註冊 登入

你地隻寵物死左之後傷心左幾耐?

你地隻寵物死左之後傷心左幾耐? E-mail 此主題給朋友

女朋友上個星期隻狗死左,見佢極度傷心,日日喊到隻眼都腫哂,食飯又冇胃口
上堂又冇心機仲走左幾堂,聽佢講隻狗由佢10歲養到依加,當正佢一家人咁
我都明白係會好傷心,但係見佢咁樣落去都唔係辦法,我又好似冇野可以做到去幫佢
搞到我都唔知點算,係咪應該順其自然等時間慢慢沖淡就冇事?

引用:
原帖由 太子櫈 於 2017-7-18 10:54 AM 發表

女朋友上個星期隻狗死左,見佢極度傷心,日日喊到隻眼都腫哂,食飯又冇胃口
上堂又冇心機仲走左幾堂,聽佢講隻狗由佢10歲養到依加,當正佢一家人咁
我都明白係會好傷心,但係見佢咁樣落去都唔係辦法,我又好似冇野可以做到 ...
人地話再養新ge可以療傷,,但我接唔到新ge..堅持唔再養,,我幾年時間先放低,,順其自然la..

買番隻樣貌同之前一隻差不多嘅狗狗送俾女友,
讓新狗狗做"愛的替身"

回覆 引用 TOP

一直不敢養

回覆 引用 TOP

火化未??  整條狗狗dna鍊比佢帶係身,,個心會舒服DD..

回覆 引用 TOP

看到自己隻寵物,

病到瘟瘟鄧鄧,

主人我又只可以望住佢

又唔可以做到啲乜

心情好矛盾!

寧願她死咗唔駛受苦好過!

回覆 引用 TOP

都唔怪得你女朋友咁sad啦,自佢有意識以來隻狗陪左佢大半世,比荍痚_碼要一個月先回復到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwankwan1997 於 2017-7-18 11:26 AM 發表

人地話再養新ge可以療傷,,但我接唔到新ge..堅持唔再養,,我幾年時間先放低,,順其自然la..
同感, 走咗2年, 佢一直仲係個心度, 亦唔想再養

引用:
原帖由 13032010 於 2017-7-19 10:42 AM 發表

同感, 走咗2年, 佢一直仲係個心度, 亦唔想再養
我試過想領養,,家訪左可以接返屋企時..最終個心都係抗拒,,我覺得自己好衰被遺棄ge都唔幫,,但我真係唔得。。  我fd果隻走左年幾度佢男友同佢一齊養..心情好好多,,你都順其自然..

回覆 引用 TOP

順其自然啦   只可以係咁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 太子_ 於 2017-7-18 10:54 AM 發表

我都明白係會好傷心,但係見佢咁樣落去都唔係辦法,我又好似冇野可以做到 ...
我次次都會食咗佢, 之後就買新

直路狂, 灣路狼

回覆 引用 TOP

傷心2星期,重新再養要1年先做到

回覆 引用 TOP

五年.....

熱門搜尋: 身體檢查 wedding 新娘化妝 婚禮 生bb 婚宴

回覆 引用 TOP

我個大陸親戚死左只狗,全家人煮埋來食

回覆 引用 TOP

18 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。