註冊 登入

白紙想入呢行。。。。

Not 木頭
職業性質: 化妝品採購員(中文)

木頭讀多d中文

引用:
原帖由 maffix 於 2017-7-3 04:15 PM 發表

Not 木頭
職業性質: 化妝品採購員(中文)

木頭讀多d中文
OH-SORI. NOT 木頭.  
應該係........木雕   不過~會唔會係呢D野黎架. 好驚驚呀.

https://hk.news.yahoo.com/%E5%85%A9%E7%94%B7-%E5%A5%B3%E6%B3%B0%E5%9C%8B%E9%81%8B%E6%AF%92%E6%A1%88-%E5%AE%B6%E5%B1%AC%E5%8E%BB%E4%BF%A1%E8%A6%81%E6%B1%82%E5%9C%8B%E9%9A%9B%E5%88%91%E8%AD%A6%E4%BB%8B%E5%85%A5%E8%AA%BF%E6%9F%A5-060800956.html

回覆 引用 TOP

做咩都好過做Merchandiser

引用:
原帖由 SiuMing 於 2017-7-3 06:05 PM 發表

做咩都好過做Merchandiser
但我都係支持做孭蠢,可以磨練手腳快,轉數快,可以出trip 唔駛錢見識世界。

學的人話齋,行行都有佢既難處,做嗰行厭嗰行。如果宜家可以回去1990年,我都係選擇孭蠢業!

引用:
原帖由 234282 於 2017-7-3 07:46 PM 發表

但我都係支持做孭蠢,可以磨練手腳快,轉數快,可以出trip 唔駛錢見識世界。

學的人話齋,行行都有佢既難處,做嗰行厭嗰行。如果宜家可以回去1990年,我都係選擇孭蠢業!
仲有得你出trip先講啦⋯⋯
好多行都可以磨練,唔好做啲就嚟連大陸人都唔做嘅嘢

引用:
原帖由 SiuMing 於 2017-7-3 07:58 PM 發表

仲有得你出trip先講啦⋯⋯
好多行都可以磨練,唔好做啲就嚟連大陸人都唔做嘅嘢
重點係如果可以返去1990年!

回覆 引用 TOP

出trip? 去東莞定汕頭?

引用:
原帖由 styler00hk 於 2017-7-3 08:33 PM 發表

出trip? 去東莞定汕頭?
美國,徳國,澳洲,星加坡,意大利,南非,韓國,日本。。。

周圍跟丅DC擺展覧!

引用:
原帖由 234282 於 2017-7-3 08:48 PM 發表

美國,徳國,澳洲,星加坡,意大利,南非,韓國,日本。。。

周圍跟丅DC擺展覧!
  發下夢啦你. 去萬家拉~搵羅拔仔就有你份呢家.
都係果句~講舊屎. 沖走左好耐啦.

熱門搜尋: 汽車保險 恆生旅遊保險 破產申請 私人貨款
引用:
原帖由 takeishi 於 2017-7-3 09:01 PM 發表

發下夢啦你. 去萬家拉~搵羅拔仔就有你份呢家.
都係果句~講舊屎. 沖走左好耐啦.
做咩啫,成日釘住人,咁我之前真係去過哂呢的地方擺展覽麻!好彩我响本孭蠢書講述了當時情況。

咩宜家無人出trip架咩!

引用:
原帖由 234282 於 2017-7-4 07:37 AM 發表

做咩啫,成日釘住人,咁我之前真係去過哂呢的地方擺展覽麻!好彩我响本孭蠢書講述了當時情況。

咩宜家無人出trip架咩!
唉~唔好成日講番以前啦. 鬼唔知以前好境咩. 以前我夠年年去幾次日本免費旅遊啦. 講呢D和.
以前我夠有15個月糧啦. 越講越傷心.

回覆 引用 TOP

咁呀,新一代即使去東莞驗貨,也可以認識莞式文化,入行就有得著架啦!

宜家靜係請後生仔,老既唔睇CV,所以樓主仍有機會!

熱門搜尋: shampoo 頭髮 膠原蛋白 髮尾油 頭髮稀疏 髮型 護髮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 maffix 於 2017-7-3 02:15 PM 發表

有無興趣做採購Buyer,做化妝品批發跟單,長工/暑期工/part time形式上班,有興趣PM我呀
新手pm唔倒,留個whatsapp俾你90656776 tommy,thx

引用:
原帖由 tommy006 於 2017-7-4 02:05 PM 發表

新手pm唔倒,留個whatsapp俾你90656776 tommy,thx
因住係呢D買手呀. 到時, 要晌海關命令你指住個喼影相.

引用:
原帖由 intarsia 於 2017-7-4 02:58 PM 發表

因住係呢D買手呀. 到時, 要晌海關命令你指住個喼影相.
多謝指教

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。