升增持有線寬頻,做最大股東

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26932400

可能會改為同無線一樣的建制化,大眾化路線

係的話,毒果又反埋奇妙!

希望奇妙可以大氣電波播,可以有埋奇妙揀,重復2009,旺旺蔡亞視有力同無線競爭的美好年代!

(2009旺旺蔡,直至2010,王征入主前,我地成家都係睇亞視多過無線。更成日睇中天亞洲,直至2011停止轉播!)

熱門搜尋: 學日文 上門補習 升學 nlp mba 讀寫障礙
222人類歷史big big大日子
1997 複製羊多莉新年代
2016 J5 222,知識財富新開始

815人類歷史big big大日子
1945 日本戰敗
1948 大韓民國立國
2017 犯民大失勢 無線83新聞台 85財經台 雙雙開台

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。