註冊 登入

[其他] 《申訴》 足球版意見、問題、舉報區

本主題由 隨風飄逝 於 2017-7-13 10:32 PM 加入精華
版主就這位仁兄的處理手法似乎沒有作用:
引用:
原帖由 Michael5cofield 於 2017-8-11 09:47 PM 發表
利記7到上宇宙
http://www.discuss.com.hk/viewth ... page=4#pid465987697

熱門搜尋: 保溫袋 service apartments 通渠 銀行估價 裝修設計 物業按揭 地產公司

回覆 引用 TOP

唔一一表檢舉了:

http://www.discuss.com.hk/space. ... pro&uid=6157292
引用:
原帖由 tonyga. 於 2017-8-12 12:55 PM 發表
引用:
原帖由 tonyga. 於 2017-8-12 12:06 PM 發表
引用:
原帖由 tonyga. 於 2017-8-12 12:04 PM 發表
總版規:
[二] 嚴禁洗版或呃post

呃post的定義是指無意義,空泛,過於精簡,使用符號或圖案表情(打thank you、hihi、推、ccc、... 、see 等都計算在內)
(某些版會有不同的規定,進入不同的版之前,請看清楚該版版規)
洗版是指在一段短時間內不停開新主題,或短時間內不停回覆,全版最後回覆者都是同一人,而無意義的內容,或回覆內容連續相同。
(本討論區規定所有會員,每24小時內每一版只可發表5個新主題)
違者會根據洗版/呃post之數目扣分,每帖扣5~20分不等,勸阻無效/辱罵回覆或情況嚴重者,一經證實後會被禁言三天至永久禁言/禁訪。

回覆 引用 TOP

死性不改
引用:
原帖由 vinkk 於 2017-8-12 04:06 PM 發表

大佬隊波咁7,人地唔抽水都唔好意思啦
所以我唔怪佢地,怪就怪 利 物 浦7
😡😡😡😡
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26834116&page=140#pid466022759

之前已有檢舉記錄(見本投訴帖#40)
引用:
原帖由 vinkk 於 2017-8-1 01:41 PM 發表

我利啲球迷幾時搞到咁低質?😑
英文又唔識,中文又唔掂
都唔知咩居心,係要搞屎棍
世界多幾個你啲咁H人,真係食屎啦☺️
ARM ARM見到有版主又屏蔽了剛好"放監"再次違規的會員的違規內容了

之前隨版在投訴版曾就部份會員投訴球會專帖版個別會員經常性騷擾挑釁曾有以下回應
引用:
原帖由 隨風飄逝 於 2017-6-23 11:30 PM 發表

不是忍去令他們收手.而係從正確途徑去對付有心搞事挑釁的會員.
你見到人殺人.不是要殺人償命.而是要報警讓他入罪.讓他得到法律制裁.
警察法官作用.不是要幫你殺掉殺人犯.而是要讓他入罪.
我感謝你對足版的建議. ...
http://www.discuss.com.hk/viewth ... page=2#pid463435404

不知道隨版一而再放生的目的是什麼?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LimaW 於 2017-8-12 04:15 PM 發表

我本身養開狗, 但有時係街見到流浪狗吠, 我都唔會理佢地, 佢地無地方去係好慘, 我最多通知差慈善機構接走佢地
http://www.discuss.com.hk/viewth ... ge%3D1&page=140

山東魯地,孔府何人,莫把聖人當青天
元宵佳節,佳麗如雲,風流天子問佳人

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eddie.moto 於 2017-8-12 04:18 PM 發表
非利迷入利記專帖討論乜野?等如你隊波去人地主場踢波,人地問你做咩入黎踢波,跟住就話入黎踢下唔得?唔怪狗衝入黎攪事果堆人,怪就怪你個主場咁7,抵比人入黎?
而家其他隊d球迷咁低質素既咩?咁似蝗蟲既d行為?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ho100815 於 2017-8-12 04:21 PM 發表

師兄你養狗咁有經驗我又想問下,如果d流浪狗唔只吠仲追住你咬會唔會一腳伸開佢,如太暴力我又驚俾人話我虐蓄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eddie.moto 於 2017-8-12 04:27 PM 發表

所以你估咁易做4萬9
大家都體諒下佢地無家教,佢地都唔想
Btw希望今晚淨勝2-3:0,上一個鐘榜首先都開心

回覆 引用 TOP

統一作回覆啦.也當有感而發.
你們彼此之間的檢舉都是互相單單打打.你睇佢唔順眼.佢又黎踩場.

不過在足版這些都不能避免.大家自己都有既定立場.球隊之眾.多不勝數.單單英超都20隊啦.
討論區亦係社會縮影.現在不是封建社會.大家有自己意見立場正常不過.
我們針對的.是攻擊他人的違規言論.不是有什麼立場之類的所謂偏袒.

和而不同.亦係討論區最希望做到的宗旨.不是要你100個人.講同一句話.係要你們100個人.講100句不同的說話時彼此能互相尊重.
有人搞事.版主盡量個別處分.但責任是你們要通知版主跟進而不是與之對罵.一唱一和侮辱他們是狗.是豬狗不如.
搞事者.亦應自重. 個人修養行為好反映在自己字裡行間. 討論區被禁.開個帳號改頭換面誰不會? 但若果連討論區都要做到咁.現實世界亦不見得可以好多少.有時間比你地思考.再出字既討論方式.都控制不了自己. 何況是面對面的即時交流.
再者.冤冤相報何時了. 一世人幾十年命.可能係香討留低幾條腳毛既時間.就只係呢幾年.比盡十幾年. 活係彼此針鋒相對既環境.不如珍惜下你我匿名講波會友既歲月啦.

豈能盡如人意?但求無愧於心。

世事常變;但請保持自己的赤子之心;
不要在忙碌的生活中迷失自己。

回覆 引用 TOP

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26834116&page=149&authorid=3700506
引用:
原帖由 Humour 於 2017-8-12 07:52 PM 發表
呢隊利記廢撚到
引用:
原帖由 Humour 於 2017-8-12 08:02 PM 發表
廢到無野講
引用:
原帖由 Humour 於 2017-8-12 08:12 PM 發表

個龍都ON9過人
引用:
原帖由 loopa_arse 於 2017-8-12 08:03 PM 發表
good 2:1
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26834116&page=149#pid466033229

引用:
原帖由 H4466 於 2017-8-12 08:12 PM 發表

天水圍美斯?

你今日先屏蔽了5個這位仁兄的REPLY

http://www.discuss.com.hk/viewth ... mp;authorid=5527303

以上這些又是什麼目的的"討論"??

熱門搜尋: DHA 超聲波 bb奶粉

回覆 引用 TOP

仍然有同一班人多次入球會專帖攪事:

前科:
引用:
原帖由 670049071 於 2017-6-15 08:40 PM 發表
利記7爆英超
http://www.discuss.com.hk/viewth ... page=3#pid463018673

引用:
原帖由 670049071 於 2017-8-12 08:21 PM 發表

人地入黎睇下點劫富濟貧😁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超級速遞黑俠 於 2017-8-12 08:23 PM 發表
呢隊利記可能係史上最能廢
http://www.discuss.com.hk/viewth ... page=2#pid466034192

回覆 引用 TOP

閣下舉報違規.我先感謝你的熱心
但你要搞清楚兩點.
一點是蓄意攻擊.即是毫無理據的漫罵.侮辱
與批評不一樣.
所針對的是事情抑或特定球隊.人物.亦大有分別.
你明白嗎?

引用:
原帖由 隨風飄逝 於 2017-8-13 03:39 AM 發表

閣下舉報違規.我先感謝你的熱心
但你要搞清楚兩點.
一點是蓄意攻擊.即是毫無理據的漫罵.侮辱
與批評不一樣.
所針對的是事情抑或特定球隊.人物.亦大有分別.
你明白嗎?
就#85的投訴,如果你認為有會員講"呢隊X廢撚到"係你容許的話,我係唔係可以大聲講"呢隊曼聯廢撚到"先?你連"49000"都容不下(這點我認同架)

而我就#86的舉報是一個重覆違規的慣犯,版主對VIP級別的會員扣100分也沒有阻嚇作用

另外,之前有人用"丙朗"你就覺得有問題,依家"天水圍美斯"又無問題了?以你處理"丙朗"的標準,有媒體採用過"天水圍美斯"呢個名嗎?
引用:
原帖由 隨風飄逝 於 2017-6-26 01:26 AM 發表

想請問閣下一點. 你是不會寫C朗 抑或 你字典中沒英文?
我當你無知. 只屏蔽而不作扣分. 當然念及你初犯.
你卻處處針對. 檢舉包括我的言論. 這種寬己嚴人的態度.
到底是誰不公允.誰針對誰?
我今天不是不讓你想搞笑. 想灰諧.
一直都有會員反映想討論氣氛輕鬆點.
我們都一直放寬執法尺度.
但如有心搞事的. 我們都一清二楚.
情緒一時上來. 又或真的無傷大雅的. 我們也懂怎麼去分..
引用:
原帖由 隨風飄逝 於 2017-6-26 12:55 PM 發表

閣下留意返自己檢舉的是幾時的帖子?
那當我孤陋寡聞. 我在這版多年. 丙朗一詞從未被允許使用. 包括以往的版主. 直至現今.
屏蔽已是最輕微的警告. 對你亦無不尊重之處.
反而是閣下被警告. 心生不忿. 第一時間居然不是想自己到底錯了些什麼. 而是把全個足版的言論巡一遍. 兩三個禮拜時的帖子都唔放過.
你心態是想拖其他人下水. 陪你一同被警告扣分. 抑或只是戲弄版主?
再講. 建議閣下學會尊重別人. 你今天不滿意我. 我不介意. 無論版主做什麼決定. 都肯定有一方人不滿. 尤其足版.
但基本尊重同器度. 在你字裡行間都反映得出來.
你違規. 你自己都講左點解被我扣分. 我亦解釋得好清楚為什麼丙朗一詞在足版一直被禁止使用.
你現在只是找一堆其他會員的非官方名稱來逐個質疑我. 翻會員舊帳.
引用:
原帖由 隨風飄逝 於 2017-6-26 01:39 AM 發表

另外亦可稍稍解釋下.有關球員非正式官方名稱.
主要有分幾種.
一種是有心搞事而取的.
一種是傳媒有使用過的.
一種是諧音.會讓人會心微笑的.
一種是因為球員本身特色而取的.
亦有一種是不少會員曾手誤.讓大家接著使用的
.

當然.要說哪些可接受.哪些不可接受.實難以用一條界線清楚劃分.
只能憑用意. 動機甚至上文下理等等去推斷. 無傷大雅的. 我們都希望不干涉.
而有心搞出來的. 我們定當跟進.

引用:
原帖由 ballsuperball 於 2017-8-13 07:13 PM 發表

就#85的投訴,如果你認為有會員講"呢隊X廢撚到"係你容許的話,我係唔係可以大聲講"呢隊曼聯廢撚到"先?你連"49000"都容不下(這點我認同架)

而我就#86的舉報是一個重覆違規的慣犯,版主對VIP級別的會員扣100分也沒 ...
"49000"你認為是單純批評?
唔係我容唔容得下.而係蓄意侮辱字眼.而且根本不是針對球場上既表現."死曼狗"是在侮辱所有曼聯球迷.有關人士.

"呢隊X廢..."你無啦啦講緊其他野.彈一句「呢隊波不嬲廢開」那是違規.如正在比賽."C朗廢到.咁都扭唔到" "車仔咁屎.咁都比人入幾粒" "曼聯搞乜X阿." 這些是批評球隊場上表現差劣.

你到現在.跟我交手這麼久.都未明白何謂侮辱.何謂批評. 你講果句.如果曼聯踢緊.踢得好差.又攻唔入又守唔穩.你一樣可以咁講.因為你是針對表現.對事而不對人.
你今天罵人曼狗.乜都好.你是針對特定對象. 某族群.對人而不對事. 到底你明白嗎?

你提及那位會員.扣佢100分沒用.禁言又沒用.是否要報警.上門拉人?
佢再犯我亦不會姑息.何況他哪次我沒處分?

我不太知道"天水圍美斯"點解.亦不知背後代表咩意思.
但"丙朗"一向不彼接受.C朗好難打嗎.要打丙朗?

在閣下眼中.就是我容唔容得下.一切以我說過為準.找返我說過既說話逐點質疑.
你是否要冷靜下.自己現在是否因為一些情緒影響了你的思路?

你在檢舉時.一次都沒檢舉利物浦專帖其中一位三番四次侮辱其他球隊球迷為「狗」的會員.你既然認為你認同這違規.又大義凜然.何不檢舉他讓我跟進?

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。