註冊 登入

[香港] 成日同人講唔睇TVB係咩心理?

成日同人講唔睇TVB係咩心理? E-mail 此主題給朋友

好多人經常同人講唔睇tvb, 又會問人點解睇tvb, 其實唔係好明呢種人咩心態,睇d咩野要經常同人講?點解又要問人睇某個電視台原因?又好少見人問點解睇viutv,其實係咪俾人知唔睇tvb會型d同高級d?

然後睇tvb劇果個俾人問點解睇,通常會話想屋企有聲或者話冇野睇嘛哈哈...其實點解唔可以理直氣壯同人講因爲鐘意睇?驚人睇唔起?

唔係高級 係有更加好既野睇

回覆 引用 TOP

社會一群失敗者的一種對強勢既無奈又倚靠的扭曲心理反射

引用:
原帖由 戰鬥吧 於 2017-6-10 03:02 PM 發表

社會一群失敗者的一種對強勢既無奈又倚靠的扭曲心理反射
亦都有啲一聽或見到Viutv節目有口碑就發晒茅,又是一種心理反射。
利申:舊年連無記躉驚死割蓆割得遲的瑯琊榜和前年尾播的無心法師,我係在無記睇晒全套。

人生流流長,乜都政治正確行先,過得快樂嗎?
引用:
原帖由 woltif 於 2017-6-10 03:14 PM 發表

『口碑載道』係失敗者自U啫!
價值.....2點收視囉!

熱門搜尋: 頭髮護理 防脫髮洗頭水 膠原蛋白 假髮 洗頭水 頭髮
口口聲話唔睇 TVB 個班人 返而最清楚 TVB 做緊咩 燿鼣ㄤ爸鴝C

引用:
原帖由 戰鬥吧 於 2017-6-10 03:29 PM 發表

『口碑載道』係失敗者自噏啫!
價值.....2點收視囉!
Viu 的自家劇集每次都口碑載道,唔知如果放係tvb播,會否口碑載道?

人地話唔睇TVB樓主都唔給?樓主你又咩心理啊?
人地唔睇咪有得佢唔睇囉!
你要睇咪睇囉!又冇人要阻止你,你開個貼黎話人地唔睇有咩意義呢?

引用:
原帖由 good103 於 2017-6-10 04:56 PM 發表

人地話唔睇TVB樓主都唔給?樓主你又咩心理啊?
人地唔睇咪有得佢唔睇囉!
你要睇咪睇囉!又冇人要阻止你,你開個貼黎話人地唔睇有咩意義呢?
你講得好岩,唔睇其實就係唔洗故意同人講唔睇,但係香港就係好多人好刻意話俾人知佢唔睇,而家唔係討論睇咩野邊個台,而係社會太多盲反非黑即白嘅人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤冇士 於 2017-6-10 02:49 PM 發表

好多人經常同人講唔睇tvb, 又會問人點解睇tvb, 其實唔係好明呢種人咩心態,睇d咩野要經常同人講?點解又要問人睇某個電視台原因?又好少見人問點解睇viutv,其實係咪俾人知唔睇tvb會型d同高級d?

然後睇tvb劇果個俾人 ...
扮有品味掛!

引用:
原帖由 宇宙幼稚的牛牛 於 2017-6-10 17:06 發表

扮有品味掛!
同用毒果手機一樣!

又貴又差!

黃絲最愛!

真香港人,梗係睇無線!梗係用android手機!

815人類歷史big big大日子

1945 日本戰敗
1948 大韓民國立國
2017 犯民大失勢 無線83新聞台 85財經台 雙雙開台

# Do Bigger Things - Samsung Galaxy Note 8
引用:
原帖由 cxa343 於 2017-6-10 06:29 PM 發表

同用毒果手機一樣!

又貴又差!

黃絲最愛!

還有不能踏足台灣,否則親生阿媽都要被批鬥為死不悔改!

人生流流長,乜都政治正確行先,過得快樂嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cxa343 於 2017-6-10 06:29 PM 發表

同用毒果手機一樣!

又貴又差!

黃絲最愛!

三姑,你反蘋果日報反到上腦?竟然用形容iPhone為毒果手機?沒事嗎?還說是黃絲最愛?可有數據提供?以我見到實情是香討的愛國愛港師兄們,用iPhone也為數不少的。

此外,甚麼是真香港人?請你不要濫用這個稱呼。就算是真香港人,也不一定要只看無綫,還可以看有線、now、奇妙和ViuTV。還有,無綫是這個「綫」,跟你講過無數次了。最後「真香港人」不一定要用android手機,可是「真中國人」就一定要用國產手機。

口惠而實不至
viutv信哩班花生友就死
係堅撐就唔駛收視仆直啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 赤冇士 於 2017-6-10 04:52 PM 發表

Viu 的自家劇集每次都口碑載道,唔知如果放係tvb播,會否口碑載道?
唔會, 因為去左另一個台, D欣賞角度就會唔同晒.
好似詭探咁, 係VIU台, 我地會話劉錫賢做到陰森既感覺, 正.
如果係大台, 我地會話乜現實邊會有D咁肥既食蕉架. 行都行唔郁, 做食蕉, 膠.

呢個都係詭探要查既案件黎.

熱門搜尋: 辦公室傢俬 interior design 空氣清新機 兒童傢俬 裝修設計 鋁窗工程 地產公司

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。