註冊 登入

和風晚餐+幻彩詠香江海上遊

和風晚餐+幻彩詠香江海上遊 E-mail 此主題給朋友

好多年前睇過幻彩 fing 噹噹,之後一直都冇再去睇了。印象中我無跟過本地團 但前排見到有旅行社做超級星期三有優惠,$158@ 包食9道菜日本野+上船遊覽維多利亞港 2hrs (包一杯無酒精飲品) ,咁抵又好似幾浪漫咁喎,所以我上個星期日就去左 try try 啦,hahahaha

N年無去過加太賀! 啲食物質素o唔ok

引用:
原帖由 土立口大心 於 2017-8-24 01:26 PM 發表

好多年前睇過幻彩 fing 噹噹,之後一直都冇再去睇了。印象中我無跟過本地團 但前排見到有旅行社做超級星期三有優惠,$158@ 包食9道菜日本野+上船遊覽維多利亞港 2hrs (包一杯無酒精飲品) ,咁抵又好似幾浪漫咁喎, ...
我都成日見到呢啲廣告呀,不過未去過,搵次得閒去試下,食物得唔得呀

首先5pm 就自行去餐廳門口等,向導遊點名後,就可以入座食野。

野食唔錯,多到食唔晒,惟一可惜三文魚太乾。

鹽燒三文魚骨腩

炭燒針魚乾

野菜豚肉棒棒餃

加州陽光飯卷

迷你花之戀刺身

A 級西冷牛扒

野菜豚肉炒烏冬

蟹子沙律

炸蝦野菜天婦羅

上菜都幾快,食飽飽就周圍影下相加 hea 下。

hea 到 6:30pm 左右,旅遊巴司機就車我地去太空館落車,再自行行去TST 碼頭,因為7:30pm 先排隊上船,所以呢段時間我地係自由活動。

行到去文化中心果頭,聽到許志安唱歌,仲比我偶遇 JW 佢好 nice 喎

回覆 引用 TOP

之後我地去左碼頭樓上影相,原來呢邊影相個 view 好靚架 !!! 香港夜景真係好靚

碼頭附近仲有好多年輕人喺度跳舞表演,睇下行下,好快就到7:30pm 了,但船未到,我地約 7:45pm 先上船,佢係一架中式仿古船。我地直上二樓,睇風景靚 d 嘛。吹住海風,都幾舒服。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sictakho 於 2017-8-24 01:28 PM 發表

N年無去過加太賀! 啲食物質素o唔ok
我都係幾年前去過而已

食物 ok,冇咩驚喜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 www9030 於 2017-8-24 01:29 PM 發表

我都成日見到呢啲廣告呀,不過未去過,搵次得閒去試下,食物得唔得呀
無聊可跟下   食物都 ok

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 土立口大心 於 2017-8-24 01:34 PM 發表

首先5pm 就自行去餐廳門口等,向導遊點名後,就可以入座食野。

野食唔錯,多到食唔晒,惟一可惜三文魚太乾。

鹽燒三文魚骨腩
嘢食都唔錯呀,多唔多人join呢啲團呀

真的很便宜

引用:
原帖由 www9030 於 2017-8-24 02:19 PM 發表

嘢食都唔錯呀,多唔多人join呢啲團呀
當日有兩團都 full 呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 農場清涼的馬 於 2017-8-24 02:48 PM 發表

真的很便宜
而家變左$198 啦,我果時最抵

熱門搜尋: DHA 人奶 產後修身 bb會 妊娠紋

回覆 引用 TOP

其實開頭見到有架船黎,我仲想上船,但原來唔係我地果架

夜景好靚

準時8點有匯演睇

沿途遊經中環、灣仔、銅鑼灣、北角、鯉魚門村、啟德郵輪碼頭和尖沙咀,船上有英語同普通話廣播

船上有汽水或橙汁可以飲

大約9:30pm返到黎碼頭見到倒數緊

原來大屏幕有野睇,呢條龍附近仲有吹泡泡

回覆 引用 TOP

附近仲有d 大汽球可以去影相

當我影緊隻雞

佢地叫我影埋佢

鐘樓有8個踏步機比賽鬥快,你會見到條 bar 邊個快 d,我踩到腳就黎抽根都唔夠人地快

唔黎都唔知原來海旁最近有野玩有野睇,無無聊聊又一 day

引用:
原帖由 土立口大心 於 2017-8-24 03:38 PM 發表

附近仲有d 大汽球可以去影相

唔黎都唔知原來海旁最近有野玩有野睇,無無聊聊又一 day
海旁原來有咁多野玩
謝分享

28 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。