註冊 登錄

公屋男(私樓仔),攪到2女同事面阻阻。

公屋男(私樓仔),攪到2女同事面阻阻。 E-mail 此主題給朋友

事源有個保安仔,揾8千幾,冇咩人理佢。有一日同人傾解,比人知佢係大學生,但點解咁低人工?

原來係佢自己要求的,佢話19稅已申請公屋,排多2年,入息唔過就可以上樓。而佢屋企有私樓第日留比佢(獨仔)。

咁佢就可以住公屋,第日收租,如果公屋唔住又可以申請居屋。

有2個女同事睇中佢原來有學歷及有潛質,所以就面阻阻,睇下邊個食到公屋男!

引用:
原帖由 234282 於 2017-7-17 08:18 AM 發表

事源有個保安仔,揾8千幾,冇咩人理佢。有一日同人傾解,比人知佢係大學生,但點解咁低人工?

原來係佢自己要求的,佢話19稅已申請公屋,排多2年,入息唔過就可以上樓。而佢屋企有私樓第日留比佢(獨仔)。

咁 ...
住公屋不可有私樓的,申請到公屋,快快買居屋,就是人生勝利組了

傻仔以為分左幾個身癲癲地咁以爲人地好介意打錯字

回覆 引用 TOP

的女就係咁現實,宜家得2類:

1。窮L冇樓,不要埋身。

2。私樓仔,公屋仔大受歡迎!

二極化!

引用:
原帖由 234282 於 2017-7-17 01:07 PM 發表

的女就係咁現實,宜家得2類:

1。窮L冇樓,不要埋身。

2。私樓仔,公屋仔大受歡迎!

二極化!
agree

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 234282 於 2017-7-17 08:18 AM 發表

咁 ...
筍盤 ??

回覆 引用 TOP

我公司個保安有樓收租又如何,返工淨係識行行企企撩女仔,垃圾

單身人工上限係10500左右, 點解要求8000?

回覆 引用 TOP

佢今年幾歲,點解單身申請可以咁快排到公屋

以我所知申請公屋個入息包括好多樣野,唔止薪金,花紅津貼,投資利息所有收入都計在內

引用:
原帖由 ilbelieve123 於 2017-7-17 08:39 PM 發表

以我所知申請公屋個入息包括好多樣野,唔止薪金,花紅津貼,投資利息所有收入都計在內
如果花紅唔係年年guarantee, 可以唔計.

津貼一定要係每年定期會有先會計.

回覆 引用 TOP

呢D男人死全家就岩架啦

另外.....膚淺既女人唔死都無用

熱門搜尋: 婚禮 結婚對戒 耳環 情侶戒指
[四] 嚴禁污辱,粗口罵戰或發放誹謗言論
希望各會員能理性討論,不得人身攻擊,使用污辱,詆毀個別民族、地區人民,粗言穢語或帶有粗口的貼圖。
污辱是指言詞卑劣且令人難堪,利用尖酸刻薄的字句惡意抨擊或中傷對方,及以貶義之字詞形容對方。(本論壇是可以用粗口的,但如果是針對個人或對罵為目的者,即犯版規)
嚴禁叫囂辱罵、惡意攻擊、使用不雅文字及其他可能引起爭議之用詞,亦不得惡意冒用人名、更改人名、不雅暱稱、揭人隱私、散播未經查證的謠言、發放/張貼可能觸犯誹謗之言論及消息,或觸犯香港法例之言論。
初犯扣50分,警告無效或辱罵版主禁言三天或永久禁言/禁訪。
以PM騷擾辱罵會員者屬極度惡劣行為,一經查證禁言三至七天或永久禁言/禁訪。

回覆 引用 TOP

引用:

有2個女同事睇中佢原來有學歷及有潛質,所以就面阻阻,睇下邊個食到公屋男!
有學歷都無用
人地見佢做左咁多年保安, 無其他工作經驗, 未必會考慮佢
就算請佢, 都會壓到個價好低

除左有樓收租, 都唔算係好有潛質

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ilbelieve123 於 2017-7-17 08:39 PM 發表

我都想知

回覆 引用 TOP

有冇攪錯呀,單身上樓問題政府上年先發自己反應慢,佢講得8千幾要求,起碼5年前既事,排公屋的野點會講得咁清楚,係的窮人以為睇下帖就有資料,冇可能囉。

真係可L憐,仲點係人哋大學生,有計劃,有部署,想讚下佢叻仔,並非為窮人出帖敎點上樓,我都唔知架!

引用:
原帖由 234282 於 2017-7-18 07:17 AM 發表

有冇攪錯呀,單身上樓問題政府上年先發自己反應慢,佢講得8千幾要求,起碼5年前既事,排公屋的野點會講得咁清楚,係的窮人以為睇下帖就有資料,冇可能囉。

真係可L憐,仲點係人哋大學生,有計劃,有部署,想讚 ...
想講既係佢19稅已經排,以前班人看到正苦漏洞,個個同學都排,以前排6年左右,估計佢25稅左右已經有機會上樓。

成為有地方卜野既年青人。

宜家政府上年先發現青年人喪排亂排,宜家邊有咁易,這些機會你們已經錯過了,不是你的。

伸延閱讀
 27 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。