註冊 登錄

返左工一陣都可以點觀察到間公司d 人際關係好唔好∼

返左工一陣都可以點觀察到間公司d 人際關係好唔好∼ E-mail 此主題給朋友

返左新工唔算好耐,但為免自己會得罪人/ 想同人做朋友都係睇下有冇咩伏∼
我見到有個同事轉工,但都唔係好多人同佢farewell∼
又見到有同事旅行完買左手信返黎,whatsapp 叫埋d 人食,d 人都係whatsapp 到冇人應佢∼
其實間公司唔算大,點樣睇得出邊d 人係人緣好同埋應該識邊d 人比較安全d?

引用:
原帖由 faiceng 於 2017-7-16 19:13 發表

返左新工唔算好耐,但為免自己會得罪人/ 想同人做朋友都係睇下有冇咩伏∼
我見到有個同事轉工,但都唔係好多人同佢farewell∼
又見到有同事旅行完買左手信返黎,whatsapp 叫埋d 人食,d 人都係whatsapp 到冇人應佢 ...
做好本份先啦

引用:
原帖由 walker11 於 2017-7-16 07:16 PM 發表

做好本份先啦
唉… 我做左啦,但係我上次份工話比我聽做好自己本份唔夠,
仲要識睇公司d 人際關係,唔係好易中伏

我都覺得做好自己重要啲 間間公司都唔同

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 faiceng 於 2017-7-16 19:20 發表

唉… 我做左啦,但係我上次份工話比我聽做好自己本份唔夠,
仲要識睇公司d 人際關係,唔係好易中伏
熟哂工作,唔使麻煩人,同事自然會有計傾

引用:
原帖由 walker11 於 2017-7-16 07:36 PM 發表

熟哂工作,唔使麻煩人,同事自然會有計傾
我熟咗工作啦,有嘢唔明都會真心請教人... 唯獨上司到夾極都夾唔到

引用:
原帖由 faiceng 於 2017-7-16 19:36 發表

我熟咗工作啦,有嘢唔明都會真心請教人... 唯獨上司到夾極都夾唔到
人夾人緣,無謂強求,但求問心無愧

引用:
原帖由 walker11 於 2017-7-16 07:40 PM 發表

人夾人緣,無謂強求,但求問心無愧
唉… 咁又係,其實佢既做事方法令到我唔知可以點樣做事,等我一陣開post 請教下大家先

回覆 引用 TOP

睇下佢地會唔會傾閒計, 食飯時互動點

熱門搜尋: 婚禮 結婚對戒 耳環 情侶戒指 鑽石 證婚
引用:
原帖由 RReenn 於 2017-7-16 07:48 PM 發表

睇下佢地會唔會傾閒計, 食飯時互動點
都係… 如果上司買左野返黎話請大家食,又係公司群組到講但冇人應佢,佢係未人緣差到一個點

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 faiceng 於 2017-7-16 07:36 PM 發表

咁就祝你好運

引用:
原帖由 鴨梨洲陳煒安 於 2017-7-17 08:52 AM 發表

咁就祝你好運
多謝... 其實同上司夾到係最好,但又無得勉強。

回覆 引用 TOP

唔駛睇啦,廢物通常會死在一堆。

正所謂痴痴呆呆,座埋一台。

唔好理呢班人就夠。

回覆 引用 TOP

試下係間公司周圍問人借錢

回覆 引用 TOP

我都覺得做好自己重要啲 間間公司都唔同

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 26 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。