註冊 登錄

點解香港人接受不到陳偉霆及GEM?

點解香港人接受不到陳偉霆及GEM? E-mail 此主題給朋友

點解?
如果復頒亞太男女,佢地有d機.....

Gem比陳好好多,Gem未上大陸發展在香港已開到紅館,陳在香港幾乎未紅過。

回覆 引用 TOP

係某部分香港人接受唔到啫
我接受到喎, 亦好替佢地開心!

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
宇宙漿太囂張,really淫已成笑柄代名詞...

熱門搜尋: 隱形眼鏡 更年期 青光眼
香港寫照:
上梁不正下樑思歪,學子痴瘋帶妖亂舞
霉果洗腦荼毒愚民,政棍為利賣港害民
對抗脅迫有恃無恐,癱瘓交通橫蠻霸道,
世風日下罷課可恥,強搜攔路令人髮指
虛偽民主自私作主,佔中變質民心盡失
妄顧民生天怒人怨,動亂失控無法無天,
社會分裂永無寧日,破壞經濟風光不再

回覆 引用 TOP

大家討論之前,
唔該搞清楚一樣嘢:
陳生現在H主要身份,
係演員,
唔係歌手……

回覆 引用 TOP

陳偉霆大陸未紅喺香港已經有幾套電影做主角,都叫發緊圍。。gem完全係比香港傳媒玩死,報紙寫乜d人就信乜,不過冇所謂,佢係大陸台灣都係一線,尤其呢期台灣紅到癡線,首光年之外喺YouTube 已經2個月台灣第一,邊個歌手唔想要更大舞台。有實力去邊發展都會紅。。

香港人憎人富貴厭人貧!

回覆 引用 TOP

驚人叻又好憎人渣!

熱門搜尋: 韓國護膚品 eyeliner 韓國代購

回覆 引用 TOP

三個字:黑人憎
演技足球

影帝最強

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Iamshameless 於 2017-7-15 02:05 AM 發表

這樓主兜來兜去,相信到最後又會變成插容祖兒.

GEM係香港有個嚴重問題,就係佢從未真正得過年長一些嘅人嘅市場,以我所見25以上一般對佢冇乜好感,佢中低音麻麻不利廣東歌,唱腔成個Christina Aguilera 漢化版,好 ...
對不起,25以上一般對佢冇好感,師兄呢個觀點我唔太同意。

Gem演唱會有好多中年甚至接近長者觀眾,上次我睇佢演唱會,單係我旁邊個兩位,唔好話廿五,五十五都可能唔止,我睇過好多歌手二十出頭時嘅演唱會,Gem係少有觀眾年齡層咁多元的。

我自己都中年,我同我身邊好多年過三十嘅朋友都中意gem。

單單香討音樂版,都有唔少話中意gem嘅師兄師姐字裡行間透露自己年紀唔細,例如話gem做得自己個女之類。

陳偉庭年紀越大越型越靚仔,基本上佢一出到我已經覺得佢唔錯
Gem以前我都好唔鍾意佢架,自從睇完我是歌手再聽佢唱歌發覺好正,傳媒成日亂up寫衰藝人

回覆 引用 TOP

少拍劇、入屋歌,年過30歲的樂迷對娛樂新聞不太熱束,也不願意接觸同理解新事物,所以對GEM會較陌生。港人也愛把政治扯上任何事,GEM的政治取態和大部份年輕人有分歧便成為眾矢之的,年長的對她不熟悉,年輕的又討厭她,因此在港没出路。

引用:
原帖由 一人行 於 2017-7-15 06:55 AM 發表

對不起,25以上一般對佢冇好感,師兄呢個觀點我唔太同意。

Gem演唱會有好多中年甚至接近長者觀眾,上次我睇佢演唱會,單係我旁邊個兩位,唔好話廿五,五十五都可能唔止,我睇過好多歌手二十出頭時嘅演唱會, ...
我只能說,作為中年人,我所識近百近年紀親友,只有一人說欣賞她,係咁多. 佢粵語歌唔入屋亦係事實.

而香港人看演唱會是種很奇怪的活動,幾年前我老友兩夫婦竟陪個女去看黑澀會表演,將相放FB,佢地d相中仲見大把中年人聽衆,咁是否黑澀會多上年紀歌迷? 我搔晒頭了.

引用:
原帖由 潛入者 於 2017-7-15 07:37 AM 發表

少拍劇、入屋歌,年過30歲的樂迷對娛樂新聞不太熱束,也不願意接觸同理解新事物,所以對GEM會較陌生。港人也愛把政治扯上任何事,GEM的政治取態和大部份年輕人有分歧便成為眾矢之的,年長的對她不熟悉,年輕的又討厭 ...
GEM當日只係係咁兒支持下特首啫,算唔算咩政治取態呀?

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。