註冊 登入

排隊入停車場 警察都要抄牌 !! (有圖)

引用:
原帖由 changingcurrent 於 2017-7-17 09:59 AM 發表

?oh=c72e951effdb506c5dbf69267ee308d2&oe=59FB6E78

排隊入停車場罰$450,香港現實愈來愈似爛片

原圖 ...
我讚成, 由其係HOME SQUARE, 成日塞鬼晒條路,
我唔係去home square, 只係去政府合署上落客, 中間攝落去又話我打尖,
好心無位就泊第二個場啦, 阻住晒條路

不嬲都炒架啦,德福二期都係咁。

回覆 引用 TOP

唔明,點樣"不按交通指示行車"?有冇師兄指教鵅H

Confidence in Motion
引用:
原帖由 ebin 於 2017-7-17 10:13 AM 發表

唔明,點樣"不按交通指示行車"?有冇師兄指教鵅H
前邊和左邊有條路唔行, 個個停向停車場門口等車, 但條路唔比停車的

熱門搜尋: 髮尾油 防脫髮洗頭水 頭髮護理
早十年因經濟差時減少抄牌, 收到投訴只係叫咪叫司機駛走, 久而久之走家陣新一代司機當老馮

如阻塞其他人,抄牌好合理

齍闚here is your vtec button? where is your rn car?  how did U fix the rear window button?齍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 paulcheung2008 於 2017-7-17 10:14 AM 發表

前邊和左邊有條路唔行, 個個停向停車場門口等車, 但條路唔比停車的
就算單黃都無, 都係得合法停車位先可以停車, 其他地方唔係落客即走就抄得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inv1990 於 2017-7-17 10:15 AM 發表

早十年因經濟差時減少抄牌, 收到投訴只係叫咪叫司機駛走, 久而久之走家陣新一代司機當老馮
咁似DQ 既CASE, 早十年只係一兩個玩下野算數, 宜家個個當老馮玩野

引用:
原帖由 paulcheung2008 於 2017-7-17 10:14 AM 發表

都係有唔明: 即係話喺馬路上如果我行緊條線塞車,我跟塞,警察可以抄我牌? 法例話前面塞車一定要轉線揾路走才算"按交通指示行車"

Confidence in Motion
排隊唔係大哂,阻路就自己醒目泊其他地方啦,其他人唔使用路咩?

引用:
原帖由 ebin 於 2017-7-17 10:29 AM 發表

都係有唔明: 即係話鰤邪穭W如果我行緊條線塞車,我跟塞,警察可以抄我牌? 法例話前面塞車一定要轉線M路走才算"按交通指示行車"
係馬路上行緊條線塞係唔同黿〞p喎!

熱門搜尋: 消脂 護膚品 美容課程 美容 去黑眼圈

回覆 引用 TOP

香港真係有好多*異見*人士,雙黃線停車已經唔啱,仲要造成塞車影響他人,都係認為自己無錯!

香港d路設計到呢...周圍都係陷阱, 大家小心!

識唔識分排隊等位同塞車?

熱門搜尋: 肝癌 言語治療 牙醫 腰背痛 牙齒美白 癌症 心臟病
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。