註冊 登入

[遊記分享] 一人 hea 遊東京 5 日

本主題由 superLOO 於 2017-8-3 12:22 PM 限時高亮

一人 hea 遊東京 5 日 E-mail 此主題給朋友

話說上次嘅家族之旅只係留咗一晚東京,實在唔夠喉,成日念念不忘想再去,於是⋯⋯
我又出發啦!

Day 1(Part 1)

同上次一樣,又係搭 CX524 零晨機出發!

不過今次就因為機件故障, delay 咗成個鐘先上機!

上機後又因爲航空管制再 delay 多半個鐘,最終成兩點半先起飛!

終於喺日本時間 08:15 落機啦!

因為喺辦入境手續前加多咗好多影相指模 counter, 所以入境非常順利, 08:35 已經攞埋行李出嚟喇!

出閘後轉右向住鉄道方向行!

搭扶手電梯落一層轉左就嚟到鉄道大堂喇!

我 book 咗新宿酒店,所以決定搭 Narita Express 直出新宿。

竟然冇乜人排隊⋯⋯

支持

引用:
原帖由 亞婷婷 於 2017-7-15 08:59 AM 發表

支持
婷婷姐咁快見完家長

2015 福島,新潟妙高 秋ソ紅葉チシベ旅

Day 1(Part 2)

話咁快就輪到我買車飛⋯⋯

因為全程住新宿,所以就買 round trip, ¥4000 來回,抵呀!

買完飛已經 08:42,架車開 08:53,要快啲入閘落去月台先得!

因為太心急,明明坐 8 號車廂,但竟然搭咗落 1-6 號車箱嗰邊嘅扶手電梯!

不過唔緊要,落到月台都係行返過兩個車箱距離啫!

等咗一陣列車就到站喇!

我坐窗邊位⋯⋯

沿途可以睇吓風景!

途中見到 Skytree 呀!

引用:
原帖由 亞婷婷 於 2017-7-15 08:59 AM 發表

支持
多謝你嘅極速支持!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Melay 於 2017-7-15 09:05 AM 發表

婷婷姐咁快見完家長
5分鐘搞定,小肥操行拿A+,托賴

引用:
原帖由 亞婷婷 於 2017-7-15 09:16 AM 發表

5分鐘搞定,小肥操行拿A+,托賴
恭喜恭喜!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 飛驒牛 於 2017-7-15 08:57 AM 發表

話說上次嘅家族之旅只係留咗一晚東京,實在唔夠喉,成日念念不忘想再去,於是⋯⋯
我又出發啦!

同上次一樣,又係搭 CX524 零晨機出發! ...
支持牛牛!剛才見你搭這班飛機delay咁多嚇了一跳呀

因為我下個月會搭呢班機同日駁機去青森睇夏祭怕時間上失預算已經打電話去MP 查詢

謝謝你的分享,對我非常有用

引用:
原帖由 Melay 於 2017-7-15 09:59 AM 發表

支持牛牛!剛才見你搭這班飛機delay咁多嚇了一跳呀

因為我下個月會搭呢班機同日駁機去青森睇夏祭怕時間上失預算已經打電話去MP 查詢

謝謝你的分享,對我非常有用
好開心呀! Melay 大師姐大駕光臨!
多謝支持!
話時話,我搭過好多次呢班零晨機,都係第一次 delay 咁多,同機有啲人應該都係趕轉機,所以好心急,但都無辦法⋯⋯ 最好都係預多少少時間啦! 師姐係喺成田轉機定係過去羽田轉呀?
不過 Melay 師姐咁資深嘅旅日達人就唔驚啦!一定攪得掂嘅!

引用:
原帖由 飛驒牛 於 2017-7-15 10:33 AM 發表

好開心呀! Melay 大師姐大駕光臨!
多謝支持!
話時話,我搭過好多次呢班零晨機,都係第一次 delay 咁多,同機有啲人應該都係趕轉機,所以好心急,但都無辦法⋯⋯ 最好都係 ...
如果delay到08:00真係會有好大問題我是去羽田𨍭機

不過CS安撫我因為這陣子delay是有空管問題導致,著我8月才打去CS看看有如何可以安排

本身我絕非杞人憂天之人,唯有聽CS意見暫時唔諗咁多住

熱門搜尋: 旅遊保 基金 旅遊保險 保險

支持下先,C姐咁快又獨遊真羨慕,玩得開心d

熱門搜尋: cosmetics eye 韓國護膚品 保濕 雙眼皮手術 make up bb cream
支持精彩遊記,留言就是續寫的動力!

引用:
原帖由 飛驒牛 於 2017-7-15 08:57 AM 發表

我又出發啦!

同上次一樣,又係搭 CX524 零晨機出發! ...
原來師姐又出發了,唔怪得話我昨晚回蟹店名時間啱啱好啦

一人遊玩得開心啲呀

留腳毛睇
我好少落呢邊留腳毛架,寫精彩d呀

Day 1(Part 3)

列車準時 10:19 到達新宿駅!

跟住指示牌行去南口出口!

出咗南口要過馬路去對面,其實對面就係新南口,應該出甲在州街道出口先啱,蠢咗!

過到甲州街道出口呢邊轉右,嚟到十字路口就過馬路去對面!

過馬路後轉左,嚟到麥當勞再轉右,最右手邊嗰幢建築物就係我嚟緊呢幾日住嘅酒店喇!

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。