註冊 登入

[國際] 唔到你唔認 巴塞Tiki -Taka係史上最華麗戰術

唔到你唔認 巴塞Tiki -Taka係史上最華麗戰術 E-mail 此主題給朋友

https://www.youtube.com/watch?v=ZO9n3wi2OQ8
依加已經踢唔番
仲記得當年睇西班牙踢世界盃
覺得佢地好勁
猜黎猜去對方永遠都迫唔到佢地進入香討影片區

睇波唔睇巴塞

不如唔好睇

REferee Madrid
史篤城 高空波都炸死巴塞la 只不過兩隊冇機會對碰炸麻

的確好華麗
https://youtu.be/524jJlNgL38

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Shark34 於 2017-9-10 05:26 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=ZO9n3wi2OQ8
依加已經踢唔番
覺得佢地好勁
猜黎猜去對方永遠都迫唔到佢地
所以咪話巴塞當年成功係因為沙維小白,無左佢地,甚麼也不是

熱門搜尋: 女傭 洗碗 辦公室傢俬 地產公司 銀行估價 空氣清新機 通渠
係勁既 但華麗真係稱唔上lo

引用:
原帖由 Shark34 於 2017-9-10 05:26 PM 發表

依加已經踢唔番
覺得佢地好勁
猜黎猜去對方永遠都迫唔到佢地
你可以話你覺得.

但唔好講唔到你唔認.

每人觀點唔同..我真心唔覺得華麗

我比較覺得3R時期既森巴足球更加華麗

回覆 引用 TOP

華唔華麗好主觀,反擊都可以華麗既
雖然對我黎講,我會鍾意巴塞個套,但我都鍾意皇馬安76時果套反擊。

Btw,有人話哩套tikitaka係因沙維同小白,正確黎講係美斯小白沙維,唔係有意突登抬高美斯,但事實係3個合埋先:巴塞果套tikitaka
試問,好多時沙維小白送到後,美斯都要過多幾個人入,所以係他第三個合埋先真正等於tikitaka個極致,缺一不可。

回覆 引用 TOP

睇波三十多年
巴塞09年確是史上最強
控傳搓射連巴西最強刀望塵莫及

熱門搜尋: 生bb 證婚 耳環 化妝學校 情侶戒指
鐘意踢波會鐘意tiki taka,鐘意睇波會鐘意森巴足球。
兩者我都好鐘意

回覆 引用 TOP

果套踢法踢得出就真係勁既,不過華唔華麗好主觀

比起純熟既團隊配合, 我自己比較喜歡十幾年前較著重球員個人發揮既踢法

以巴塞黎講, 費高李華度時期既巴塞我覺得更好睇
又或者01-03 既皇馬, 每個球星都可以發揮出自己既特色, 比較多元化

第三代球王 - Zinedine Zidane
係好好睇, 球球組織都好鬼靚, 唔駛靠屈高空波, 屈速度, 無符碌..........

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 法國球迷 於 2017-9-10 09:31 PM 發表

果套踢法踢得出就真係勁既,不過華唔華麗好主觀

比起純熟既團隊配合, 我自己比較喜歡十幾年前較著重球員個人發揮既踢法

以巴塞黎講, 費高李華度時期既巴塞我覺得更好睇
又或者01-03 既皇馬, 每個球星都可以發揮 ...
兩者我都鍾意,特別係安76時期 皇馬既防反真係高效同快!
個年巴塞對皇馬次次反擊真係時常冒汗。

巴塞個套比較慢熱,但個種互相配合默契,對我黎講都算藝術一種
有時真係會估唔到可以咁樣傳同咁走位,真係會睇到哇哇聲。 (btw,有時真係會幾悶係真

對我黎講最華麗既戰術就係playmaker控住個波跟住一個超靚既THROUGH PASS穿過晒或者飛過晒N個守衛比隊友埋門入波
洗咩猜咁多腳...精準既一腳就掂

最華麗既戰術叫做施丹 ,列基美同李華度

引用:
原帖由 Timkrul 於 2017-9-10 05:39 PM 發表

史篤城 高空波都炸死巴塞la 只不過兩隊冇機會對碰炸麻
南華都贏巴賽, 對唔到姐

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。